Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Otoyol – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Ocak 2015 Salı 02:00:00
  Ankara ile İzmir arasında uzanacak olan otoyolun Afyonkarahisar’dan geçmemesiyle ilgili tartışmalar uzun süredir gündemde.
Gazeteniz Kocatepe bu konuda kamuoyunu bilgilendirici, Afyonkarahisar’ın kazanılmış haklarını korumaya yönelik, tabir-i caizse şehrin şah damarlarının kesilmesine engel olabilmek adına konuyu gündemde tutmaya çalışıyor.
Yapılan haberler sonrasında belli bir kamuoyu bilinci oluştu. Bu bilincin daha da gelişeceğine, kentin menfaatleri adına hareket edileceğine inanıyoruz.
Tartışmalar sürerken siyasetçilerimizin, “Her seçim döneminde muhalefet ısıtıp ısıtıp bu konuyu gündeme getiriyor” dediklerine şahit oluyoruz. “Otoyol Afyon’dan geçmese ne olur?” ya da “Kale’nin önünden mi geçirecektik?” sözlerini de duyuyoruz. Şaşırıyoruz.
Biz kendimizden mesulüz, bu haberleri yaparkenki gayemiz kentin ortak menfaatlerini korumak ve şehrimizin gelişiminin önünde engel olacağına inandığımız sorunlara işaret etmekten başka bir şey değildir. Oy beklentisinde olan, seçime girecek olan bizler değiliz.
Isıtılıp, ısıtılıp önümüze getiriliyor denilen konunun bir yemeğe benzetilmesi gerekiyorsa eğer, maalesef ocak taşmış, iş çığırından çıkmıştır. Muhalefetin bu konuyu sahiplenip, gündemde tutması, ısıtıp ısıtıp ortaya getirmesi bizim değil, iktidarın kabahatidir.
Bu konuyu muhalefetin elinden almak son derece kolaydır.
Ama ne yazık ki otoyol konusunda yapılan açıklamalar hemşehrilerimizi tatmin edememektedir. Son olarak dün Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan şu açıklamada bulundu:
“Zaman zaman kamuoyunda Afyonkarahisar’ın artık kavşak noktada olmayacağı ve otoyolun Afyonkarahisar’dan uzak bir noktadan geçecek diye haberler duyduk. Otoyol çalışması proje aşamasında, Afyonkarahisarlıların talebini almadan bir şey yapmayız. Bizi eleştirenlere bir şey sorun buraya bir çivi çakmışlar mı, bu kente çivi çakmayanların bakanlarımızı, milletvekillerimizi eleştirmeye hakkı yok. 10 yıl önce Afyon köy konumundaydı, bugün Afyon Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında. Sanayi, ticareti, turizmi ile hangi açıdan bakarsanız bakın, Afyon gelişiyor, büyüyor hızla kalkınıyor” diyor.
Eyvallah… Yapılan tüm hizmetlere şapka çıkartıyoruz. Ama “Tüm yolların kesiştiği nokta” sıfatımızı da kaybetmek istemiyoruz.
Lütfen, bize deyin ki; “Merak etmeyin otoyol Afyon’u es geçmeyecek”
Siz de rahat edin, biz de…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER