Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kamuoyu oluştu, hareket başladı – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 16 Ağustos 2013 Cuma 03:00:00
  Afyonkarahisar’da bir askeri birliğin konuşlandırılması konusunda kamuoyunda büyük bir beklenti oluştu. Sivil toplum kuruluşlarından siyasetçelirimeze kadar, sıradan vatandaştan bürokratlarımıza kadar görüştüğümüz herkes askeri birliklere ev sahipliği yapılmasının “Afyonkarahisar’a mutlak katkısı olur” görüşünde birleşiyorlar.
***
“Hareket geçme zamanı” dediğimiz yazımızın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser konuya sahip çıktı. ATSO olarak Afyonkarahisar’ın menfaatine olan her talepde, her gelişmede yer alacaklarını belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Biz bu konuda düğmeye basan, öncülük yapacak taraf olabiliriz. Kamuoyunda oluşan bu talebi ilgili makamlara iletmek için, Afyonkarahisar’ın sesini duyurmak için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. Konuyla ilgli tüm makamlarla temasa geçmeye çalışacağız” dedi.
***
ATSO üzerine düşen görevi yerine getirmek için harekete geçti. Peki, bu memleketin tek sivil toplum kuruluşu ATSO mudur?
Diğer sivil toplum kuruluşlarınının memleketin gündeminden haberleri yok mudur acaba?
Sivil toplum kuruluşu yöneticiliği oturduğu yerden ahkam kesmekten öteye geçmeyen bir makam olmamalıdır. Her şeyi eleştirip, iş ellerini taşın altına sokmaya gelince geri geri kaçanlar ya bulundukları mevkilerin hakkını vermeliler, ya da kendilerine “etliye sütlüye” kaışmayacakları başka bir konum bulmalıdırlar.
***
Afyonkarahisar’da konuşlandırılacak olan askeri bir birliğin faydalarını görmemek için, böyle bir gelişmenin kazanımlarını anlamak için allame-i cihan olmaya gerek yok. Komşularımız olan Kütahya, Isparta, Eskişehir, Konya ve Burdur’a bir göz atmak yeterli olacaktır.
Burdur’daki Piyade Eğitim Alayı, Kütahya’daki Hava Eğitim Tugayı, Eskişehir ve Konya’daki Hava Üsleri, Isparta’daki Komando ve Piyade Okulları şehrin ekonomik dinamoları gibidir.
***
Afyonkarahisar’da konuşlanacak bir askeri birlik nüfusuyla orantılı olarak en az Afyon Kocatepe Üniversitesi kadar Afyonkarahisar’a katkı sağlayacaktır.
Bunun için elverişli arazilerimiz istemediğimiz kadar çok. Subay, astsubay ve diğer personellerin barınabileceği konut mevcudu Afyonkarahisar’da fazlasıyla bulunmaktadır. İlimize gelecek olan nüfus Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için gerekli olan nüfus sayısına da katkı sağlayacaktır.
Bunlara benzer olarak ilimize katkı sağlayacak onlarca madde alt alta sıralanabilir.
Türk Silahlı Kuvvetleri stratejik olarak bu uygulamayı başlatmıştır. Pek çok ilde de bunun için ktulis çalışmaları sürdürülmektedir. Afyonkarahisar da harakete geçen iller arasında yerini almıştır.
Afyonkarahisar’ın siyasi ağırlığı bir askeri birlik için yeterli gelecek mi hep birlikte göreceğiz. Yeterli gelmese dahi, “Arkasından bakıvermiş” olmak yerine “Uğraştık ama olmadı” deme ihtimalimiz olacaktır…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti