Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

NE YAPSALAR BOŞ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Nisan 2018 Perşembe 13:27:15
 

Seçime gidiyoruz, evet. Ama neyin ne olduğunu emin olun ki kimse bilmiyor henüz…
Neyin ne olduğu belli olmadan, ortadaki toz-duman dağılmadan, taşlar yerli yerine oturmadan, adayların kim olduğu belli olmadan siyasi konuları sağından solundan sündürmeyi doğru bulmuyoruz bu manada.
Adaylık için her gün bir çok isim ortaya sürülüyor. Kimi gerçek, kimi yalan… Bunu yapanların da danışıklı döğüş niyetinde olduklarını biliyoruz. Bunlara alet olma niyetinde değiliz.
Benim burada yazacaklarımın ya da başkasının başka bir yerde yazacağının adaylık sürecine bir katkısı olmayacaktır, bu böyle biline. Böylesi hamleler sadece, ismi zikredilenlerin küçük oyunlar içerisinde olduğu intibaı oluşturacaktır. Bu yollara tevessül edilmemeli, bu yollara teşvik edenlere pirim verilmemelidir.
Bu seçim döneminde adayların belirlenmesinde basın olarak ne bizim, seçmen olarak ne vatandaşın, ne de parti teşkilatlarının bir katkısı olmadığı aşikardır.
Parti genel merkezlerinde küçük bir zümre Afyonkarahisar’dan ya da diğer illerden kimlerin aday olacağına karar verecekler. Bizlere de Ankara’da pişen bu yemeği, Afyonkarahisar’da yemek düşecek, o kadar. Listeler belirlendikten sonra mücadele başlayacak. İttifaklar netleşip, listeler belirlenip, iktidarın ve muhalefetin adayları ortaya konmadan Afyonkarahisar için ne söylesek boş.
AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı aday adaylığı müracaatlarını almaya başladığını ilan etti. AK Parti için süre çok kısa, 29 Nisan Pazar akşamı son gün.
Diğer partilerden herhangi bir açıklama da yapılmış değil.
Devlet memuru olup aday olma niyetinde olanların da bugün akşam mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Eğer istifa eder de aday olurlarsa, seçilemedikleri takdirde bugünkü makamlarına dönme şansları var. Bu akşama kadar istifa etmeyenlerin aday olup seçilememesi halinde mevcut makamlarına dönme hakları ölüyor.
Ol nedenlerdendir ki değerli okuyucumuz! Bu belirsizlikler belli olmadan, gazete sütunlarından, internet köşelerinden, sosyal medyadan ne yazılırsa yazılsın boş… “Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır”

 

 

SES VER AFYON! 2’İNCİ ÜNİVERSİTEYİ İSTEMİYOR MUSUN?

 

Onu, bunu boş ver de Ey Afyonlu! Önemli bir treni kaçırıyor memleket, farkında mısın?
Son dönemde hayalini kurduğumuz Afyonkarahisar’a 2’inci bir üniversite kurulması çalışmaları boşa çıktı. Kütahya bu büyük fırsatı kaptı, gidiyor. Yeni kadrolar, yeni binalar, yeni ödenekler, yeni öğrenci kapasiteleri komşu ile akacak.
Ama ne yazıktır ki, Afyonkarahisar’dan “tık” yok. Ne siyasi partiler, ne sivil toplum kuruluşları, ne kanaat önderleri, ne iktidar, ne muhalefet… Kimse bu konuya eğilmiyor.
Ses ver ey Afyonkarahisar! İkinci Üniversite’yi istemiyor musun?
23 Nisan günü resmi tatili denk geldi. Kocatepe Gazetesi 23 Nisan günü Afyonkarahisar’ın 2’inci üniversite hayalinin suya düştüğünü manşetten duyurdu. Kervan yola çıktı, gidiyor, Afyonkarahisar bu kervanı kaçırıyor.
Allah’tan ki, dün AK Partili milletvekilleri harekete geçtiler. TBMM’den dün öğleden sonra basına yansıyan haberlerde üniversiteler ile ilgili yapılacak olan düzenlemeler için ek önergeler verildiği haberleri yansıdı. Bu önergede 3 üniversitenin daha bölünmesi teklif edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi de bölünecek olan Üniversitelerden birisi olarak önergede yer buldu.
Eğer önerge kabul edilir, kanun düzenlemesine Afyon Kocatepe Üniversitesi de eklenirse Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak.
Sonucu merakla ve ilgiyle takip ediyoruz. Umarız herkes bu işin takipçisi olur da Afyonkarahisar için önemli bir fırsat kaçırılmaz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti