Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Öğretmen Liseliler ne diyor? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 16 Temmuz 2014 Çarşamba 03:00:00
  Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin yankıları sürüyor. Öğretmen Lisesi’nin “dönüş”türülmesi ile önce Kamil Miras Anadolu Lisesi olan okulun İmam-Hatip olması, önce yalanlandı. Ber kısım yetkililer çıkıp “Böyle bir şey yok” demesi, ardından da “Ne yapalım canım, Afyon’dan İmam-Hatip için binlerce dilekçe gitti, çok talep vardı” diye kendi sözleriyle çelişmeleri, velilerin de öğrencilerin de kafasını karıştırdı.
Afyon’da İmam-Hatip Lisesi için talep var mı, yok mu?
Her şey talebe göre ise, Öğretmen Lisesi’nin kapanmaması için, Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmemesi için 3 bin 200 imza toplanıyor, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderiliyor. Bu gönderimin ardından 2 bin imza daha toplanıyor. Bu da bir “talep” değil mi?
Gelin biraz da, Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ile öğrenci velilerine kulak verelim. Bakalım onlar ne diyor:
Bir öğretmen: Biz okulumuzda iyi bir kardeşlik tesis etmiştik. Çocuklarımız için her şeyi yapıyorduk. Bizim köylerden, ilçelerden birçok öğrencimiz var. Örneğin okulda başarılı öğrencilerimizden biri, Garipçe Köyü’nden.
Bir veli: Ben, oğlumun ‘Anne arkadaşlarım kantinden bir şey alamıyorlar’ demesinden çok etkilendim. O günden beri, kendi imkanlarımızla öğrencilerimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Bir öğretmen: Söylenmesi doğru olmaz ama, şu anda İstanbul’da iyi bir okulda okuyan mezunumuz var. O yetim bir çocuktu. Öğretmen Lisesi, o öğrencimizin babası oldu. O da okulu çok sahiplendi.
Bir veli: Bizim İmam-Hatip’e karşı olmamız söz konusu bile değil. Öğrencilerimiz, kendi girişimleriyle kandilleri sınıflarda kutlarlar.
Bir öğretmen: Öğrencilerimiz arasında İmam-Hatiplere önyargıyla bakan bir kişi bile yoktu. Bu karardan sonra öğrencilerde, önyargı oluşmaya başladı.
Bir veli: Okulumuzda seçmeli olarak okutulan Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberimizin Hayatı dersleri, yüzde 90 oranında tercih edilmiş durumda.
Bir veli: Biz, il yöneticileriyle görüştük. Orman ve Su İşleri Bakanımız’ın Özel Kalemi ile görüştük. Bize Özel Kalem diyor ki ‘Bu iş Vali’de biter’. Vali Bey’le görüştük, diyor ki ‘Bizim yetkimizin sınırı belli.’ Kimi muhatap alacağız?
Bir veli: İktidar partisinin 3 milletvekili var. Bir tanesi bile ‘Siz niye feveran ediyorsunuz?’ diye arayıp sormadı. Milletvekilleri, bizim sorunlarımızı çözmek için görev almadılar mı?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti