Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

N’aptın muhtar? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 28 Şubat 2014 Cuma 02:00:00
  TRT-1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinin en akılda kalan seslenişiydi “N’aptın muhtar”.
2014 yerel seçimlerinde başarılı olmak için Afyonkarahisar’da siyasi partiler bir yarış içindeler; ama en hızlı, en kıyasıya rekabet muhtar adaylıklarında. “N’aptın muhtar” sözüne muhatap olmak için herkes iddialı.
Laf aramızda, “Büyüyünce milletvekili olacağım” demiştim ya, acaba bu hedefte küçük bir değişiklik mi yapsam?
Hem maaşınızın yanında bir asgari ücret alıyorsunuz, hem de mahallede devleti temsil ediyorsunuz. “Hizmet için değil, kendim için” diyen benim gibi birisi için kaçırılmayacak fırsat.
Hem liste derdi de yok, kendi listenin birinci sırasındasınız. 4 asil, 4 yedek aza bulmanız lazım; ama o kadar da arkadaşınız vardır artık.
Muhtar olurken, öyle çok söz vermenize de gerek yok.
Mahalle muhtarıyım diye “Okulun yanına 4’üncü Boğaz Köprüsü’nü inşa edeceğim” vaadinde bulunmanıza imkan yok.
Mahallelinin dert ortağı olsanız yeter.
İlgili kanuna göre en az 6 aydan beri o mahalle veya köyde oturmak şartıyla 25 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, muhtar adayı olabiliyor.
Bu durumda, milletvekilliğinden önce muhtarlık yolunda ilerleyip, altyapı oluşturabilirim.
Yok yok, ben milletvekilliğinde ısrarlıyım.
Fakat yerel seçimlerin en renkli yarışının yaşandığı muhtarlıklarla ilgili heyecanın dorukta olduğunu da söylemek mümkün.
Özellikle muhtarlara asgari ücret verileceğinin açıklanması, silah taşıma ruhsatının verilmesi gibi avantajlar, herkesin dikkatini çekiyor.
Bununla birlikte şöyle bir iddia geldi kulağıma, paylaşmak isterim.
“İktidar partisi, her muhtarın kapısını çaldı. Bizim flamamızı, bizim rozetimizi taşırsanız sizinle birlikteyiz. Aksi takdirde herbirinizin karşısına bir aday koyacağız. Mahallelerde mutlaka galip geleceğiz” denildiği öne sürülüyor.
Bazı mahalle muhtarı adaylarının isimlerine baktığınızda, hakikaten iktidar partisinde görev yaptıkları da ortaya çıkıyor.
Buna “paralel” olarak, mahallelerde yardım dağıtılıyor.
Yine iddia odur ki, iktidar partisinden muhtar adayı olan kişiler, mahalle sakinlerine “Gidin, muhtardan fakirlik ilmuhaberi alın. Bu belgeyi aldıktan sonra yardım paketleri sizin” diyormuş. Muhtarlığın kapısını aşındıran vatandaşlar ise muhtarın “Sizin haliniz, geliriniz fakirlik ilmuhaberini almaya müsait değil. Haksızlık yapamam” cevabını alıyormuş. Böylece mevcut muhtar ile vatandaşın arası açılıyormuş.
Bu seçimlerde, muhtarlık yarışına da siyaset ve “paket” yardımları karışıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER