Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SORUNLAR VE NİYETLER – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Ekim 2017 Perşembe 13:29:55
 

Ülke gündemine yön veren gündemimizden, şehrimizin günlük-rutin gündemine geri döndük.
AK Parti Afyonkarahisar Kampı ile ülkenin, hatta ve hatta dünyanın gündeminde yer bulan şehrimiz, şimdi yine günlük yaşamıyla başbaşa.
AK Parti Kampı’nın Afyonkarahisar’a elbette getirileri olmuştur. Zaman içerisinde olacaktır da. AK Parti’nin şehrimizdeki temsilcileri bizlerin ve hemşehrilerimizin taleplerini tek tek konunun ilgilisi Bakanlar’a ilettiklerini belirtiyorlar. İlimize bir askeri birlik kaydırılmasından, 2. Üniversite kurulması talebimize; şehrimizdeki altyapı çalışmalarından, doktor eksikliklerine kadar aklınıza gelebilecek her konu, konunun en etkili ilgililerine aktarılmış.
Bundan sonrası için geriye beklemek, konuları takip etmek kalıyor. Biz de bunu yapmak niyetindeyiz…
***
Şehrimizin rutin gündemi derken her şey kendi halinde gidiyor, yapılan-çatılan bir şey yok demek istediğimiz zannına kapılmayınız lütfen. Eğer ki makul, mantıklı, yerinde öneriler varsa, şehrimizdeki ilgililer de bunların gereğini yapıyorlar.
Bu konulara birkaç örnek vermek gerekirse eğer şunları söyleyebiliriz.
Afyonkarahisar şehir merkezindeki sokak köpeği çokluğuna, bu hayvanların caddelerde, sokaklarda insanlardan daha etkin konuma geldiklerini defalarca bu gazeteden işaret edildi… Kiminde sert, kiminde yumuşak bir üslupla… Yetkililer de bu duruma hep aynı cevabı verdiler; “Mevzuat böyle…”
Son olarak Belediye Başkanı Burhanetin Çoban bir kez daha söyledi ki; “Bu şikayetleri bizler de alıyoruz. Biz de bu durumdan rahatsısız. Ama bu bir mevzuat meselesi. Belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp, gerekli ilaçlamalarını yaptıktan sonra aldığı ortama geri bırakmak zorunda. Yapmazsak cezaları var. Bu iş için Belediyemiz büyük rakamlardaki bütçelere de katlanıyor. Lütfen siz basın mensupları konuyu ilgili siyasetçilerimize aktarınız. Biz de aktarıyoruz, siz de aktarınız ki mevzuattan kaynaklanan sorun giderilsin. Biz de gereği neyse yapalım…”
***
Bir başka konu Erenler Bölgesi’ndeki çamur deryası meselesi.
Bununla ilgili olarak da Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş, gazetemizde yer alan “Vatandaş diyor ki” köşesi sonrasında bilgilendirmede bulundu. Erenler Bölgesi’nin yeni yapılaşan bir bölge olduğunu, sayısız inşaatın sürdüğünü hatırlatan Savaş, “İnanın ki, biz de bu bölgedeki altyapı, yol ve kaldırım meselelerinden büyük sıkıntı içerisindeyiz. Hiçbir hemşehrimizin ayağının çamura değmesini istemiyoruz. Ama maalesef inşaat çalışmaları nedeniyle o bölgedeki yol ve kaldırım eksikliği ile baş edemiyoruz. Yaptığımız her çalışma kısa süre içerisinde hiç oluyor. Sıkıntının farkındayız ama yapılaşma devam ettiği müddetçe kesin çözüm zor görünüyor. Bu nedenle boşa emek ve para harcama taraftarı değiliz” diyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş’ın bilgilendirdiği bir başka konu ise “şehri tenekeli mahalleye çevirdiniz” eleştirileri.
Mehmet Savaş ve dolayısıyla Belediye yönetimi bu konuda da dertli. Hemşehrilerimizin ve bizim, Kent Meydanı inşaatı ile İzmir yolu üzerindeki üst geçit inşaatı çevresinin teneke korkuluklarla kapatılarak görsel katliam yapıldığı eleştirilerimize hak veren Mehmet Savaş bu konu hakkında da şöyle diyor:
“Bu görüntünün hoş olmadığı konusunda biz de hemfikiriz. Hem şehrin görünümü açısından, hem de projenin tanıtımı açısından bir fırsat olduğunun farkındayız. İnşaatların çevresine o koruma panelleri yapıldığında biz de manzaranın hoş olmadığını dile getirdik. Lakin ihale şartnamelerine koruma paravanlarını şu şekilde yapacaksınız diye bir madde koyamıyoruz. Görselliğin daha iyi hale gelmesi için çaba içerisindeyiz…”
***
Hatalar, eksiklikler hep oldu, olacak. Vatandaş da, biz de bunları dile getireceğiz… “Çare” makamında olanlar da gereğini yapacak. Yapıyorlar da… Şehrimiz yöneticilerinin sorunları çözme yolundaki iradeleri, sıkıntıları giderme niyetleri olduğu müddetçe bu sorunlar tek tek ve zamanla çözülecektir. Sabırla koruk helva olurmuş. Yeter ki niyetler halis olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti