Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Panaroma ilk adım – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Ekim 2013 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı Panaroması’na ihtiyaç duyduğunu, senelerdir projelendirilen bu çalışmanın gerçekleştirilemeyişinin Afyonkarahisar’ın bir ayıbı olduğunu bir çok kez dile getirmiştik.
Dün Kurtuluş Savaşı Panaroması’nın bize göre ilk etabı olan projenin tanıtım toplantısına katıldık. Gazeteci Murat Akarçay’ın projelendirmesi ve AFTAŞ otobüs İstasyonu’nun ev sahipliğiyle gerçekleşecek olan bu projenin tanıtımı öncesinde, biz de diğer gazeteci dostlarımız gibi “Otogar’daki iki panoyu değişticekler, bu kadar tantana çok değil mi?” diye düşündük. Ama projenin detaylarını öğrenince bu fikrimiz değişti.
Yılda ortalama 2 milyon 200 bin kişinin, ortalama olarak 20 dakika vakit geçridiği Aftaş Otogarı’nın en görünür noktalarında, Anıtkabir’dekinden daha büyük bir şekilde, profesyonal fotograf ve seslendirme ögeleriyle, 23 kişinin çalışarak hazırlayacağı, işadamlarının imece usulüyle destekleyeceği projenin hiç de öyle yabana atılır bir yanı olmadığını gördük.
Panaromanın fotoğraf çekimleri Bolvadinli Anıtkabir Komutanı Albay Muzaffer Taytak’ın özel izniyle, Anıtkabir belirli saatlerde ziyarete kapatılarak, özel ışıklandırma sistemleri kurularak, 500 megapiksel çözünürlükte, başka bir yerde kullanımına izin verilmemek üzere yapılmış. Aftaş’a kurulacak olan Panaroma 48 ayrı fotoğraf karesinin Anıtkabir’dekinden daha büyük bir şekilde basımı ve ışıklandırılmasıyla oluşacakmış. Garnizon Komutanlığı’nın sağlayacağı ekipmanlarla üç boyutlu bir özellik de katılması planlanıyor Panaroma’ya.
Bu çalışmanın bizce önemi, AFTAŞ yöneticileri ile gönüllü iş adamlarının, reklam kaygısı gütmeden, Milli Mücadele ruhunu yansıtabilmek adına bir araya gelmesindedir.
Kocatepe ve Kurtuluş Savaşı’na ev sahipliği yapmak, Afyonkarahisar’ın en büyük gurur kaynaklarıdır. Bu gurur kaynağının hak ettiği şekilde yansıtılabilmesi, öte yandan da gittikçe kaybolan Milli bilincin Afyonkarahisar topraklarında yaşatılabilmesi, aktarılabilmesi, hatırlatılabilmesi açısından bu çalışma önem taşımaktadır.
Zafer’in başkenti için elbette bu Panaroma yeterli değildir.
Ancak bir yerlerden başlanması adına olumlu bir gelişmedir. Aftaş’ta kurulacak olan Panaroma’nın, yıllardır hayali kurulan, Kurtuluş Savaşı Panaroma ve Müzesi için ilk adım, nüve olmasını diliyor, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti