Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

RÜYA BİTTİ Mİ?

Bir rüya sona erdi. Yeni kurulup, amatör liglerden 1. Lig’e yükselen, Süper Lig’in kapısını zorlamaya niyetlenen AFJET Afyonspor artık 2. Lig’de.
Afyonkarahisar ilimizin spor alanında son yıllarda yaptığı atılıma herkes gıptayla bakıyordu. Futbol’da Süper Lig’in bir alt kademesi olan Spor Toto 1. Lig’e, Basketbol’da Tahincioğlu Süper Ligi’ne, Voleybol’da da yine Efeler 1. Ligi’ne çıkma başarısı gösteren Afyonkarahisar’ın temsilcilerinde kötü gidiş kısa süre önce başladı.

 

NEREDEN NEREYE?

 

AFJET Afyonspor şehrimizde yılların profesyonel lig hasretini sona erdirmek amacıyla 2013 yılında kuruldu. Kurulurken temeller sağlam atılmaya çalışıldı. 1967’den bu yana süregelen eski “Afyonspor” serüvenlerinde düşülen hatalara düşülmemesi için epey çaba harcandı. En başta “bütçe” meselesi sağlama bağlanmaya çalışıldı. Afyonkarahisarlılar’ın ortak varlığı olan AFJET A.Ş.’nin elindeki birikimler iştahları kabarttı. AFJET’in karlı bir şekilde süregelen yapısı da göz önünde bulundurularak ilimizin spor kulüplerinin finansmanında temel destek olarak AFJET A.Ş. seçildi.
Bu durum bir çok hemşehrimizin tepkisine de neden oldu ilk başta. “Bizim faturalarımızdan toplanan trilyonlar sporculara trilyon trilyon ödenecek” ya da “Şeffaf olmayan bütçelerle AFJET’in, yani ilin ortak kaynakları çar-çur edilecek” gerekçeleriyle karşı çıkanlar çok oldu. Ama tüm branşlarda ardı ardına gelen başarılar bu sesleri bastırdı ilk başlarda…

 

BASKETBOL KARAR BEKLİYOR

 

Basketbolda Tahincioğlu Süper Lig’de mücadele eden Afyon Belediyespor Basketbol takımı sayesinde Afyonkarahisarlılar birbirinden ünlü takımları şehrimizde izleme imkanı buldular. Avrupa ve Türkiye Şampiyonu, Dünyaca ünlü koç Obrodovic’in takımı Fenerbahçe, Afyonkarahisar’da sporseverlerle buluştu. O maçta salon tıklım tıklımdı. Maçtan bir hafta önce biletler tükendi, kapalı gişe bir maç oldu.
Bu salona, Türk basketbolunun marka ve büyük kulüpleri; Tofaş, Beşiktaş, Galatasaray, Darüşşafaka, Banvit, Anadolu Efes gibi kulüpler gelmişti.
Sene başında Play-off ve Avrupa hedefleri bulunan basketbol kadrosunda döviz kurunun yükselmesi ve spor kulüplerinde genel olarak görülen ekonomik durumlar bu planlara izin vermedi. Hem kulüp yönetimi, hem menajer, hem de koç, takımı ayakta ve diri tutabilmek için var güçleriyle çalıştılar ve en son Cömert Küce’nin tabiriyle gemi limana sağ salim yanaştırıldı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Afyon Belediyespor, bu yıl Basketbol Süper Lig’de kaldı.
Basketbolun Afyonkarahisar’da gördüğü ilgi herkesin dikkatini çekti. Her maçta tribünler doldu, her maçta destek büyüktü. Bu ilgi basketbol camiasını hem sevindirdi hem şaşırttı aslında.
Futbolculara ve teknik adamlara yapılan eleştirilerin aksine, basketboldaki yönetici, teknik adam ve sporculara övgüler var. Afyonkarahisar basketbolu sevdi. Ama bundan sonrasının ne olacağı belirsiz…

 

BÜTÇE MERAK KONUSU

 

2013 yılında kurulan AFJET Afyonspor futbol takımı amatör liglerdeki Sahipataspor’un isminin değiştirilmesiyle sahneye çıktı ve Süper Amatör Lig’de şampiyon olduktan sonra Bölgesel Amatör Lig’e terfi etti. 2013-14 sezonunda ilk kez katıldığı Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğu kaçırsa da, 2015-2016 sezonunda play off maçlarını geçerek 3. Lig’e “merhaba” dedi.
TFF 3. Lig’deki ilk yılında 2016-2017 sezonunda şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Ardına aldığı geniş maddi ve sağlam mali imkanlar sayesinde “Her sene şampiyonluğa, her sene bir üst lige” sloganlarıyla, futbolculara verilen umre ziyareti primleriyle gündemde kalan AFJET Afyonspor 2017-2018 sezonunda TFF 2. Ligi’nde play-of maçlarına kaldı ve play-of’tan da Süper Toto 1. Lig’e çıkmayı başardı. Bir yıl Süper Toto 1. Lig’de kalabilen AFJET Afyonspor ardı ardına aldığı kötü sonuçlar ve yaşadığı yönetim krizlerinin ardından bu hafta TFF 2. Ligi’ne maalesef geri döndü.
Şimdi herkesin aklında futbola, futbolculara, gidenlere, gelenlere, kalanlara vs. ödenen trilyonların hesabı var. Bu kadar para harcandı da, neydik, ne olduk?

 

MESELE: “BÜTÇE-BAĞIŞ”

 

İkbal Afyon Belediye Yüntaş’ın Efeler Voleybol Ligi’ne veda etmesinin ardından, AFJET Afyonspor’un futbolda Süper Toto 1. Ligi’ne veda etmesiyle basketbolda izlenecek yol merakla bekleniyor. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde kalmayı başaran Afyon Belediyespor’un önümüzdeki yıl lige katılıp katılmayacağı şimdilik belirsiz. İş paraya bakıyor.
Hasılı kelam; sporda güzel günler geride kalmışa benziyor. 1967’den beri yaşanan “bütçe-bağış” ağırlıklı gündem maddelerine geri dönmüş gibiyiz. Haydi hayırlısı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER