Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Mecburi keşmekeş – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Eylül 2010 Pazartesi 03:00:00
  “Ne olacak bu halimiz” diyenlerin sayısı bir hayli arttı. “Halimiz”den kasıt, yolların ve trafiğin hali.
İlimiz yöneticileri, yolları kazan kurumların yetkilileri, “Biraz daha sabır” diyorlar. “Daha iyi hizmet için başka çaremiz yok, vatandaştan anlayış bekliyoruz” diyorlar. “Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, aylarca sürecek çalışmaları birkaç haftaya sıkıştırmaya çalışıyoruz” diyorlar.
Vatandaş ise, “Ne olacak bu halimiz? Toz-toprak bir yana gideceğimiz yere gidemiyoruz. Şehir içinde kayboluyoruz” diyorlar.
AKÜ’ye kızını kaydettirmek için Konya’dan gelen, aynı cadde-sokaklarda aracıyla yaklaşık 1 saat dolaştıktan sonra aradığı yeri bir türlü bulamayan, en sonunda başı dönüp, aracını park etmek isteyen, gel gelelim bunu da başaramayan vatandaş bulduğu ilk Afyonkarahisarlı’nın adeta yakasına yapışmış. “Ne bu hal kardeşim” demiş. Hemşehrimiz Konyalı’ya yardımcı olmak adına, “Gel gideceğin yere ben götüreyim” diyerek düşmüş yanına, yürürlerken bizimle karşılaştılar. Olanı biteni böylece anlattılar ve “Yazmalısınız mutlaka” dediler. Biz de bize düşen görevi yerine getirelim istedik.
Manzara aşağı yukarı şöyle: Şehir merkezinin en işlek caddeleri, Yeşilyol ile Ordu Bulvarı’nda, en merkezi mahalleler Karaman, Dumlupınar, Cumhuriyet Mahallelerinde Afjet ve doğalgaz çalışmaları var. Gazlıgöl caddesinde, Dervişpaşa Mahallesi’nde, Ambaryolunda inşaatlara beton döken mikserler nedeniyle trafik kapalı. Eskişehir yolunun şehir çıkışı noktasında üst geçit nedeniyle yol kapalı. Su arızası nedeniyle Telekom Baş Müdürlüğü önü kazık. İzmir istikametinden şehir merkezine girişte, Alparslan Türkeş Köprüsü’nün hemen altında günlerdir dubalarla çevrilmiş şekilde yolun bir şeridi kapalı. Ankara yolunun bir şeridi yol kenarındaki çalışmalar nedeniyle kapalı. Allah korusun bir de maddi hasarlı dahi olsa trafik kazası olursa, o yol trafiğe kapalı. Marulcu Mahallesi’nde yük indiren esnaf sokağın başını tahta parçalarıyla kapatmış. Paralı otoparktan kaçan vatandaşlar mahalle aralarına çift sıra araç park etmiş.
Bunlar bizim görebildiklerimiz, belki atladıklarımız da mevcuttur.
Bu çalışmaların yapılması gerekiyor, yet-kililere hak veriyoruz. Hiçbir yeri keyiflerinden kazmadıklarının da farkındayız.
Ama yetkililer de vatandaşa hak vermeli. Şu bahsettiğimiz güzergahların içerisinde Afyonkarahisarlı vatandaş yolunu bulamazken, okul kayıtları için ilimize gelen öğrenci velileri ne yapsınlar? Öğrencileri ve ailelerini dört gözle bekleyen esnaf ne yapsın? Tüm bu arızalar, kazılar aynı zamana denk gelince insan ister istemez bunalıyor.
Trafik ışıkları, sinyalizasyon sistemi deseniz bir başka alem. Yerel basında defalarca gündeme geldi ama çıkıp “Bu işin ilgilisi biziz, şöyle şöyle yaptık” ya da “Bu kavşaktaki kırmızı ışığın uzun, yeşil ışığın kısa yanmasının sebebi şudur” diyen olmadı. Kapalı olan Ordu Bulvarı’nın yükünü de üstlenen, tüm otobüs ve minibüs hatlarının geçtiği Gazlıgöl Caddesi’nden gelen araçlara yol veren yeşil ışık 20 saniyede bir kırmızıya dönerken, kazı nedeniyle kapalı olan yola dakikalarca yeşil ışık yanıyor. Günün her saatinde yoğunluk aynı yöne, hem de ters bir şekilde.
Adnan Menderes Bulvarı’ndan Konya yoluna çıkmak isteyen bir araç bir iki kilometre içinde üç defa kırmızı ışıkta beklemek zorunda kalıyor, sonrasında “Avrupa standartlarındaki” (!) kavşağa ulaşıyor ve yeniden durmak zorunda kalıyor. Park Hastanesi önündeki trafik ışıklarından kalkış yapan onlarca araç, kısa bir mesafe sonrası Çilek Mobilya önüne geldiğinde, ara yola dönüş yapmak için bekleyen bir tek araç için yeniden beklemek zorunda kalıyor.
Elektronik devrelerle neredeyse her şeyin kontrol edilebilir hale geldiği günümüzde trafik yoğunluğuna göre trafik ışıkları neden kontrol edilemez, bunu yapmak çok mu zordur anlamakta zorlanıyor insan…Anlayamadıkça da sinirleniyor, geriliyor. Allah sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor şimdilik elden.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti