Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

OKULLARDAKİ PARA MESELESİ

Okulların açılmasıyla birlikte okullarda “para toplama” mevzuu yine gündemin ilk sıralarında yerini aldı.
Milli Eğitim yetkilileri yurt genelinde her yıl olduğu gibi bu yıl da “Okullarda para toplanmayacak” diyorlar. Ama okullarda çeşitli gerekçelerle velilerden para talepleri devam ediyor. Şu okulda az, bu okulda çok… Falan okulda ismi aidat, filanca okulda ismi bağış… Sonuç olarak velilerden bir para talebi var. Uygulama her eğitim kurumunda farklı olunca da tepkiler doğuyor haklı olarak.
Okullarımızın ihtiyaçları olduğunu herkes kabul ediyor. Velilerin çok büyük bir çoğunluğu kendi çocuklarının eğitim ihtiyaçları için üzerlerine düşen maddi sorumluluğu yerine getirmeye taraftar. Ama buradaki asıl sorun verilen paraların gerçekten çocukların ihtiyaçları için kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili.
Bir itimat sorunu var genel manada.
Makam odalarını, gereksiz çay partilerini ve bunun benzeri “fuzuli” harcamaları gören veliler “Bunun için mi para veriyoruz” tavrı takınıyorlar. Yoksa, büyük bir çoğunluk kendi çocuğunun kullandığı fotokopi kağıdı için, okul tuvaletinde kullanılan sabun için para vermekten yüksünmüyor.
Hal böyle iken bizce yapılması gereken bu işin genel bir düzene oturtulmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı “Para toplanmayacak” demek yerine, velilerden alınan katkının asli ihtiyaçlara harcandığını gösteren, belgelenen ve bir standart üzere olan bir sistem geliştirmeli.
Afyonkarahisar Merkez’deki bir öğrenci velisi yıllık olarak çocuğuna diyelim ki 500 TL eğitim katkısı vereceğini, bunu da yılın belirli zamanlarında vermesi gerektiğini bilmeli. Aynı şekilde Ankara’nın bir okulundaki veli de aynı şartlarla muhatap olmalı. Durumun uygun olmayan veliden ise bu meblağ talep edilmemeli.
Eğer ki standart, kontrol edilebilir ve itimat edilecek bir sistem kurulursa okullardaki “para” mevzuu büyük oranda aşılabilir. Aksi taktirde her yıl yaşadığımız kısır döngüden kurtulmak mümkün görünmüyor ne yazık ki.

 

MHP’DEN ÖRNEK KONGRE

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı’nın “ele günü şan olan” kongresinin ardından geçtiğimiz hafta MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın Kongresi’ne tanık olduk. Biz de temsil ettiğimiz Afyon Gazeteciler Cemiyeti adına aldığımız davet gereği konuk olarak MHP İl Kongresi’nde yerimizi aldık.
Kongrenin en başından en sonuna kadar kelimenin tam anlamıyla bir düzen, nizam ve intizam hakimdi. Tek başkan adayı olarak mevcut İl başkanı Ahmet Kahveci’nin yer aldığı MHP İl Kongresi’nde öğrendik ki, tek adaylı kongre sürecine öyle kolay ulaşılmamış.
MHP’nin Afyonkarahisar’daki tüm ilçe teşkilatlarında kongreler yapılıp, yönetim ve başkanlar belirlendikten sonra günlerce süren bir trafiğin ardından her ilçe teşkilatı ile istişarelerde bulunulmuş. Yaklaşık 20 günlük bir hazırlık sürecinin ardından MHP il Kongresi’nde Ahmet Kahveci’nin tek aday olarak yer alması kararına varılmış.
Hatta öyle ki kongreden bir hafta öncesine kadar ikinci bir listenin daha aday olarak İl Yönetimine talip olması gündemde iken, istişare mekanizması çalıştırılarak MHP’nin Pazar günkü örnek ve nizam-intizam içerisindeki kongre havasına ulaşılabilmiş.
Yani öyle “Ben yaptım, oldu” tavrı değil, “istişare sünnettir” parolası ile başarılı il kongresi sürecine ulaşılabilmiş.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP’nin TBMM Grup Başkan Vekili, aynı zamanda Manisa Milletvekili olan Erkan Akçay’ın konuşma ve mesajlarını gazeteniz Kocatepe’den takip ettiniz. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar’daki MHP’lilere gönderdiği, ayakta alkışlanan mesajını da yine haber sütunlarımızda okumuşsunuzdur. Mesajlara tekrar değinerek vaktinizi almak istemem.
Ama Milletvekili Mehmet Taytak’ın konuşmaların satır aralarında verdiği bir mesaj vardı ki, bizce önem arzetmekteydi.
MHP Afyonkarahisar Teşkilatı’nın mali bilançosu okunduktan sonra MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, “Son derece mütevazi, mali imkanlarla son derece azami faaliyetler yürütülmüş. İmkanlar asgari ama faaliyetlerin, çalışmaların azami ölçüde ulaştığını memnuniyetle görüyoruz” dedi.
MHP İl Teşkilatının giderlerinin yaklaşık 500 bin TL, gelirlerinin da yaklaşık 500 bin TL olduğunun ortaya konulmasının ardından söz alan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, esprili bir dille “Partimizin şu anda kasasında 21 Bin TL var. Yeni yönetimimize hayırlı olsun, güle güle harcayın arkadaşlar” dedi.
MHP camiasının “gönüllü” çalışmasını en iyi anlatan tablo bizce bu idi…
Afyonkarahisar’da önemli bir taban ve oy oranına sahip bulunan MHP’nin “örnek” kongresi hayırlı, uğurlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti