Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Noel babalar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Ocak 2014 Cuma 02:00:00
  Yeni yıl, yılbaşı falan derken, 2014 yılının ilk üç günü geçti gitti bile, farkında mısınız? Köşe başında tir tir tiryen, ak sakalı kirden “yağır” olmuş, bilinenin aksine göbekli değil, zayıf, cılız “Noel baba”ların satış ögesi olarak kullanıldığı, dükkan camekanlarının yılbaşı-noel süsleriyle dolduğu birkaç günü geride bıraktık. Bu bahsettiğimiz manzara ne kadar da yakışıyor (!) bize değil mi?
Satacağınız şeyi illaki Noel Baba ile mi satmak zorundasınız? Sanki o ürünün başında palyaço olsa satılmayacak mı? Vazgeçelim şu sevdadan, lütfen. Yakışmıyor çünkü…
AK Parti kurmaylarını ağırladık
Geçtiğimiz gün AK Parti heyetini ağırladık Gazete’de. Yerel seçim çalışmalarına başlarken, gazeteniz Kocatepe’yi de unutmayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve AK Parti Gençlik Koları Başkanı Mustafa Uslu Kocatepe’nin konuğu oldular. Gerçi Sanat Okulu karşısındaki trafoda yaşanan arıza nedeniyle tüm Kurtuluş Caddesi gibi biz de karanlıkta olduğumuz için konuklarımızı yanan mumlar eşliğinde karşılamış olsak da, konuklarımızın affına sığındık. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in “aydınlık” konusunda 2 başkanı ve bir konuğumuzu göstererek yaptığı espriyi burada paylaşmasak iyi olur.
Daha önce de müteaddit defalar belirttik. AK Parti ekibi seçim sürecinde kendinden oldukça emin. Bu eminlik rehavete dönüşmediği sürece bizce AK Parti’nin önemli bir kozu. AK Parti’nin kurmay heyeti söylentilerin aksine birlik-beraberlik tablosundan da ödün vermiyorlar. Eğer ki bu birlikteliklerini sürdürürler, serinkanlılıklarını korurlarsa, rakiplerini üzeceğe benziyorlar.
Basından memnun oldukları kadar şikayet ettikleri hususlar da var AK Partililerin. Kendilerine ulaşan bir çok maddi beklentinin karşılanamaz olduğunu belirttiklerinde karşılarına “muhalif medya” kisvesine bürünmüş kişilerin çıktığını belirten Başkan Çoban ve İGM Başkanı Salih Sel, bu konuda hayli dertliler. Dertli oldukları kadar yılların getirdiği siyasi birikimle rahatlar da. “Biz de, toplum da kimin ne olduğunu biliyor” diyorlar.
Sözün burasında gazeteniz Kocatepe’nin geçmişi ve bugünü için kullandıkları olumlu ve iltifat dolu cümleler için bir kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz.
Gecek’e yeni proje
Bu arada Başkan Çoban’dan nasip olur da olursa, yeni dönemde yapacaklarıyla ilgili ayrıntılar almaya çalışırken, küçük bir ipucu yakaladık. Gecek bölgesi…
Gecek Bölgesi’ne Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılması planlanan çalışma konusunda tabir-i caizse arefeyi gördük de, bayramı göremedik…
İGM Başkanı Salih Sel yapılacakları anlatırken, “Başkanımız Gecek bölgesine de şey yapacak…” dedi, sonra dilini ısırdı. Çoban ve Zeybek konuya müdahil olarak, “Abi hani söylemiyorduk, bir sabredemiyorsun” diyerek Sel’e serzenişte bulundular.
Sonuç itibariyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yeni dönemde Gecek bölgesine temalı bir park düşündüğünü anlayabildik, ama gerisini çözemedik. Bu parkın detaylarını öğrenmek için projelerin açıklanacağı basın toplantısını beklememiz gerekecek anlaşılan.
Seçim vurguncuları
Ne yazık ki Afyonkarahisar basını olarak her seçim döneminde yaşadığımız sıkıntıları yaşıyoruz yine bugünlerde.
Malum, seçim zamanı yaklaştığında, ortaya çıkan türedi gazeteler, gazeteciler, tatlı su uyanıkları seçim yarışına giren siyasileri tırtıklamanın yollarıın ararlar. Çok aramaya gerek yok aslında, bu yollar da, bu yolun yolcuları da bellidir. Bahsettiğimiz bu tiplerin aslında bu yola tevessül eden siyasetçilere uzun vadede zarardan başka bir şey getirmedikleri gün gibi ortadadır. Bunların sayısız örneğini sayabiliriz. Ama nedendir bilinmez, hep aynı yola tevessül edilir. Saflar olmasa uyanıklar nasıl geçinecek, öyle değil mi. “Ver parayı seni reklam edeyim. Gazeteye basayım, televizyonda adını söyliyeyim. Radyoda ismini analım” falan…
İşinin hakkını veren gazetelere abone olmayı bile çok görenler buralara parasını kaptırır, sonra yine gelir bize şikayet ederler. Hal böyle olunca biz de “Ee, size müstehak” dersek yanlış mı yapmış oluruz?
Yürüyüşün ardından
Afyonkarahisar caddeleri yeni yılın ilk gününde Başbakan Erdoğan’a destek amacıyla düzenlenen “Milli İradeye Sahip çıkıyoruz” yürüyüşüne katılan binlerce kişinin sloganları ile inledi.
Gösteride “Adam izindeyiz” dövizi taşıyan bir kişinin bu dövizi dikkat çekti. Bu döviz kimilerine göre “Kelime oyununun ustalıklı kullanılması ve bir zeka ürünü olması” nedeniyle çok güzel bir slogan olmuştu. Bir başka görüşe göre “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk’le özdeşleştirilerek, Atam izindeyiz sloganının yerine bunun ikame edilmeye çalışılması” pek hoş olmamıştı. Bize göre hoş bir yaklaşım. Esinlenme olsa da, zeka ürünü bir slogan.
Gösteride dikkat çeken bir başka slogan ise Zaman Gazetesi’nin logosu kullanılarak hazırlanan dövizdi. “Ya Rabbi bizi ahir ZAMAN fitnesinden koru” dövizi bir grubun oldukça tepkisini çekeceğe benzer görülüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti