Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSTİKLAL MARŞIMIZ VE AKİF

İstiklal Marşımız, ülkemizin ve milletimizin varlık veya yokluk mücadelesi verdiği, ağır şartlardan geçtiği bir dönemde bağımsızlık mücadelesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur.
Aziz Milletimiz her türlü inkansızlıklara rağmen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde diğer devletlerin imkansız dediklerini başarmıştır.
İstiklal marşı, Anadolu’nun hislerine tercüman olmuş, milletimizin mukaddeslerine karşı hassasiyetini ve idrakini sağlamıştır. Vatan, Millet, Yurt, Bayrak gibi Necip Türk Milletinin olmazsa olmazları milli marşımız ile tarihi belge haline gelmiş ve Milletimize mal olmuştur.
“Zor topraklar” olarak tabir ettiğimiz Anadolu’ da yaşamanın gereği ve dünyaya nizam getirmiş ecdadın torunları olmamız ve “ Kızılelma” ülküsü ile bu büyük Millet şehit vermeye devam etmektedir.
Her bir mısrasında şehitlerimizin Aziz hatırasının olduğunu bilmek, yazıldığı yılların önem ve şuuruna vararak vatanımıza sahip çıkmak, gençlerimize bu bilinci aşılamak her Türk vatandaşının görevidir.
Milletimizin en önemli özelliği bağımsızlığından, milli ruhundan ve hürriyetinden vazgeçmeyişi ve bunlar İçin canını vermeyi şeref bilmesidir. Cihangirliğidir. Bu ulvi birliktelik din ve milliyet duygusundan gelmektedir. İşte İstiklal Marşımız, Milletimizi ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
Bu düşüncelerle, mücadelemizin milli ve manevi öncüsü, Vatan sevdalısı, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefat yıldönümünde rahmetle anıyorum.
“Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER