Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Toz bulutu dağılıyor – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Eylül 2013 Çarşamba 03:00:00
  Aslında çok sık yazmak istemiyoruz ama, hemşehrilerimizin en merak ettiği konuların başında yerel seçim kulisleri geliyor. Sohbetlerin geneli bu konu üzerine yoğunlaşıyor. Biz de bu nedenle bu konudaki fikrimizi daha sık beyan etmek zorunda kalıyoruz. Umarız “sıktı artık” dedirtmiyoruzdur.
Seçim gündeminin son haline bakacak olursak…
Doğal olarak şu günlerin en dikkatle izlenen partisi MHP. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için iddalı partiler arasındaki MHP’de resmi aday adaylarının yanı sıra, aday adaylığı için ismi geçenler de var. Bu isimlere daha önce temas ettik. Artık MHP’de adaylık süreciyle ilgili oluşan toz bulutu biraz dağılıyor. Adaylık için ismi geçenlerden Emekli Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı Eskişehir’e yöneldi. İşadamlarından ismi geçenlerin böyle bir niyetleri olmadığı anlaşıldı. Adaylık sürecinde MHP’li yöneticilerin masasının üzerinde aday adaylıklarını resmen açıklayan Fatih Çetinkaya ve Engin Ayengin’in yanı sıra, adaylık için ismi geçenler kaldı.
İsmi geçenler kimler? Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara ve Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin.
Zannediyoruz ki, Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara bu dönemi de Belediye Meclis üyesi olarak sürdürmek isteyecektir. Ticari işlerinin yoğunluğu Baykara’yı buna zorlayacak gibi görünüyor.
Kütahya’da MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın MHP teşkilatının baskısıyla MHP Genel Merkezi tarafından MHP’nin “Kütahya Belediye Başkan adayı” olarak ilan edilişi Afyonkarahisar’da dikkatlerin Milletvekili Kemalettin Yılmaz’a çevrilmesine neden oldu. Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın bu konuda ne olumlu, ne de olumsuz bir beyanına rastlanmadı şimdilik. O nedenle ümit sürüyor.
Geçmişte bir kaç kez Milletvekili adayı olarak MHP’de kendini gösteren Konya Vali Yardımcısı hemşehrimiz Sefa Çetin’in isminin son günlerde MHP teşkilatlarında daha bir parlatıldığını düşünüyoruz. Bugün için Sefa Çetin’in MHP adayı olarak ortaya çıkması biraz daha güçlü bir ihtimal gibi görünüyor. Bu noktada önemli olan milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın tavrı olacaktır. Kemalettin Yılmaz’ın tavrını da MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin tumumu belirleyecektir.
Genel kanaat; Yılmaz “Ben adayım” diye ortaya çıkmaz. Ama Kütahya’da olduğu gibi yukarıdan “adaysın” denilirse canla başla çalışır, şeklindedir.
Sefa Çetin ile MHP’nin ne yapacağı ise malumdur. Sefa Çetin ismi MHP içerisinde parlayacaktır ama, MHP’nin Afyonkarahisar Belediyesi’ni AK Parti’den, Burhanettin Çoban’dan alması için, yeterli olmayacaktır. Elbette ki “bugünkü şartlar altında”…
Seçim sürecinde CHP-MHP ittifakı olacağı iddiaları da hayalden öteye geçemeyecektir bize göre.
Eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak’ın adaylık konusunda vereceği kararı, şu an için seçimin kaderini tayin etmeye en muktedir karar olacaktır. Koçak’ın adaylığı dengeleri değiştirebilir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER