Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KESİNTİLERDEN MAĞDURUZ AMA SABREDECEĞİZ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 9 Şubat 2018 Cuma 13:59:43
 

Şehrin dört bir yanında elektrik kesintileri yaşanıyor ardı ardına. Gece-gündüz, sabah-akşam hiç fark etmiyor, kesintiler hep var. Haliyle hemşehrilerimiz bu duruma tepkili.
Öncelikle şunu söyleyelim; kesintiler nedeniyle bizim de işlerimiz, gazetenin hazırlanması, matbaamızın baskısı aksıyor. Yani bu konuda biz de muzdaripiz. Ancak anlayışlı olmak gerekiyor. Çünkü yaklaşık 1 ay kadar önce OEDAŞ yetkilileri genel bir açıklama yaparak şehir genelinde aydınlatma sistemlerinde, hatlarda ve şebekede bakım çalışmaları yapılacağı, bu nedenle elektrik kesintileri yaşanabileceğini açıklamışlardı. Elektrik bu, hattı kesmeden bakım, onarım yapılamaz ki… Yıllardır ihmal edilen şehrin elektrik hatlarının bakımı gerçekleştiriliyor. Gönül istiyor ki, hiç kesinti olmasın, ama bu şimdilik mümkün görünmüyor. Biraz dişimizi sıkalım, hatların yenilenmeye, trafoların bakım ve değişime ihtiyacı var. Yıllardır bu konu ihmal edildi. Şimdi ihmal edilen çalışmalar yapılıyor. Emek olmadan yemek olmaz derler.
Birkaç cümle de OEDAŞ yetkililerine: İmkan dahilindeyse eğer kesinti yapılacak bölgeleri ve kesinti zamanlarını önceden ilan etseler… Vatandaş tedbirini alsa, elektronik aletleri zarar görmese. İş planlaması ona göre yapılsa. Şikayetler azalır diye düşünüyoruz. Keşke mümkün olsa…

 

KAZALARDA AZALIŞ VAR

 

Afyonkarahisar’da 2017 yılında meydana gelen toplam 2 bin 236 trafik kazasında 47 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 369 kişi ise yaralandı. “Can” kavramına rakamlara indirgemek elbette doğru değil. Her bir can için rakamsal değerler yetersiz kalır. Ancak kazalarla ilgili istatistiki rakamları eskiye kıyasladığımız zaman “sevindirici” diyebiliriz.
Son istatistiki veriler şöyle: Türkiye genelinde geçen yıl meydana gelen 410 bin 367 trafik kazasında 3 bin 530 kişi hayatını kaybederken, 303 bin 663 kişi de yaralandı. Afyonkarahisar’da ise 2 bin 236 trafik kazasında 47 kişi ölü, bin 4 bin 369 yaralandı.
Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan unsurların başında ilk sırayı sürücüler alırken bunu sırasıyla yaya, yolcu, araç ve yol takip etti. Trafik kazalarına karışan araç cinslerine bakıldığında bisikletin ilk sırada yer alması dikkat çekerken ardından at arabası, motorlu bisiklet, motosiklet ve otomobil yer aldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre; Türkiye genelinde günlük ortalama bin 124 kaza meydana gelirken, bu kazalarda her gün 9 kişi hayatını kaybediyor.
Bundan 7-8 yıl öncesine kadar trafik kazalarında çok daha ağır kayıplar yaşadığımız bir gerçek. Biz gazeteciler neredeyse günde 2-3 ölümlü trafik kazasına koşturuyorduk. Bölünmüş yolların yapılması bu kazaların azalmasındaki en büyük etken.
Giden 49 can, yaralanan binlerce kişi hep biziz, hepsi bizden. Kazalarda telef olan milli servetin haddi hesabı yok. Ölümlü ve kazaların olmadığı günler belki hayal ama, rakamlardaki azalış eskiye oranla iyiye gittiğimize işaret. Allah cümle kullarını kazalardan, belalardan korusun…

 

VATANDAŞ BEKLİYOR

 

Kocatepe okurlarını önerileri ile geçtiğimiz günlerde iki ayrı konuya dikkat çekmeye çalıştık. Birisi Maliye kavşağındaki battı-çıktı çevresindeki yaya trafiğiyle ilgiliydi. Eski Devlet Hastanesi bölgesinde de, eski Kiler AVM bölgesinde de yayalara hizmet verecek üst geçide ihtiyaç duyulduğunu diye getirmeye çalıştık.
Diğer konu ise Park Afyon kavşağında yapılan battı-çıktı çalışmalarıyla ilgiliydi. Burada da kaldırım altlarından giden elektrik hatlarıyla ilgili hemşehrilerimizin sıkıntıları ve şikayetleri söz konusuydu. İleride yaşanabilecek aksaklıklara şimdiden dikkat çeken hemşehrilerimizin uyarılarını sütunlarımıza almıştık.
Bu iki konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar Belediyesi yetkililerinin gereken çalışmaları geciktirmeden yapacaklarına inanıyoruz. Vatandaş bekliyor…

 

KANAL 3’TEYİZ

 

Afyonkarahisar’ın uydudan yayın yapan televizyon kanalı Kanal 3’ün ilimizin dünyaya açılan bir penceresi olduğuna inancımızı daha önce birkaç kez ifade etmiştik bu sütunlarda.
Kanal 3 Şubat ayı itibariyle yeni yayın dönemine girdi. Daha aktif, daha canlı bir dönem. Bu kapsamda Kanal 3’ün sahibi olan Megabirlik Medya’nın yöneticileri Sayın Hüsnü Serteser ve Muammer Türker de bizlere “Kanal’a katkılarınızı bekliyoruz” dediler. “Ne yapabiliriz” dediğimizde “Gündeme dair program bekliyoruz sizden” dediler. Böylece TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı, okul arkadaşım İhsan Beşer’le “Günlerin getirdiği” isimli bir programın çekimlerine başladık Kanal 3’te.
Basın mensubu olarak biz, sivil toplum temsilcisi olarak İhsan Beşer’in moderatörlüğündeki programda konuk edeceğimiz isimlerle Afyonkarahisar ve gündeme dair konuları ele alacağız nasipse… İlk konuğumuz Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz oldu. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın sorularımızı yanıtladığı program bugün akşam Kanal 3 ekranlarında olacak özel yayınla. Pazartesi günü yayınlanacak olan “Günlerin getirdiği”nde ise AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti il kongresi öncesinde görüşlerini aktaracak. Sonrasında, her pazartesi sürpriz konuklarla devam edecek inşaAllah programımız. Bekleriz efendim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti