Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İYİ HABERLER – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Şubat 2018 Çarşamba 13:46:53
 

Yerel basın, bulunduğu memleketin gözü, kulağı, sesidir adeta. Biz de geçmişten bu yana bu ilkeyle hareket etmeye çalışıyoruz. Gazeteniz Kocatepe vasıtasıyla yıllardan bu yana dile getirmeye çalıştığımız bazı sıkıntıların, sorunların çözülüyor olması hepimizi sevindiriyor. Sizlerden bu konularla ilgili aldığımız geri dönüşler bizleri sonsuz mutlu ediyor olsa da, asıl mutluluğu sıkıntılarla ilgili çözümleri gördükçe yaşıyoruz.
Şöyle geçmişten bu yana gazeteniz Kocatepe vasıtasıyla gündeme getirilen konulara bir göz attığımızda bir çoğunun sonuca/çözüme kavuştuğunu görmekten bahtiyarız. Sakın yanlış anlaşılmasın, kendimize paye çıkartmak, kendi kendimizi methetmek için yazmadık bu satırları. Bazen tek tek, konu konu, şahıs şahıs takip etmeye, teşekkür etmeye, karşılıklı mesajları iletmeye zaman ve mekan uymayabiliyor. Konuların ilgililerine toptan bir teşekkür nedeniyle aklımıza geldi bu satırlar.
Güncel sıkıntılar malumunuz üzere Kocatepe satırlarında hep yer bulmuştur. Cadde, yol, kaldırım meseleleri konusunda hassasiyet gösteren Belediye yetkililerine zaman zaman konu bazında teşekkür ediyor olsak da, ufak-tefek eksiklere işaret ettiğimizde de aynı hassasiyeti görebiliyoruz.
Hatırlayın şöyle, biz değil, vatandaş “kalitesiz asfalt dökülüyor” diyordu, bugün bakıyorsunuz Afyonkarahisar Belediyesi asfalt konusunda kalitesini gösteriyor. İnşaAllah şehrin her yanı kaliteli asfaltla kaplanacak, özellikle ana güzergahlar. Yıllar önce Paşa Camii tartışmaları ülke gündemine oturmuşken, bu satırlardan önermiştik, “Keşke Paşa Camii’nin birebir kopyasını başka bir yerde yapabilsek” diye, bugün inşaat için her şey hazır. İnşaat alanının zemini hazırlandı, kullanılacak keresteler getirildi, temel için gün sayılıyor.
“Trafikte battı-çıktılar gerek” deniliyordu, yapıldı. “Şehir yeşil fakiri” diye yıllarca söylendi, yazıldı. Bugün parkların yenileri yapılıyor ardı ardına. Ama maalesef kent merkezinin yeşil hasretini tam manasıyla gideremedik. Yeni yapılanlar merkezin çevresinde hep. Buna da şükür. “Teleferik” denilir durur yıllardır, bakın yapılıyor. “Bedesten, Kasaplar Çarşısı, Kadınlar Pazarı” deniliyordu, çalışılıyor onlarla ilgili de…
“Hava kirliliği”, “gürültü kirliliği” der dururduk. Yapılan çalışmaları görmemezlikten gelmemeli. Gürültü kirliliğini ölçecek bir cihazımızın olmadığı günlerden, denetimlerin yapılabildiği günlere geldik. Keltepe’nin yarılıp şehre “baca” açılması yılların projesiydi, gerçekleşecek inşaAllah.
“Akıllı kavşak”, “Elektronik trafik denetim sistemi” diyorduk, görüyorsunuz çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda “Trafikte yeşil kuşak” çalışmaları da unutulmaz umarız. Şehrin bir ucunda yeşil ışıkta hareke eden bir aracın diğer ışıklarda da yeşile yakalanmasını öngören bu çalışma trafiğe katkı sağlayacaktır çünkü.
Türbelerimizin, çeşmelerimizin halini defalarca kaleme almıştık sayfalarımızda. Onlara da el atılıyor, ne mutlu. Demiryalayan ve Kadınana türbelerindeki çalışmaları görüyorsunuz.
Spor da aynı şekilde. “Bu şehrin takımı olmalı” dedik durduk hep birden, hep bir ağızdan. Bugünkü tablo ortada. Futbolda, basketbolda, voleybolda takımlarımız göğsümüzü kabartıyor.
Tarihi kişiliklere değindik yeri geldikçe; Kesrizade Salih Bey’i hatırlatmıştık en son, ismi sokaklara verilmeli diye… Belediye Meclisi karar almış, ismi verilmiş bir sokağa.
Şikayetlere, söylenenlere, önerilenlere kulak kabartan, gereğini yapmaya çalışan herkese müteşekkiriz. Bu memleket bizim, hepimizin…
“Darısı otopark ve seyyar satıcılar ile kaldırım işgalleri meselesinin başına” diyerek noktalayalım bu konuyu isterseniz…
***
Bu arada Kocatepe sayfalarından sizlere yansıyan bir başka konunun son durumunu da aktaralım. Hatırlarsanız Sandıklı-Akdağ’daki bungalov evleri, Akdağ’ın güzelliklerini, bu cennet parçasının durumunu sizlere anlatarak, gidilip görülmesi gerektiğini tavsiye etmiştik. Bir çok hemşehrimizden Akdağ ile ilgili son derece olumlu görüş almıştık. “Tanıdık, gördük, öğrendik” diyen hemşehrilerimiz oldu epeyce. Araya kış mevsimi girdi. Giden-gelen azaldı. Şimdi orada yeni çalışmalar yapılıyor ardı ardına. Baharla birlikte Akdağ’a yeniden gitmek, yapılan çalışmaları görüp, bu cennet köşesinin tadına varmak gerek.
Memleketimizde, burnumuzun dibinde bilmemiz, görmemiz, öğrenmemiz gereken o kadar çok güzellik var ki…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER