Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

TRAFİK KAZALARI – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 28 Ekim 2014 Salı 02:00:00
  Bilindiği gibi ilimiz ve çevresinde son aylarda hepimizi derinden üzen trafik kazalarına şahit olmaktayız. Özellikle ilimiz berberlerinin geçenlerde yaşamış olduğu ve üç gün önce de öğrencilerimizin yaşamış oldukları ilk akla gelenler olup unutulması zor kazalardır. Çünkü iki kazada toplam 20 den fazla genç insanımız hayatını kaybetmiş, 40 tan fazla insanımızda yaralanmıştır.
Öncelikle hayatını kaybeden genç kıymetlerimize Allah’tan rahmet ve acılı ailelerine başsağlığı ve geçmiş olsun diliyorum.
Öncekilerde olduğu gibi üç gün önceki kazada da acılı aileleri imkânlar ölçüsünde ziyaret edip acılarını paylaşmaya çalıştık.
Değerli okuyucu dostum;
Dünyanın her tarafında elbet trafik kazaları olmaktadır. Ancak, bizde ki kadar ağır, yoğun ve kuralsızlıktan dolayı bu kadar fazla olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Şehir içlerinde bile aşırı süratten ölümlü kazaların sıkça meydana geldiği bir ülke de trafik kurallarından bahsetmek zor olsa gerektir.
Kazaların en çok sebepleri arasında aşırı sürat, alkollu yola çıkma, uykusuzluk, emniyet kemeri takmama kısacası kurallara uymama gelmektedir. Aslında kuralları hiçe sayan veya küçümseyen sürücüler sadece kendilerine zarar vermenin ötesinde, ailelerine ve çevresine aşırı zarar vermektedirler. Çünkü belki de bir kişinin hatası yüzünden birçok kişi canından olmaktadır. Yazık, çok yazık.
Bütün bunların hepsi, başkalarının haklarına saygı gösterme ile ilgilidir. Eğitimin ülkemizde yetersiz olduğu da yanan ateşi körüklemektedir. Ters yola giren bir sürücüyü ikaz ettiğiniz zaman özür dileyip, durumunu düzeltmeye çalışacağı yerde saldırgan bir tutum almasının sebebi de bunlardır. Ya da yollarda kaza yapan sürücülerin yaralanma yokken kendi aralarındaki tartışmalarla birbirlerini yaraladıklarına şahit olmaktayız. Ve ya ortada abartılacak bir şey yokken de aylarca mahkemelerde vakit öldüklerini görüyoruz.
Ne yazık ki bunlar ülkemizin gerçekleri. Lütfen daha sorumlu olalım. Başkalarının da yaşama hakları var.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER