Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Yerli otomobil “Afyonlu” olsun – 2

Murat Arısoy 19 Kasım 2015 Perşembe 02:00:00
  Gazeteniz Kocatepe’nin sahibi Sezer Küçükkurt, “Yerli otomobilin Afyonkarahisar’da üretimi ile ilgili beyanat alalım” dediğinde tüm açıklamaları alıp bir sayfa hazırlayarak Yazı İşleri Müdürümüz Burak Aydın’a teslim etmeyi düşünmüştüm. Ancak baktık ki bu durumun bir kampanya inceliğiyle işlenmesi gerekiyor; açıklama aldık, yayınladık; açıklama aldık, yayınladık. Bugüne kadar Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ile Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun beyanatları, Gazeteniz Kocatepe’de yayınlandı. Beyanatların ortak noktası, Afyonkarahisar’da yerli otomobil üretiminin yapılmasına elverişli arazilerin olduğu, işadamları ve sanayicilerin birlik hâlinde hareket etmesiyle Afyonkarahisar’da bir otomobil fabrikasının kurulabileceğiydi.
Bir sohbet sırasında bu fikrimi açtığım, değer verdiğim bir kişi şöyle dedi:
“Afyonkarahisar’da ille de yerli otomobil fabrikası kurulsun dersek yanlış yaparız. Çünkü bu maliyeti ağır bir fabrika olur, yatırımcı bu işe girmek istemez. Bir otomobilde 13 bin parça var. Bu parçaların bir ya da ikisinde Afyonkarahisar uzmanlaşsa, sadece yerli otomobil fabrikamız değil, Türkiye’de üretim yapan diğer otomobil fabrikalarının da gözü bu bölgeye çevrilir. 13 bin parçanın hepsine de talip olabiliriz; 13 binin bazılarına da talip olabiliriz.”
Bu görüş, “yerli otomobilin üretimi” noktasında ufkumu açtı.
Yerli otomobilin meselâ sileceği, meselâ sinyali, meselâ camı da Afyonkarahisar’da üretilebilir. Maksat, bu kentin milli bir mesele hâline gelen yerli otomobilde yerini alması; aynı zamanda bölgenin kalkınmasının hızlanması.
“Afyonkarahisar’da yerli otomobil üretilsin” fikrini destekleyen ya da bu düşüncenin yarar getirmeyeceğine inanan her kesimin, her kurum ve kuruluşun, her siyasi partinin açıklamaları bizim için değerlidir. “Bu iş olmalı” diyene de, “Bu iş olamaz” diyene de gazete sütunlarımız açık. (Sezer Küçükkurt’tan izin almadan yazıyorum bunu, ama biliyorum ki O benden daha demokrattır).
Afyonkarahisar’da yeni bir yatırım yapılması için beyin fırtınasına ihtiyaç var. “Yerli otomobil” üzerinden bu beyin fırtınasını da sağlayabilirsek, basın mensubu olarak topluma yararlı bir iş yapmış olarak addedeceğiz kendimizi.

YENİ KÜTAHYA’YA TEBRİK

Kütahya’da yayın yapan Yeni Kütahya Gazetesi de “yerli otomobil” için büyük gayret gösteriyor. Kütahyalıların bu konuya sahip çıkması için haber yapan Yeni Kütahya, dün de Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’in yerli otomobil demeciyle okurlarının karşısına çıktı. Bu iyi bir gelişmedir. Yeni Kütahya Gazetesi’ni tebrik ediyorum.
Kütahyalı gazeteciler de kendi şehirlerinin ön planda olmasını isteyerek, kazançlı çıkmasını talep ederek haber yapacaklar; Afyonkarahisarlı gazeteciler de. Hükümet yetkilileri çıksa “Bunu Kütahya da istiyor, Afyonkarahisar da istiyor. İki şehrin ortasında bu fabrikayı kuralım” dese, karşı çıkacak mıyız?
Afyonkarahisar ile Kütahya, hemen hemen aynı toplumsal ve ekonomik özelliklere sahip iki kent. Rekabet boyutu zaman zaman ağır bassa da bölgesel birlikteliklere doğru yelken açmamızda da belki yerli otomobil haberleri vesile olur.
Yeni Kütahya Gazetesi çalışanlarına ve idari kadrosuna başarılar diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti