Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Kemalettin “Yılmaz” – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 29 Nisan 2015 Çarşamba 03:00:00
  Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 7 Nisan’da açıklanan aday listesinde yok. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kamuoyu önünde, daha sonra basın toplantısında “listeye girilmese de çalışılması gerektiği” vurgusu, dikkat çekmişti. Geçen yıl Belediye Başkanlığı için de aday olduğunda “Beylik davası hak, beye itaat şart” ilkesiyle, partisi için çalışacağını söylemişti. Yılmaz, bu seçimde de, partisinin Çakmak Marble Otel’de düzenlediği toplantıda “Programınızı yapın ki yapıldığını biliyorum. Emrinizdeyim” demişti.
Takip ettiğim kadarıyla Kemalettin Yılmaz, verdiği sözün gereğini, soyadının hakkını verecek şekilde, ‘yılmadan’ yerine getiriyor.
Kemalettin Yılmaz’ı, partisinin seçim çalışmalarına katılması, seçmeni ve adayların davranışlarını da etkiliyor. Adaylar, “Bizden büyük vekilimiz canla başla çalışırken biz de çalışmalıyız” diyor. Seçmen ise “MHP birbirine düştü” izlenimini unutacağa benziyor. Hatta MHP’ye asla oy vermeyecek bir kitlede bile “İki milletvekilini garantilediler, galiba Fatih Çetinkaya’yı da Ankara’ya göndermek için hazırlık yapıyorlar” diye konuşulmaya başladı.
Buradan hareketle bir konuya daha işaret etmek isterim:
Yılmaz’ın görev süresi boyunca “Afyonkarahisar’ın isminin Afyon olarak değiştirilmesi” gayretinin yanlış olduğunu düşündüm. “Afyon” isminin tarihî bir gerçekliği de yok. İlla şehrin ismi kısaltılacaksa “Karahisar” olmalı ki tarihe de uysun. Bununla birlikte Yılmaz’ın ülke gündemi kadar yerel gündemle de ilgilenmesi önemli bir ayrıntıydı.
Cep telefonu numarasının değişmemesi, rehberine kayıtlı herkese Cuma günleri başta olmak üzere her önemli günde mesaj göndermesi, Afyonkarahisar’da bir büroyu etkin olarak kullanması, Yılmaz’ın Afyonkarahisar’daki tanınma oranını artırdı.
7 Nisan’da siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na verdikleri listelerin açıklanmasının ardından, 7 Haziran’da aday olmayacakları kesinleşen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın partileri adına herhangi bir seçim çalışmasına katıldığını görmüyorum. Böyle bir tabloda, Kemalettin Yılmaz’ın partisine sağladığı katkının da hakkını vermek gerekiyor.

ESNAFIN SİFTAHI SAADET’TEN

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, genç arkadaşları ile birlikte önemli bir faaliyete imza atıyor. Akpınar, esnafa temsili olarak 1 lira vererek “Siftah bizden, bereketi Allah’tan” diyor. Esnafa Erhan Akpınar adına dağıtılan mektupta, “Siftah güne başlangıçtır. İstedik ki sürekli birbiriyle dayanışma hâlinde esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun” deniliyor.

EGE’NİN YILDIZI ŞAHA KALKIYOR

Bildiğim kadarıyla Ege’nin parlayan yıldızı Afyonkarahisar’dı. Hatta bir ara “Türkiye’nin değil dünyanın parlayan yıldızı hâline getireceğiz” taahhüdünü de duymuştum. Şimdi ise İzmir’in, Türkiye’nin yıldızı olacak. Ben söylemiyorum bunu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’deki ziyaretlerini İzmir basını böyle duyurdu. Bakan Eroğlu, İzmir’e giderken “Eroğlu, müjdelerle geliyor” denilmişti. İki gün üst üste toplantılar yapıldı, bu toplantıların ardından İzmir basını müjdelerin içeriğini aktardı okuyuculara. İzmir, yıldız oluyor; İzmir inci oluyor, İzmir şaha kalkıyor.
Ne diyelim, Allah hayırlı mübarek eylesin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti