Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KAZANMAK DA VAR, KAYBETMEK DE

Seçim demek, tercih kullanmak, bunu yaparken de birilerinin kazanması, birilerinin kaybetmesi demek. ATSO seçimlerinde mesela; 35 meslek gurubu vardı. 35 ekip kazandı, 35 ekip ise kaybetti. Kaybetmek demek dünyanın sonu demek değil ki… Elbette kaybetmek için seçime girilmez ama, yarışın sonunda kaybetmek de var. Olmak ya da olmamak meselesi değil, demokratik tercih meselesidir seçim meselesi…
“Her akıl bir olsa Bilecik’e Pazar kurulmaz” demiş atalarımız. “Koyun kurt ile gezerdi, fikri başka başka olmasa” diyor Aşık Veysel…
Fikirler ayrı olabilir, tercihler farklı olabilir. Bu bir zenginliktir. Ama bazı hassasiyetlerden taviz vermemek gerekir. Asıl meselelerde dik durmak önemlidir.
Bu meyanda, seçimlerle ilgili olarak aday olanları bölücülükle suçlamak, nifak ekiyor demek demokrasiye aykırı olur. Eğer niyetler birlik ve beraberliğin sağlanması, nifağın önlenmesi ise tedbirler önceden alınır. Görüşlere saygı duyurulur, istişare edilir, fikirler ortaya dökülür. Akıl ve gönül birlikteliği sağlanır ve seçim sürecine öyle gidilir. Böyle olursa demokrasi de yara almaz, dostluklar, birliktelikler de… Ama “Ben yaptım oldu” tarzı dayatmalar yapılırsa asıl bölücülük, asıl nifak o zaman başlar.
Neyse, konumuz ATSO seçimleri. Dün bu köşede meseleyi ana hatları ile ele almıştık. Bugün gruplar bazında analizlerimizi sürdürelim:

 

BÜYÜK SÜRPRİZ GIDACILARDA YAŞANDI

 

Gıda ürünleri satıcıları ile marketlerin yer aldığı 1. Meslek Grubu’nda son 2 güne kadar tek liste seçime girecekti. Zekiler Gıda, Türkmenler AVM ve Hilal Meşrubat’tan oluşan bu liste grupta tek aday iken seçime 2 gün kala ikinci bir ekip ortaya çıktı. Beyaz liste ile seçime katılan ekipte Adnan Şenel, Yazgı Külcüoğlu ve Mustafa Bor yer aldı. Afyonkarahisar’da 30 adet şubesi bulunduğu belirtilen BİM Marketler tarihte ilk kez ATSO seçimlerinde oy kullanmak için ATSO’dan yetki belgesi almak istedi. 30 market için 17 yetki belgesi verildi. 30 şube varken 17’sine yetki verilmesi ayrı bir tartışma konusu oldu. “Bu adamların oy kullanma hakkı varsa hepsine yetki verirsin, eğer oy hakları yoksa 17’sine neden yetki veriyorsun” sorusu gündeme geldi. BİM’lerin 17 yetki belgesi 1. Meslek Komitesi’nin kaderini değiştirdi.
189 üyesi bulunan grupta 66 oy kullanıldı. Beyaz liste 33, kırmızı liste 31 oy aldı. Bu gruptan Adnan Şenel, Yazgı Külcüoğlu ve Mustafa Bor Meclis üyesi olacaklar.
***
Un ve Unlu mamül üreticilerini kapsayan 2. Meslek Grubu’nda Kırmızı listeden aday olan Karahisar Un-Yem ve Çiftbaşak Gıda’ya karşı, mavi listeden As Otelcilik ve Avcılar Un yarıştılar. 51 kayıtlı üyeden 43’ü oy kullandı. Kırmızı liste 25, mavi liste 16 oy aldı.
Yem ve yağ üreticilerini kapsayan 3. Meslek Grubu’ndan ATSO Meclisi’ne 3 üye katılacak. Bu grupta kırmızı listeden Evrenkaya Tavukçuluk, Çiftçiler Yağ ve Şuhut Merkez Sulama Koop aday oldu. Mavi listeden ise Gelişgen Kardeşler İzzet Gelişen, Piramit Organizasyon Necati Taşpınar ve Afyon Yem A.Ş. adına Mustafa Ali Çelikten aday oldular. Kırmızı liste 50, mavi 55 oy aldı. ATSO Meclisi’nin yeni üyeleri İzzet Gelişgen, Necati Taşpınar ve Mustafa Ali Çelikten olacaklar.
Et ve et ürünleri satıcılarını kapsayan 4. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Fatih Mühsürler, Abdurrahman Kocaşaban ve Ahmet Alp, mavi listeden ise Alpay İpek, Vahdet Et ve Ortatepe Hayvancılık aday oldular. Alpay İpek seçim süreci boyunca ATSO önünde bekleyen tüm kalabalığa yiyecek, içecek ve bir çok ikramda bulundu. İpek’in bu bonkörlüğü herkesin takdirini ve teşekkürünü kazandı. Bu gurubun en çok koşturanı olan Abdurrahman Kocaşaban da gelen-giden tüm üyelerle yakından ilgilendi, güleryüzü ile insanlara yardımcı olmaya çalıştı. Meslekleri nedeniyle herkesin bu gurupta daha gergin geçmesini beklediği 4. Grupta güleryüz, bol ikram ve sohbet-muhabbet hakimdi. 169 üyeden 132’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 72, mavi 51 oy aldı. Meclis’e Fatih Mühsürler, Abdurrahman Kocaşaban ve Ahmet Alp katılacaklar.
Madencilik faaliyetlerini içeren 5. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Ay yıldız Maden Necmettin Ayyıldız, Demmer Demireller Mermer Adnan Demirel ve Karamehmet Mermer aday olurken, mavi listeden Gökay Doğaltaş, Reis Mermer ve Marbros Madencilik aday oldular. 162 kayıtlı üyeden 125 üye oy kullandı, kırmızı liste 78, mavi liste 46 oy aldılar. Meclise bu gruptan Necmettin Ayyıldız, Adnan Demirel ve Remzi Özcan katılacaklar.
Dayanıklı Tüketim Malları’nı kapsayan 6. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Elite Klima Akif İşbilir, Kalemak Kerim Dayıoğlu aday olurken, mavi listeden Mustafa Kardaş ve Taşbaş Cam ürünleri Mustafa Taşbaş aday oldular. Akif İşbilir uzun süredir Hüsnü Serteser’in yönetiminde yer alan isimlerden birisi idi. Grupta 88 kayıtlı üyeden 51’i oy kullanırken, kırmızı liste 22, mavi liste 28 oy aldılar. Meclis’in bu gruptaki yeni üyeleri Mustafa Kardaş ve Mustafa Taşbaş olacaklar.

 

AFYONLU OLMAK YA DA OLMAMAK

İlaç ve Medikal satıcılarını kapsayan 7. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Afyon Ecza Deposu, Cemil Uluışık ve Doğuş Veterinerlik aday oldular. Mavi listeden ise Kocatepe Medikal, Traf Sağlık Ürünleri ve Kardelen Kaya Rehabilitasyon aday oldular. ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Gül Afyon Ecza Deposu’nun büyük ortağı. Bu grupta ATSO Başkan Yardımcısı, sağlık camiasının önde gelen ismi Mustafa Gül ne yazık ki sandıkta kaldı. 102 üyeden 71 üye oy kullandı, kırmızı liste 23, mavi liste 46 oy aldılar.
ATSO Yönetimlerinin son yıllarda en çok tepki gören ismi Mustafa Gül rakipleri karşısında yarışı farklı bir şekilde kaybetti. Aslen Ispartalı olan Mustafa Gül uzun yıllardır ATSO Başkan Yardımcılığı koltuğunda oturuyor, Hüsnü Serteser taraftarları ise doğma büyüme Afyonkarahisarlı olan Önder Artuk’u “Afyonlu olmamak”la suçluyorlardı. Böylesine büyük bir tezat içerisindeydiler.
Önder Artuk’un doğma-büyüme Afyonkarahisarlı olduğunu biliyoruz. Mustafa Gül de aslen Ispartalı olmasına rağmen bir nevi Afyonludur. Buradan hareketle bu tür yarışlarda birilerini “Afyonlu değil” diye ötelemek yanlış olur.
Siz, iş ve ticaret dünyasında birilerine “Afyonlu değil” diye fırsat vermezseniz, “Afyon bizim, buraya başkası gelmesin” demiş olursunuz aynı zamanda. ATSO gibi yatırımcı çekmekle, ekonomiyi geliştirmekle görevli olan bir kurum bunu derse, en büyük hatayı yapmış olur.
–Ki seçim döneminde bu büyük hata yapıldı. Umarız kısa sürede telafisi sağlanır.

 

DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

 

Mermer Fabrikalarını kapsayan 10. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Mermerciler Dernek Başkanı Muharrem Çakmak ve Delta Mermer Hüseyin Şehitoğlu aday olurken, Mavi listeden ise Tabi Mermer, Adnan Aygün ve Balmahmut Mermer aday olmuşlardı. ATSO Meclisi’ndeki İscehisar gurubunun değişmesine yol açan bu grupta 297 üyeden 233’ü oy kullandı. Kırmızı liste 66, mavi liste ise 162 oy aldı. Ege Maden İhracatçıları Birliği seçimlerinde mağlup olan Serkan Sarıçiçek’in genç ekibi ATSO seçimlerinde galibiyeti yaşadı.
ATSO Meclisi’ne 3 üye gönderecek gruplardan olan ve inşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti yapanları kapsayan 11. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Tufan İplikçioğlu, Ahmet Hikmet Dönerkaya ve Orhan Çetingül aday olurlarken, mavi listeden ise Mustafa Kocaşaban, Bedriye Çelik ve Has Avcı Toprak Sanayii aday oldular. 185 üyeden 125’i oy kullandığı bu grupta kırmızı liste 64 oy, mavi liste 61 oy aldılar. Meclis’in yeni üyeleri Tufan İplikçioğlu, Ahmet Hikmet Dönerkaya ve Orhan Çetingül oldular.
En dikkat çeken sonuçlardan birisi 12. Grupta alındı. Makine imalat ve satıcılarını kapsayan 12. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden DEMMAK sahibi Adnan Demirel ve geri dönüşüm makinaları imalatı yapan Tahir Vurgun aday olurken, mavi listeden genç işadamı Ahmet Gürel ile Pancar Ekicileri Kooperatifi adına Şükrü Balık aday oldular. Genç makinacılardan İbrahim Savrukoğlu da arkadaşı Ahmet Gürel’e ve listesine büyük destek sağladı. 82 üyeden 65’inin oy kullandığı bu grupta kırmızı liste 32, mavi liste 33 oy aldılar.

 

BİR ÇOK GRUPTA GENÇLERİN RÜZGARI ESTİ

 

Nakliye ve Ulaştırma Faaliyetlerini kapsayan 13. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Bülent Saygı, Osman Ulupınar ve Süleyman Çevik aday olurlarken, mavi listeden ise Kocakerimoğlu Taşımacılık Hamdi Bağatur, 60 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Veysel Aktaş ve Yaşarlar Petrol aday oldular. Seçimi kırmızı liste kazandı.
Otomotiv ve motorlu araç satış bakımını içeren 14. Meslek Gurubunda kırmızı listeden Nureddin Aydın, Bekir Bayana ve Nebahattin Demirel aday olurken, mavi listeden Murat Çıracıoğlu, Kavaklar Otomotiv ve Mahmut Önder Artuk aday oldular. 137 üyeden 126’sı oy kullanırken kırmızı liste 68, mavi liste 58 oy aldılar. Meclis’in yeni üyeleri Nureddin Aydın, Bekir Bayana ve Nebahattin Demirel oldular.
Konut inşaatı ve müteahhitlik hizmetlerini kapsayan 15. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’daki neredeyse tüm inşaatların kalıp ve beton işlerini yapan Araç İnşaat sahibi Mesut Araç ve Söz Marketler’in sahibi Mehmet Siper aday oldular. Söz Marketler’in bu grupta 20’den fazla oyu bulunuyordu. Mavi listeden ise genç inşaatçılar M. Burak Ertürk, İbrahim Balık ve Mevlüt Karkı aday oldular. 330 üyeden 260’ı oy kullandığı grupta gençlerin rüzgarı sektörün devlerini geride bıraktı. Kırmızı liste 119, mavi liste 137 oy aldılar.
Turizm ve otelcilik faaliyetlerini kapsayan 16. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden ATSO Yönetim kurulu üyesi Muammer Türker ile yine ATSO Yönetim Kurulu üyesi Akrones Otel sahibi Yücel Albay aday olurken, mavi listeden ise Abdurrahman Kafadar ve Mavi Ege Termal adına Beşiktaşlı eski Milli Futbolcu Ali Günçar aday oldular. Bu grupta 84 kayıtlı üyeden 74 oy kullanıldı ve kırmızı liste 32, mavi liste 41 oy aldılar. Otelcilerin ATSO Meclisi’ndeki yeni temsilcileri Abdurrahman Kafadar ile Ali Günçar oldular.

 

PETROLCÜLERDE MAVİLER BÖLÜNÜNCE, KIRMIZILAR KAZANDI

 

Akaryakıt ürünleri ticareti yapanları kapsayan 17. Meslek Grubu’nda 3 ayrı liste yarıştı. Kırmızı listeden İplikçioğlu Akaryakıt Çetin İplikçioğlu, Dempet Petrol Adnan Demirel ve Güzeller Akaryakıt Kerem Güzel aday olurken, mavi listeden Gen-Han otomotiv adına Mustafa Hancıoğlu, Özutku otomotiv adına Halit Özutku ve Afyon Hisar Petrol aday oldular. Turkuaz renkli liste ile AKAD Petrol Hakkı Şehribanoğlu ve Yüksel Petrol yarışa katıldılar. 3 ekipten kırmızı liste, Hüsnü Serteser tarafında bulunuyordu. Turkuaz ve mavi renkli listeler Önder Artuk tarafında olmalarına rağmen birleşme yoluna gitmediler. 149 üyeden 119 oy kullanılan grupta kırmızı liste 48, mavi liste 21, turkuaz liste 46 oy aldılar. Artuk taraftarlarının iki parça halinde seçime katılmış olmaları bu gruptaki 3 Meclis üyesinin kırmızı ekibe geçmesine yol açtı.
Konfeksiyon ve Giyim mağazalarını içeren 18. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Mustafa Özer, Halil Serim ve Orhan Atam aday olurken, mavi listeden Mustafa Kocaşaban, İsmail Palalı ve Kadir Öğüt aday oldular. 132 üyeden 60’ının oy kullandığı seçimde kırmızı liste 24, mavi liste 35 oy aldılar. ATSO Meclisi’nin yeni üyeleri Mustafa Kocaşaban, İsmail Palalı ve Kadir Öğüt oldular.
Matbaalar ve yayın faaliyetlerini içeren 19. Meslek Gurubunda biz vardık. Kırmızı listeden Çıracı Kırtasiye sahibi Mesut Tabak ile Gürani Güzbey aday olurken, mavi listeden bendeniz Sezer Küçükkurt ve yılların matbaacısı, 73 yaşındaki ustamız Şevki Çetinkaya aday olduk. 85 üyenin bulunduğu listede 64 oy kullanırken kırmızı liste 41, mavi liste 23 oy aldılar. Bu gurubun ATSO Meclis üyeleri Mesut Tabak ile Gürani Güzbey oldular, tebrik ederiz.

 

AZ FARKLI SONUÇLAR HAKİM

 

Bankalar ve kuyumcuların yer aldığı 20. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Hayrettin Güzbey ve Hüseyin Çetinbaş aday olurken, mavi listeden Bayar Sarrafiye ile M. Duru Gold firması aday oldular. 89 üyeden 27’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 22, mavi liste 4 oy aldılar.
Şekerleme ve içecek sektörünün yer aldığı 21. Meslek Gurubu’nda Ömer Altınay ve Ahmet Akkent aday olurken, mavi listeden Dostlar Şekerleme İrfan Mutluer ve Mahmut İşisağ aday oldular. 57 üyeden 46’sı oy kullanırken, kırmızı liste 26, mavi liste 19 oy aldılar.
Bilgisayar ve Telekomünikasyon hizmetlerinin yer aldığı 22. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden İbrahim Sömer ve Mehmet Özer aday olurken, mavi listeden Erkan Naycı ile Tekno-Tel iletişim aday oldular. 66 üyeden 52’si oy kullanırken kırmızı liste 28, mavi liste 23 oy aldılar.
Yumurta ve süt imalatçılarının yer aldığı 23. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Mehmet Kumartaşlı ile Alparslan Üstün aday olurken, mavi listeden MÜSİAD Başkanı Ercan İşlek ve Haydar Kaya aday oldular. 132 üyeden 120’sinin oy kullandığı seçimde kırmızı liste 67, mavi liste 52 oy aldılar. Meclis’in yeni üyeleri Mehmet Kumartaşlı ile Alparslan Üstün oldular.
Sigortacılık Hizmetlerini kapsayan 24. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Bekir Özerdem ile Adnan Bızıkçı aday olurken, mavi listeden Afyon Bozdağ Sigorta ve AF Sigorta aday oldular. 73 üyeden 52’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 28, mavi liste 24 oy aldılar.
Lokanta ve turizm hizmetlerini kapsayan 25. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Tolga Özsoy, Murat Bilgici ve Yasin İsmet Gökgöz aday olurken, mavi listeden Ottoman Kafeterya, Mustafa Özbek ve Atilla Efe aday oldular. 110 üyeden 72’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 35 mavi liste 37 oy aldılar. Erenler’deki Kafe işletmecilerinin oluşturduğu mavi listedeki 3 isim ATSO Meclisi’nin yeni üyeleri olacaklar.
Emlakçılık faaliyetlerini kapsayan 26’ıncı meslek gurubunda kırmızı listeden Metin İplikçioğlu ve Ali Rıza Varış’ın aday olurken, mavi listeden Orhan Koç ve Yıldem Eğitim kurumları aday oldular. 69 üyeden 54’ünün oy kullandığı gurupta kırmızı liste 25, mavi liste 29 oy aldılar.

 

EN TECRÜBELİ, DUAYEN İSİM ALİ ÇİLOĞLU

 

Mermer ihracatçılarını kapsayan 27. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Metin Mercan ve Şaban Ceylan aday olurken, mavi listeden İkra Mermer ve Marble City firmaları aday oldular. İscehisar grubunun etkin olduğu bu grupta 206 üyeden 147’si oy kullanırken, kırmızı liste 61, mavi liste 86 oy aldılar. ATSO’daki İscehisar temsilcilerinin değiştiği bir başka grup da bu grup oldu.
Sebze, meyve ve tarım ürünleri faaliyetlerini kapsayan 28. Meslek Gurubu’nda kırmızı liste seçime tek başına katıldı. Yılların deneyimli ismi Ali Çiloğlu ve ekibi kullanılan 30 oyun 29’unu alarak seçildi. Ali Çiloğlu yeni seçilen ATSO Meclisi’nin en yaşlı ve deneyimli ismi. Muhtemelen seçimlerin yapılacağı ilk Meclis toplantısına da “en yaşlı üye” sıfatıyla Ali Çiloğlu Başkanlık edecek. Meclis Başkanlığı her haliyle Ali Çiloğlu’na yakışan bir makam, bu makam geçici değil, kalıcı olmalı. Kendisine sağlık ve hayırlı hizmetler diliyoruz.
Mühendislik mimarlık faaliyetlerini kapsayan 29. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden ATSO binalarının mimarı Ferhun Sümer, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Alnıak ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tahsin Aydın aday olurken, mavi listeden genç inşaatçılar Mehmet Gündoğan, Mecit Tarkan ve Ahmet Seçkin aday oldular. 132 üyeden 105’i oy kullanırken kırmızı liste 44, mavi liste 57 oy aldılar. ATSO Meclisi’ne katılmaya Mehmet Gündoğan, Mecit Tarkan ve Ahmet Seçkin hak kazandılar.
Altyapı üst yapı çalışmalarını kapsayan 30. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Ceylan Elçi, Yılmaz Memiş ve Mehmet Kurşun aday olurken, mavi listeden Abdullah Özteke, Zirve Makine ve Ali Uygur aday oldular. 140 üyeden 109’unun oy kullandığı grupta kırmızı liste 59, mavi liste 53 oy aldılar.

 

 

ÇEKİŞMELİ GRUPLAR

 

Ağaç ve ağaç ürünlerini kapsayan 8. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Fatih Şapçı ile Yörükler Mobilya İlyas Okyar aday oldular. Fatih Şapçı, Hüsnü Serteser’in yönetiminde yer alan bir isim, İlyas Okyar ise AK Parti yönetim kademelerinde görev alan bir isim. Mavi listeden ise Çağlayan Orman Ürünleri ile Nakilcioğlu Orman Ürünleri firmaları aday oldu. Grupta 84 üyeden 71’i oy kullandı. Kırmızı liste 31, Mavi liste 40 oy aldılar.
Yapı elemanlarını kapsayan 9. Meslek Grubu’nda üç ayrı liste çıktı. Kırmızı listeden Panova Yapı ve ÇVK ısı firmaları aday olurken, karşısında bir mavi bir de beyaz liste yer aldı. Mavi listeden Yusuf Balık ve Keser Metal aday olmuşlardı. 82 üyeden 65’i oy kullanırken kırmızı liste 25, mavi liste 22 ve beyaz liste de 9 oy aldılar. 7 oyun geçersiz sayıldığı bu grupta kırmızı liste seçimi kazandı. Ama itirazlar olduğu söyleniyor.

 

ENERJİ ŞİRKETLERİNDE DURUM KARIŞIK

 

Enerji üretim ve dağıtım hizmetlerini kapsayan 31. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Hüsnü Serteser ve Mustafa Gül ortaklığında bulunan GESA Enerji ile Süleyman Kırlıoğlu’nun sahibi bulunduğu Mahmutlar Enerji aday olurken, mavi listeden Genelioğlu inşaat ve İkia Enerji aday oldular. 78 üyeden 55’i oy kullanırken, kırmızı liste 34, mavi liste 21 oy aldılar. İnşaat sektöründeki listelerden ATSO Meclisi’ne seçilemeyen ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in enerji şirketindeki hissesi ile ATSO Meclisi’ne girmesi muhtemel görülüyor. Bu gruptaki 1. Yedek üye seçilen Akrasan Enerji de Mustafa Gül’e ait. İlerleyen günlerde bu gruptaki üyelerde bir değişim olursa, ilk sıradaki yerini ortağı Hüsnü Serteser’e vereceği düşünülen Mustafa Gül de yedekteki şirketi vasıtasıyla yeniden ATSO Meclisi’ne girebilir.
Temizlik, danışmanlık, organizasyon hizmetlerini kapsayan 32. Meslek Gurubunda kırmızı listeden Bilal Sazan ve Müjgan Gölcük Yağcı aday olurken, mavi listeden Emre Burak Tağ ile Abdullah Korkmazoğlu aday oldular. 105 üyeden 66’sı oy kullanırken kırmızı liste 30, mavi liste 34 oy aldılar. Bu grubun yeni ATSO Meclis üyeleri Emre Burak Tağ ile Abdullah Korkmazoğlu oldular.

 

 

EĞİTİMCİLERDE VE İNŞAATÇILARDA “ZORLU” MÜCADELE

 

ATSO seçimlerinin belki de en “zorlu” geçtiği grup eğitimcilerin yer aldığı grup oldu. Eğitim hizmetlerini kapsayan 33. Meslek Gurubu’nda ATSO Başkan Adayı Mahmut Önder Artuk’un aday olacağı en baştan beri biliniyordu. İlk başlarda kırmızı listeden bir ekip oluşmamış gibi görünse de sonradan kırmızı listeden Abdullah Taş ve Hüdai Karaağaç aday oldular. Mavi listeden ise Önder Artuk ile AFSAŞ Şoför Okulu aday oldular. ATSO Başkan adayı olduğunu açıklayan M. Önder Artuk’u asıl iştigal alanı olan eğitim sektöründen Meclis’e seçtirmemek isteyen Hüsnü Serteser ve ekibi bu grupta olağanüstü çaba harcadılar. 85 kayıtlı üyeden 76’sının oy kullandığı grupta kırmızı liste 27, mavi liste 48 oy aldı ve ATSO Başkan Adayı M. Önder Artuk, Serteser’in aksine, asıl iştigal alanı olan eğitim sektöründen ATSO Meclisi’ne büyük bir farkla girmeye hak kazandı.
Ticari yapılar ve bina projelerini kapsayan 34. Meslek Gurubu da özel önem arz eden gruplardan birisiydi. Kırmızı listeden ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ile AFSİAD Başkanı ve şehrin en büyük müteahhitlerinden birisi olan Kadir Sayın aday oldular. Mavi listeden ise genç isimler Mustafa Fatih Okçu ile Burak Açıkgözoğlu aday oldular. Bu grupta 54 üyeden 51’i oy kullanırken kırmızı liste 22, mavi liste 27 oy aldı. Grubun ATSO Meclis üyeleri Mustafa Fatih Okçu ile Burak Açıkgözoğlu oldular.
Gıda toptancılarını kapsayan 35. Meslek Grubu’nda kırmızı liste seçime tek liste olarak girdi. Özbak Gıda ve Şengül Gıda Meclis üyesi seçildiler.
Tüm meslek guruplarına ve memleketimize hayırlı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti