Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

NASIL YAPMALIYIZ-4 – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 23 Eylül 2017 Cumartesi 11:11:01
 

Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri vesilesiyle “Afyonkarahisar, nasıl tanıtılmalı” yönünde fikir yürütmeye devam ediyoruz. Afyonkarahisar’da uzun soluklu en kapsamlı etkinliği düzenleyen Hüseyin Başkadem, bu anlamda tecrübelerini paylaştı. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve Afyonkarahisar Caz Festivali’nin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem’in aktardıkları şöyle:
“Önce Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nden başlayalım. Paranın olduğu yerde amatörlük kabul edilemez. 1 milyon lira para dönüyorsa, her konunun profesyonelce düşünülmesi gerekir. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iyi ki Afyonkarahisarlı. Ben görsem elini öperim. Afyonkarahisar, Bakan Eroğlu’ndan ne kadar yararlanabiliyor? O tartışılır. Mantıklı ve kapsamlı projeler Bakan Bey tarafından destekleniyor, ama bu konuda biraz daha çalışmamız gerekiyor.”
200 TELEVİZYON, 400 GAZETE HABERİ
“12 Ağustos’ta Habertürk’te yayınlanan bir belgesel var. 13’ünde tekrar yayınlandı. Belgeselin ismi ‘O’nun Hikayesi’. On yıl önce de CNN belgeselimi yaptı. Afyonkarahisar nasıl tanıtılır, ben orada anlattım. Yaklaşık 200 civarında televizyon haberi, 400 civarında da yaygın gazete haberi yayınladı. Bu haberler, Klasik Müzik ve Caz Festivalleri ile ilgili haberlerdi. Türkiye’deki iş dünyasının en önemli gazetesi Dünya Gazetesi bile bu konuda haber yaptı. Afyonkarahisar’ın yolların birleştiği yer olduğu ile ilgili konuyu, bu festivaller gündeme getirdi. Afyonkarahisar’da Klasik ve Caz Festivalleri’ni yapabilen bir şehrin ufku geniştir diye düşünen işadamları, bu kente yatırımı düşündü.”
AZI DA ÇOĞU DA ZARAR VERİR
“Bu haberlerİ uluslararası televizyon ve ajanslarda da yayınlatabilirim. Fakat bu haberi geçtiğimiz zaman neyi pazarlayacağız, hangi görgü ve kültürü pazarlayacağız? Otellere insanlar geldiği zaman İstanbul Türkçesi ile konuşmayan garsonları mı göstereceğiz?
Diyelim ki Maltepe Etkinliği başarılı geçti. Neyi tanıtacağız, bunu söyler misiniz? Bunun uluslararası ismi PR ve Marketing’tir. PR, reklam, marketing pazarlamadır. Afyonkarahisar Caz ve Klasik Müzik Festivalleri’nin yaptığı şey, PR ve Marketing’tir. Fazla yaparsan, neyi pazarlayacağını bilemezsin, az yaparsan şehri bitirirsin. Bu sene Belediye Meclisi’nin bize destek vermesi çok önemliydi. Çünkü siyasi görüş farkı olmadan bize destek verilmiş oldu.
Tanıtım ile ne hedefleniyor, bunun için altyapı nasıl hazırlanır? Bunu Türkiye’de 4 adam hazırlar, bir tanesi benim. Diğerleri de ajans sahipleridir ve benden sonra gelirler.”

MERAKLISI İÇİN
Hüseyin Başkadem’in bahsettiği belgeseli merak edenler https://www.youtube.com/watch?v=XNQ27lUeUUw uzantısından izleyebilirler. 30 dakikalık belgeselde, Başkadem kendi sanat yönelimlerinden Frig’deki müzik anlayışına kadar pek çok konuda bilgi veriyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER