Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Olmaz, olmaz – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 15 Haziran 2015 Pazartesi 03:00:00
  Milletvekili genel seçimlerinin ardından koalisyon tartışmaları sürerken gazete köşelerinde yeni yeni formüller de gündeme getirilmeye başlandı.
Örneğin tek başına iktidar olması için AK Parti’nin 19 milletvekiline ihtiyacı olduğunu belirten bazı yazarlar TBMM’de diğer partilerden AK Parti’ye geçiş yapabilecek 19 milletvekilinin olduğunu savunuyorlar.
Yeni yeni dillendirilen formüllerden birisi bu.
Olmaz, olmaz dememek gerekir.
Böyle bir durumda bizi ilgilendiren elbette ki Afyonkarahisar Milletvekillerinin durumu olur.
Nitekim yakın geçmişimiz bu tür transfer, parti değiştirme maceraları ile dopdolu. Bu maceralar arasında Afyonkarahisar Milletvekillerinin ayrı bir yeri var.
Güneş Otel vakası olarak tarihe geçen transferlerde 1960’lı yılların Afyon Milletvekilleri Güneş Öngüt ile Mete Tan’ın ismi geçerken, bir başka Afyon milletvekili Kubilay Uygun, “Fırıldak” lakabıyla siyaset tarihinde kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Afyon Milletvekili Reyhan Balandı’nın maceraları uzun süre manşetlerde yer almıştı.
Yeni Balandı’lar ya da Kubilay’lar çıkar mı bilinmez ama, Nuri Yabuz gibi, Yaman Törüner gibi dönemin Hükümet kuruluş çalışmalarına parti değiştirerek destek veren Afyon milletvekilleri unutulmuş değil.
Yeni milletvekillerimizden böylesi manevralar beklemiyoruz!. Hepsi de “sabit kadem” isimler olacaklardır inşallah.
Hem, aksi taktirde Afyonlular onları memlekete sokmazlar, öyle değil mi?
Canım, isminin önünde “eski milletvekili” sıfatı bulunup da, halen Afyonkarahisar’ın caddelerinde gezebilen kaç vekilimiz var ki zaten şunun şurasında. Ya İsmet Attila’ya rastlarsınız sokakta, ya Mehmet Telek’e, ya Osman Hazer’e eski Afyon milletvekillerinden. Herhalde bundan sonra Kemalettin Yılmaz ve Ahmet Toptaş’ı da görürüz Afyonkarahisar caddelerinde.
Peki ya başka? Hayatta olan onca eski milletvekilimiz var bizim.
***
Gazetelerdeki bilgi kırıntılarına bakılırsa bundan sonra eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hareketlerini de dikkatle takip etmek gerekiyor galiba. İşte yabancı basından ulusal basına yansıyan bir “Gül” analizi:
İngiliz Economist dergisinin, başyazısında, Erdoğan’ın seçimde uğradığı yenilgiyi anlatırken Abdullah Gül’ü parlatması dikkati çekti. Dergi dedi ki:
“Muhalefetin etkisizliği nedeniyle Türkiye’de bir süre daha değişim muhtemelen AK Parti’nin içinden gelecek gibi görünüyor. AK Parti’nin önde gelen birçok ismi, ki bunların arasında Cumhurbaşkanı’nın selefi Abdullah Gül de var, Sayın Erdoğan’ın kutuplaştırıcı tarzını ve otoriter çizgisini sevmediklerini net bir şekilde söylüyor. Aslında AK Parti’nin kurucularından biri ve eski bir başbakan olarak Sayın Gül, Sayın Erdoğan’ın karşısında duracak itibara sahiptir ve yeniden mükemmel bir başbakan adayı olabilir.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER