Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İYİ HABERLER BEKLENİYOR

Türkiye’nin dört bir yandan, karadan, denizden, havadan kuşatma altında olduğu bu günlerde ekonomi alanında yaşanan sıkıntılar maalesef had safhaya ulaşmış durumda.
Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili yorumları, değerlendirmeleri, bilgileri hemen hemen tüm basın kuruluşlarından takip etmek mümkün. Kimisi pembe gözlüklerle olaya bakarken, kimileri de kapkara bir tablo ortaya koyuyorlar.
***
Ülkemizin içerisinde bulunduğu milletlerarası siyasi ortamın yansımalarının ekonomiye olumsuz olarak yansıdığını hepimiz kabul ediyoruz. Türk halkı bu konuda da ferasetini koruyor. Bu saldırılar varken başka ülkelerde sokaklara taşan olaylar, kontrolü zor tepkiler ortaya çıkması işten bile değilken, Türk halkı ülkesi, vatanı ve milleti için adeta dişinin etini soruyor, dudağını ısırıyor, yutkunuyor ve yerine oturuyor. Allah kötülere fırsat vermesin.
Hal böyle iken “diş etini sorma” dönemi ne kadar devam edecek, en büyük merak konusu bu. Esnafa, tüccara, iş sahibine, yanında bir tek dahi adam çalıştıran kime dokunsanız, bir dokunuyor, bin ah işitiyorsunuz adeta.
***
Faizler fırlamış, vergi borçluları artmış, kredi kartlarının limitleri sınıra dayanmış, SGK ve Bağkur primleri ödenemez halde, piyasada ticaret adeta durma noktasına gelmiş bir ekonomik ortamdayız. Koca koca firmaların ardı ardına batacağına dair söylentiler aldı başını gidiyor. Ekonominin temel dinamiklerinden inşaat sektörünün hali içler acısı. Afyonkarahisar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün bu inşaat sezonu için henüz bir tane bile inşaat ruhsatı vermediği konuşuluyor.
Çarşıda ya da çevre semtlerde çevrenize bir baktığınızda “kiralık”, “satılık” tabelalarının çokluğu dikkat çekiyor. Eskiden hava parası ile devredilen dükkanların bulunduğu merkezi bir caddede, 1000 metrelik mesafe içerisinde 13 tane kiralık dükkan saymak mümkün. Bu dükkanları çalıştıran esnaflar nereye gitti, dükkanların tezgahında duran çalışanlar şimdi neredeler?
Dükkanlar göz önünde olduğu için dikkatleri çekiyor. Bir de sanayi sitesi içerisinde, çiftliklerde, atölyelerde gözden uzakta yaşananlar var. Emin olunuz ki oralarda yaşanan ekonomik sıkıntı, çarşı içindeki dükkanlardan daha ağır. Allah dağına göre kar verirmiş, büyük dağın kar yükü elbette büyük oluyor.
***
Gördüğümüz, konuştuğumuz kadarıyla siyasiler de bu sıkıntıların farkındalar. Kötü enerji birikiminin giderek arttığını inkar etmek mümkün değil.
Tüm bu sebeplerden dolayı başta siyasilerimiz olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri konunun çözüm mercii olan siyasete, siyasetçilere konuyu doğrudan aktarmak zorundalar. Sorunlarla baş başa geçen her bir günde bir işletme, on çalışan, yüz aile sıkıntıya düşmekte.
Sayın milletvekillerimiz, sayın parti başkanlarımız, sayın oda başkanlarımız, esnaf temsilcilerimiz! İnsanlar sizden ses bekliyor, güzel haberler bekliyorlar. Bizden iletmesi…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti