Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MHP SİLKİNİP KENDİNE GELMİŞ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin cumartesi günü Derya Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldık, davete icabet ederek. Derya Düğün Salonu’nun yenilenen her iki salonu da hıncahınç dolmuştu biz iftara 10 dakika kala salona vardığımızda. Gördüğümüz kalabalık karşısında şaşırdık doğrusu.
Hemen hemen her seçim öncesinde estirilen “olumsuz” rüzgar bu günlerde de estiriliyordu çünkü. Cumartesi akşamı bizim gördüğümüz manzara “MHP’ye çok tepki var”, “Oyları eridi” tarzındaki söylemlerin tam aksineydi. Salonda gördüğümüz gazeteci meslektaşlarımızla da aynı görüşü paylaştık. Yoğun katılım, dinamik yapı, birlik ve beraberlik ruhu; MHP’nin eski halinden çok da bir şey kaybetmemiş halde 14 Mayıs seçimlerine hazır olduğunu gösteriyordu.
İftar ve aday tanıtım programı ile MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı “Yıkılmadık, ayaktayız” mesajı veriyordu sevenlere de sevmeyenlere de…

 

EN YOĞUN DESTEK YENİ BAŞKAN KAHVECİ’YE

 

Programın açılış konuşmasını yapan MHP’nin yeni İl Başkanı Ahmet Kahveci salondan büyük desteği alan isimdi. İstifa eden Mehmet Kocacan’ın yerine MHP İl Başkanlığı’na atanan Ahmet Kahveci mütevazi ve heyecanlı bir şekilde açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde bir alkış tufanı kopardı MHP’liler. Sıkıntılı bir süreçte MHP’nin yükünü omuzlanan yeni il başkanına destek mesajı içerini alkış ve slogan tufanının ardından birkaç cümle ile hitapta bulundu MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci…
“Söylenenlerin aksine tavan da burada, taban da burada. Bu salonu coşturduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Biz davadan kaçanlardan da, satanlardan da olmadık, olmayacağız… Başaracağız, başaracağız, başaracağız. Ne mutlu Türküm diyene” sözleri de büyük alkış aldı Kahveci’nin.
***
MHP İl Başkanı Kahveci’nin ardından sırasıyla milletvekili adayları söz aldılar. Hacı Bektaşi Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güllü, MHP’ye geldiği günden itibaren uzaklaştırma değil, kucaklaşma ve yakınlaşma gördüğünü belirterek, “Benim için 6’ıncı sırada bir, 1’inci sırada bir. Alevi toplumu kendilerini arka bahçeleri gibi görenlerin değil, kendilerine sahip çıkanların yanında olmalı. Hiç kimseden korkum yok. Bu yol baş koydum, devam edeceğim” dedi.
MHP 5’inci sıra adayı Av. İsmail Aydoğuş “Bu seçim ülkeyi bölmeye çalışanlara, ülkeyi bir arada tutmaya çalışanların, şahsi menfaat peşinde koşanlarla devletin haklarını düşünenlerin seçimidir. Kumar masasına, kayyumları kaldıracağız diyenlere, LGBT’ye, katil Apo’ya özgürlük vaad edenlere değil, Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekili seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oylarınızı istiyorum” dedi
MHP 4’üncü sıra adayı Hakan Çolpan ise “Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Masası ve kasası karışık olanlardan olmadık, olmayacağız” diyerek, tüm şehitleri ve Ülkücü şehitleri rahmetle andı ve “Allah azımızı çok etsin, zorumuzu kolay etsin, Devleti ve milleti var etsin, birliğimiz ve dirliğimiz dair olsun” duasında bulundu.
Dupduru bir iman ve dipdiri bir gençlikle bu kutlu yolda olmaya ve dahi ölmeye baş koyduklarını belirten 3’üncü sıra adayı Mehmet Emre Demiral’ın ardından yoğun alkışlar arasında 2’inci sıra adayı Yücel Genç kürsüye geldi. 14 Mayıs’ın sadece bir seçim değil Türk Milleti’nin ideallerini ilgilendiren bir karar anı olduğun hatırlatan Yücel Genç, “Şimdi sıra sizde Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz. Sandıklarda 3 hilale sahip çıkmanızı diliyorum” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI’NA İHANET EDENİ YANINIZDAN UZAKLAŞTIRIN”

 

Son olarak kürsüye MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Mehmet Taytak geldi. Millet İttifakı’na yönelik “Zillet İttifakı” sözlerini tekrarlayan Taytak, “ABD’den izin alıp yola çıkmışlardı ama öyle görülüyor ki ABD de bunları sattı. FETÖ’yle hareket ediyorlar. Kandil’den talimat alıyorlar. Selahattin Demirtaş’tan talimat alıyorlar. Sırrı Sakık’tan talimat alıyorlar” dedi.
Davasını satanlarla, milletini satanlarla sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Taytak, “Ülkücü olmak, ülkücü kalmak zordur. Bu hareketin yiğitleri zalim hakimlerin karşısında bile bu yol Allah yoludur, biz ülkücüyüz demişlerdi. Bugün hiçbir Fetöcü ben Fetöcüyüm diyebiliyor mu? Cumhur ittifakı ile hayallerimizi teker teker yerine getiriyoruz. Kızılelmaları gökte uçuruyoruz. Karabağ’ı kurtarıyoruz. Kıbrıs’ta Maraş’ı açıyoruz. Ayasofya’yı açıyoruz. Suriye’de, Irak’ta, Libya’dayız. Biz bunları istemiyor muyduk? Genel başkanımız bunların teker teker gerçekleşmesini sağlıyor Cumhur İttifakı ile. Artık masada istediğini alamayınca sahada aslan gibi dövüşen bir Türkiye var. O halde sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermeyecek miyiz?” dedi.
Cumhur İttifakı’na bağlılıklarının önemine işaret eden Taytak, “Buna rağmen birisi derse ki ben ülkücüyüm ama bunun böyle olmaması gerekiyor. O ülkücü falan değildir. Cumhur İttifakı’nın bize ne faydası var diyeni yanınızdan uzaklaştırın, o Ülkücü falan değildir” şeklinde konuştu.
İYİ Parti listesindeki istifalar göndermede bulunan MHP Milletvekili Taytak, “Bunlardan biri 3’üncü sıradan kaçıyor, biri 6’ıncı sıradan kaçıyor. Bizim 6’ıncı sıra adayımız Mustafa kardeşim sonuna kadar çalışacağım diyor. Bunların ablaları da kaçıyordu” şeklinde konuştu.
Taytak sözlerinin sonunda bugüne kadar fedakarca çalışıp, 3 gün tatil yapmadığını belirterek, “Şuradaki manzarayı 6 aylık tatilin keyfine değişmem. Bazı sebeplerden dolayı MHP’ye çay içmeye dahi gelmeyen arkadaşlarımızı burada görüyorum. Yönetimimizden tek bir istifa dahi yok, yolumuza devam ediyoruz. Afyon’da paranın geçmediğini, yalanın geçmediğini gösterecek miyiz? Afyon’da davasını satanları sandığa gömecek miyiz?” sözleri ile tamamladı konuşmasını.
MHP Milletvekili adaylarının ve il başkanının konuşmaları hep şu cümlelerle sona erdi: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımıza oylarımızı vereceğiz. Milletvekili seçimlerinde üç hilale sahip çıkacağız. Ne mutlu Türküm diyene”
***
İftar ve aday tanıtım programında MHP’nin Milletvekili Mehmet Taytak’ı, diğer 5 milletvekili adayını ve MHP’nin yeni il başkanı Ahmet Kahveci ile birlikte tüm teşkilatlarını son derece diri, heyecanlı, dinamik gördük. Eski hallerinden eksik bir yan göremedik. Bu manzaranın ardından, 14 Mayıs’ta MHP’ye Afyonkarahisar’dan 1 milletvekili şansı tanımayanların bir kez daha düşünmelere gerekiyor bence.

 

GENÇ ADAY “SAADET-CHP İŞBİRLİĞİNDE ESERLER BIRAKACAĞIZ” DİYOR

 

CHP’nin Afyonkarahisar aday listesinde Saadet Partili ya da 6’lı Masa ittifakından başka bir partinin adayının yer alabileceğini ilk kez bu köşeden okumuştunuz. Yaklaşık 1 ay önce henüz aday adayları ortada gezinirken, ittifakların nasıl şekilleneceği belli olmamışken bu kulis bilgisini sizlere aktarmıştık. Şükür ki, sizleri yine yanıltmadık.
Saadet Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı iken CHP’nin Afyonkarahisar 2’inci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Fatih Aydın ile müşerref olamadığımız belirtmiştik son yazımızda. Geçtiğimiz cumartesi günü Saadet Partisi’nin Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş ile birlikte ziyaretimize geldi sayın Fatih Aydın.
1983 Kayseri doğumlu. İlk, orta İmam-Hatip Lisesi Kayseri’de okumuş. Daha sonra Erciyes Üniversitesi beden eğitimi öğretmenliği tahsili ve 3 yıl öğretmenlikten sonra yüksek lisansını Uluslararası İlişkiler özelinde alternatif finansal araçlar alanında yaptı. Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığını 5 yıl yaptıktan sonra 6 yıldır da Genel Merkezde Genel Başkan Yardımcısı olarak görevli.
Bir Kayserili ile bir Afyonlu’nun yanyana geldiğinde kaçınılmaz olan “Afyon sucuğu mu, Kayseri sucuğu mu?” sorusunu bu kez yöneltmedik Fatih Aydın’a… Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın bu konunun etrafında dolaşsa da Fatih Aydın ile soyadı benzerliğinden dolayı bir sempati yakalamış olacak ki; ısrarcı olmadı sorusunda.
1973 yılında Milli Selamet Partisi ile CHP arasında kurulan hükümet dönemine işaret eden Fatih Aydın, “O dönemde Afyon’da yaptıklarımızı yeni dönemde de yapacağız. Ülkeyi Necmettin Erbakan hocamız, Bülent Ecevit ile birlikte yönetirlerken bizim Afyon’a kazandırdığımız eserlerimiz var. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası, Şeker fabrikası içindeki Makine Fabrikası, Bolvadin’de Alkaolid Fabrikası, SEKA kağıt fabrikası. Bunlar Milli Görüş ile CHP’nin ortak oldukları iktidar döneminde yapılmıştı. Yeni dönemde de bu eserlerimiz gibi eserler kazandıracağız” diyor.
Saadet Partisi’nin genç ve donanımlı ekibi, CHP ile güç birliği yapıp sahaya çıkmış vaziyette. Bakalım seçmen bu durumu ne kadar benimseyecek?

 

GECENİZ İHYA OLSUN

 

Bugün idrak edeceğimiz Kadir Gecemizde ibadetlerimizin makbul, dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum. Allah yılına-gününe kedersiz eriştirsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti