Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ZİNANIN ALTI ÂFETİ VARDIR – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 14 Eylül 2018 Cuma 14:01:23
 

Sevgili Peygamberimiz (s.) şöyle buyuruyor:
“– Aman zinadan sakınınız, çünkü onun, üçü dünyada ve üçü ahirette olmak üzere altı afeti vardır. Dünyadakiler şunlardır:
1-Geçim darlığına yol açar.
2- Ömrü kısaltır.
3- Sahibini kara yüzlü eder. (yani rezil eder.)
Ahirettekiler de şunlardır:
1-Allahü Teâlanın gazabına sebep olur
2- Ağır hesaplaşmaya gerekçe olur,
3-Cehenneme girmeye yol açar.
Rivayete göre: Hz.Musa  (a.) Allah’a: “Ya Rabbi! Zina edene ne ceza verirsin.” diye sorar. Allahü Teâlâ : “Ya Musa, onu yüce bir dağın üzerine atılsa dağı küle çevirebilecek olan ateşten bir zırh giydiririm.” diye buyurur.
Yine bildirildiğine göre, kötü yola düşmüş olan bir kadın şeytan katında bin tane günahkâr erkekten daha sevimlidir.
Peygamber Efendimiz bir hadislerinde şöyle buyuruyor:
“– Kul zina işlerken imanı kalbinden çıkarak gölge gibi başının üzerinde asılı kalır, ancak zina işi bitince kulun imanı yerine girer.” Buyuruyor. (İ.Gazali, Mük. Kulub/135)
Peygamber Efendimiz Miraç’ta bir kısım insanlar gördüm deyip anlatıyor:
Bazısı pislik yiyor, bazıları avret yerlerinde bir yama ile hayvanlar gibi otluyor, bazıları memelerinden, bazıları ayaklarından asılı bir topluluk gördüm:
— Kim bunlar, diye sordum. Cebrail:
— Zina edenler, çocuklarını öldürenlerdir. Dedi. İşte zina edenlerin hali öbür dünyada Allah muhafaza buyursun böyle olacaktır.
Peygamberimiz, “Gerçek anlamıyla mümin bir kul zina yapmaz, gerçek anlamıyla mümin bir kul hırsızlık etmez. Gerçek anlamıyla mümin bir kul içki içmez, gerçek anlamıyla mümin bir kul adam öldürmez.” (Buhari) buyurdular. Bunun üzerine Sevgili Peygamberimiz e (S.A.S.), “Gerçek anlamıyla mümin bir kul içki içmez” sözleriyle neyi kastettiklerini sorarlar. O da yere büyükçe bir daire ile içine ikinci bir daire çizerek şöyle der:
“- Birinci daire İslâm, onun ortasındaki ikinci daire imandır. Kul, içki içtiği veya zina yaptığı veyahut da hırsızlık ettiğinde iman dairesinden çıkar, fakat İslâm dairesinden çıkmaz. Ancak Allah’a ortak koştuğunda İslâm dairesinden çıkar.” (Dürretül Vaizin 1. cilt/225) şeklinde açıklamada bulundular.
Bu konuyla ilgili olarak yine Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:
“Kişi zina ettiği veya içki içtiğinde, imanı kalbinden ayrılarak başı üstünde bir gölge gibi bekler. Bu kötü hareketleri terk ettiğinde ise tekrar sahibine döner”; “Kul zina ettiğinde veya içki içtiğinde Allah ondan tıpkı kişinin gömleğini başından çıkarması gibi, imanını alıp çıkarır.” (Hakim); “Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse içki içilen sofraya asla oturmaz.”, “İçki içenin sofrasına oturanı Allah kıyamet gününde kör olarak haşr eder.” “Allah’a ve ahiret gününe inanan, üzerinde içki bulunan sofraya oturmasın.” (İmam-ı Ahmed ve Tirmizi)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER