Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

PMYO serüveni – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 15 Şubat 2014 Cumartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar’da yapımı süren kamu yatırımlarından birisi de yeni Polis Meslek Yüksekokulu binası. Şimdi Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü’nün görevden alınmasıyla birlikte yeni PMYO binası ve okulun taşınması işi yeniden gündemde.
Organize Sanayi Bölgesi’ne komşu olarak inşa edilen Polis Meslek Yüksekokulu inşaatının tamamlanmasına rağmen Okul’un yeni binasına geçişi bir türlü sağlanamadı ne yazık ki. Bununla ilgili tartışmalar kamuoyunda sürerken önceki gün PMYO Müdürü’nün görevinden alındığı haberi gündeme düştü. Müdür’ün görevden alınışı da okulun yeni yerine geçememesine bağlandı.
Müdür’ün görevden alınışının ardında taşınma işinin gerçekleşememesi olayının olup olmadığını şimdilik bilmiyoruz. Ama PMYO’nun yeni yerine taşınması serüvenini kısaca hatırlamakta yarar var sanırım.
Afyonkarahisar gündemine Gazeteniz Kocatepe tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde getirilen haberde yeni PMYO binasının tamamlanmasına rağmen hizmete açılamadığı dile getirilmişti. Aradan geçen 9 aydan fazla süre içerisinde sorunların halen aşılamadığı ortada. Keza, inşaat çok büyük bir oranda tamamlanmasına rağmen, taşınma işlemi gerçekleştirilebilmiş değil. “500 Kişilik Polis Meslek Yüksek Okulu, Nizamiye Binası, Futbol Sahası Tribünü ve Lavabo Mahali, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” işi olarak adlandırılan projedeki sıkıntılar arasında “ısınma ve ulaşım” başlıkları öne çıkıyordu. Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun ulaşım sorunun giderilmesi için, değişik formüller gündeme gelmişti. Daha sonra bunlara ilaveten yeni tesisin güvenlik sıkıntıları da gündeme gelmişti. 26 bin metrekarelik kapalı alanı olan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun temeli, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen bir törenle, 11 Temmuz 2010 tarihinde atılmıştı. Törende yapılan konuşmalarda Polis Meslek Yüksekokulu’nun 30 Temmuz 2011’de, saat 10’u 59 geçe açılacağı belirtilmişti.
Proje başlamadan önce yapılan açıklamalarda Okul kapasitesinin 1000 kişi olacağı belirtilmiş, sonrasında ise, önce 500 kişilik kısmının tamamlanacağı, sonrasında 500 kişilik kısmın ilave edileceği açıklanmıştı.
Eski sıkıntılara ilaveten PMYO’nun yeni binasında zemin katın tamamen su dolduğu da dile getirilmişti.
Tüm bu tartışmalar sürerken, İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir binaya ihtiyacı olduğu, PMYO’nun Erkmen-altı’ndan taşınmasının ardından bu alanda yeni Emniyet Müdürlüğü kompleksi ve polis lojmanlarının yapılabileceği açıklanmıştı.
Kasım 2013’de yapılan Belediye Meclisi toplantısında da şimdiki Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin durumu görüşülmüştü. Belediye Meclisi’nde Hamidiye Mahallesi, 20J-1C pafta 288 ada 23 nolu mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan parselin imar plan değişikliği yapılarak Polis Okulu’ndan resmi kurum alanına dönüştürülmesini uygun gören rapor kabul edilmişti. Özel Park Hastanesi’nin arkasında kalan PMYO alanının, Emniyet Müdürlüğü’ne hizmet binası yapılması için resmi gerekli iman düzenlemesini uygun gören rapor kabul edilmişti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Meclis toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Emniyet Müdürlüğünü bu alana taşımak istediğini belirterek, “Vatandaş bu alanın TOKİ’ye verileceğini de söylüyor. Bu söylentiler hikâye.” demişti.
Yapılan yorumlarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün böylesine değerli bir araziyi başka bir kuruma vermeyi mantıklı bulmadığı, bu alanda, Emniyet’in kendi ihtiyaçlarının giderilmesinin daha doğru olacağı fikrinin benimsendiği ortaya çıkmıştı.
Eski ve yeni Polis Okulu alanlarının hikayesi özet olarak böyle gelişirken, şimdi PMYO Müdürü Müjdat Karagöz’ün göre-vinden alınışı bu olaylar silsilesinin ucuna eklenmiş görülüyor.
PMYO yatırımı sürecinin nasıl nihayete ereceğini hep birlikte izlemeye devam edelim…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER