Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt

SAİT AÇBA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAMAYACAK !

Ali İhsan Küçükkurt 26 Kasım 2014 Çarşamba 02:00:00
  20, 21, 22, 23 ve 24. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, 2015 Yılı Haziran ayında yapılacak 25. Dönem T.B.M.M. Milletvekili Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Milletvekili adayı olamayacak !

Sait Açba, 5 Dönem kesintisiz Milletvekilliğiyle, T.B.M.M.’nin kuruluşundan bugüne kadar, sadece Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz kahramanlarından Atatürk’ün silah arkadaşı hemşehrimiz merhum Ali Çetinkaya hariç, en uzun Afyonkarahisar Milletvekilliği rekorunun sahibi bulunuyor.

AK Parti’nin Tüzüğü gereği; 3 Dönem üst üste AK Parti’den Milletvekili seçilenlerin en az bir dönem tekrar Milletvekili adayı olamayacağı, hükmü, Açba’nın adaylığına imkan vermeyecek.

1920’den 2014 Yılına kadar ki Milletvekili seçimlerinde, Olağanüstü dönemlerdeki bir iki istisna dışında, Afyonkarahisar’lı olmayan, Kütahya’da doğup büyüyen, Kocatepe Üniversitesi’nde akademisyenken, 1990’lı yıllarda siyasete atılarak, 2 Dönem merhum Necmettin Erbakan’ın Anayasa Mahkemesi’nce kapatılan Partilerinden ve 3 dönem de AK Partiden İlimiz Milletvekili seçilen Sait Açba da (şayet bağımsız aday olup seçilemezse) emekli Milletvekilleri kervanına katılacak.

Afyonkarahisarlılar, Milletvekilliği süresinde, Açba’nın İlimiz için verdiği hizmetleri mutlaka objektif olarak değerlendirecekler.

Hatta, şimdiden değerlendirmeler yapılmaya başladı.

Bazı Hemşehrilerimiz; AK Parti döneminde, bilhassa T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı süresinde, Sait Açba’nın; İlimizin Termal Turizminin önünü açtığını, Zafer Havaalanının yapılmasında büyük emek ve katkısının bulunduğunu ifade ediyorlar.

Ancak, Hemşehrilerimizin çoğunluğu; İşadamları hemşehrimiz merhum Yılmaz-İsmet Oruç kardeşler tarafından 1990’lı yıllarda hizmete sunulan İlimizin ilk 5 Yıldızlı Oruçoğlu Termal Otelin İlimizin Termal Turizminin öncüsü olduğu ve daha sonra yatırımları gerçekleşen diğer 5 Yıldızlı Termal Otellere rehber olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesinde hemfikirler.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi yakınlarındaki Zafer Havaalanı yer seçiminde ise, Sait Açba’nın büyük katkısı ve çabası olduğunda Hemşehrilerimizin çoğunluğu aynı görüşteler.

Fakat, Havaalanının adının ve yer seçiminin Afyonkarahisarlıların isteği ve beklentileri doğrultusunda olmadığı konusunda İlimizde bir anket yapılsa, inanıyorum ki, çok büyük oranda (evet) çıkacaktır…

Gönül ister ki, Sait Açba, 25. Dönem T.B.M.M. Milletvekili seçimlerine İlimizden bağımsız aday olur!

Böylece Afyonkarahisarlılar, 20 Yıldan fazla süredir, hemşehrileri olmamasına rağmen büyük ümitlerle seçip Ankara’ya gönderdikleri vekillerini tam değerlendirmiş olurlar…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti