Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

SİZ ONLARI SEVSENİZ DE ONLAR SİZİ SEVMEZLER

Muharrem Günay 6 Ekim 2013 Pazar 03:00:00
  Biz onları sevsek te onlar, kâfirler ve münafıklar bizi asla sevmezler, onlar yeryüzünde bir tek Müslüman dahi kalsa onun varlığından dahi rahatsız olurlar.
Bu konuya dikkatimizi çekmek için Yüce Allah (CC) Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:
“İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, halbuki onlar sizi sevmezler, siz kitap(lar)ın hepsine inanırsınız, onlarsa sizinle buluştukları zaman “inandık” derler. Baş başa kaldıkları zaman da kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki: “kininizle geberin!”. Şüphesiz ki Allah göğüslerin (gönüllerin) özünü bilir. Size bir iyilik dokunsa fenalarına gider, başınıza bir kötülük gelse onunla sevinirler. Eğer sabreder ve Allah’dan gereğince korkarsanız, onların hileleri size hiçbir zarar vermez; çünkü Allah onları kendi amelleriyle kuşatmıştır.”(Al-i imran,119-120)
Kafirleri Dost Edinmeyin, Onlara Yardakçılık Etmeyin
“Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları velî (sırdaş, dost ve idareci) edinmeyin. Onlar (ancak) birbirlerinin yâr ve yardakçısı (İslâm’ın da düşmanı)dırlar. Kim onları (ve aynı zihniyette olanları) velî edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah (böylece kendilerine ve müslümanlara) zulmeden toplumu doğru yola eriştirmez.” (5/Maide-51) [ Allah kiminle ve hangi şartlarla dost ve ilişki kuracağımızı Mümtehine suresi 8 ve 9. ayetlerde açıklamıştır]
“(Bütün açık veya gizli kâfir gruplar, her yerde İslâm’a karşı olup) Allah’ın nurunu ağızlarıyla[12] söndürmek isterler. Allah ise, kâfirler hoşlanmasa da, mutlaka nurunu tamamlamak (ve yüceltmek) ister (tamamlayacaktır da). (9/Tevbe-32)
“İnne hezel gurâne yehdî lilletî hiye egvemu.”(İsra/9)
“Şüphesiz bu kuran en doğru olana iletir” Daha sonra da, Müslümanları bu doğruluktan saptıracak tehlikeye dikkat çekilerek,
“Vela terkenu ilellezine zalemû fetemessekümünnâru” (Hud/113) “Zalimlere yanaşmayın, (onlara yandaşlık etmeyin) yanarsınız” (Hud/113) buyrulmaktadır. Kur’anın bu tesbitne göre Kur’andan ayrılmak ve sapmak, zalimlere yönelmek, onlara meyletmektir. Bu meylin miktarı önemli değildir. Onların yaptıkları haksızlıkları, zulümleri onaylar anlamına gelecek şekilde yüzlerine güleç bir yüzle bakmak bile yasaktır. Ayetteki “Terkenû” sözü, yağcılık ve yardakçılık, haksızlıklara rıza göstermek, en Ufak bir şekilde bile olsa onlara meyletmek, onlardan yardım istemek olarak tefsir edilmiştir. (Tefsiru’l Kur’ani’l Azim İbni Kesir 4/283)
“Ve zulüm yapanlara yakınlık göstermeyin ki, size de ateş dokunmasın. Allah’dan başka yardımcılarınız da yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.” (Hud/113. Elmalılı meali)
Bu ayetin tefsirini yapan Müfessir Kurtubi “Küfürle dostluk küfür, Allah’a isyan edenle dost olmak isyandır. Çünkü dostluk ancak sevgiden dolayı olur. Ancak bu hükmün bir tek ayrıcalığı, zalimle dostluk, onun kötülüğünden korunmak için (öyle görünmek şeklinde) çaresiz durumlarda olursa başkadır” demektedir. (Safvetü’t-Tefsir, Sâbunîi, 2/36)
Peygamberimiz de “Kişi dostunun dininde (gidişatında)dir. Her biriniz kiminle dost olduğuna dikkat etsin.” Buyurmuştur. (Tac ,Camiulil usul, K.Ahlak 5/81)
Bir başka âyette ise:
“Ey iman edenler! Kendilerine Allah’ın gazap ettiği (Yahudiler), kabirlerdeki kâfirlerin ümit kestikleri gibi tamamen ahiretten ümitlerini kesmiş bir toplumu dost edinmeyin.” (Mümtahine Suresi/13)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER