Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

OYUNLARI BOZA BOZA, HAİNLERİ EZE EZE!

Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünün gereği; başta anayasa olmak üzere normatif hukuk, gerekçenin buyurucu kaynağını oluşturur.
AYM, gerekçesiz açıklamalarıyla içeriği belli olmayan tartışmalara öncülük edemez.
Bu, burada bir dursun!
Geçtiğimiz hafta “ÇİZGİ” başlıklı yazımızda HDPKK kapatılması hakkında görüş ve düşüncelerimizi aktarmıştık. Bu konuda pek çok geri dönüş aldık yazılarımızı zaman ayırıp okuyan görüş ve düşüncelerini bizlerle paylaşan her bir hemşehrime ayrı ayrı teşekkür ederim.
Anayasa Mahkemesi HDPKK’ nın kapatılması konusunda ayağını sürümektedir. HDPKK’nın kapatılmaması ve siyasi projelerde onu kullanmak isteyenler verilen karara çok mutlu olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin kararı şehitlere, gazilere saygısızlık, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışanlara moral, terör örgütü PKK’nın yardım ve yaltakçısı HDP’ye ve bir yerlere şirin gözükmek isteyen yardakçılarına motivasyon olmuştur.
Bu arada sözümü esirgemeyeceğim ki hal bu iken bazı AKP’li yöneticiler, Anayasa mahkemesinin HDP kararı sonrası “Anayasa Mahkemesine her karar sonrası hukuki olmayan yaklaşımlarla saldırmak en başta bu ülkenin hukuk sistemini yok saymaktır. Anayasa Mahkemesi özellikle son yıllarda verdiği kararlar ile hukuku taçlandırdığı bir hakikattir” şeklindeki açıklamalarını kime şirin görünmek, kimi mutlu etmek için yapmaktadır? CHP, İP, HDP, SP, Deva, Gelecek mutlu iken ve hepsi koro halinde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırıya geçmişken bu göz kırpma kimin için ne içindir?
BAKINIZ HATIRLATALIM!
Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından “Işıklar yanıyor” notuyla AYM binasının fotoğrafını paylaşıp, hükümete mesaj verdiğinde Cumhur ittifakı olarak topyekûn niçin tepki göstermiştik?
Darbeci, cuntacı ağzıyla mesaj veren Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’a haklı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, bakanlardan, milletvekillerinden cevap vermeyen kalmış mıydı?
Niye o zaman “O fotoğraftaki mesajlar ve ışıklar hukuku taçlandırıyor” demedik?
Anayasa Mahkemesi’nin HDP dosyasını iade kararına HDP bile “Oyunun parçası olmadılar” diye değerlendirme yapıyorsa asıl bu oyunu Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, hukukunu, adaletini düşünen herkes görmelidir.
Güzel Ülkemin haline bakın… Asker, polis katillerinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışanların, halkın mal ve can güvenliğini her daim tehdit edenlerin siyasi terör uzantısı olan HDPKK’ya “Anayasa Mahkemesi dokunmadı” diye bayram ediliyor. Kendilerini muhalif diyenler ve uzantılarında bayram havası var… Ama birileri hala oynanan oyunları görmüyor, görmek istemiyor.
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Anlaşılan odur ki, Türkiye’nin terör ve bölücülükle mücadelesine Anayasa Mahkemesi duyarsız, ilgisiz ve açık ara mesafelidir. Bahsi ileri sürülen eksikler veya usulü etkileyen açmazlar şühedaya nasıl anlatılacak, milli beka ve milli güvenlik mülahazalarıyla nasıl bağdaşacaktır? Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır?” şeklindeki tepkisi bu yüzden haklıdır.
Terörist Demirtaş’ın başvurusu mesele olduğu vakit geciktirmeden Türk devletini tazminat ödemeye mahkûm eden Anayasa Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışan, silahlı terör örgütünden talimat aldığını açıkça ifade eden, son Nevruz programlarında bile İmralı ve Kandil’e olan bağlılıklarını ortaya koyan HDP’nin “terör odağı” olduğuna dair yeni bir delile mi ihtiyacı vardır?
Bu yazdıklarım da burada bir dursun.
15 Temmuz’a 103 gün kala Emekli Amiral Ergun Mengi’nin başını çektiği 103 Emekli Amiral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına, hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik skandal bir bildiri yayınladı.
– İstanbul Sözleşmesi neden fesh edilmiş.
– Kanal İstanbul yapılmasınmış.
– Montro Antlaşması neden sorgulanıyormuş..
Kim olabilir ki bu bildiriyi yayınlayanlar Emekli, Şerefli Türk amirali mi, Biden’in askeri mi?
Olacakları bilemeyiz.
Fakat olanları biliyoruz.
Devletçilik, Hükümetler üstü, Particilik üstü binlerce yıllık bir gelenek alem-i nizam savunucusudur.
Herkes Süveyş Kanalı’nın 7 gün kapalı kalmasının maliyetini hesaplıyor ama kimse Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçişlerin ücretsiz olmasının bu millete maliyetini hesaplamıyor.
Elbette yapılan hiç bir açıklama tesadüfen ağızdan çıkan cümleler değildir. Montrö, HDPKK kapatılması vb. gibi yapılan açıklamalar sonrası Kukla ve kuklacılarla birlikte halının altına süpürülen toz ve kirin ortaya çıkmasıdır. Her birinizi görüyoruz ve zihnimize kazıyoruz unutmamak için.
Birileri “2021 Haziran’da seçim olacak” demişti! Süre geçti! Bugün erken seçim açıklansa bile 2021 Haziran’da seçim olmaz! İmdadına diğer ortağı yetişti ve “Sonbahar’da olacak” diyerek süreyi uzattı! Sizce niye böyle yapıyorlar?
Son olarak….
Biden’ın kabinesi ilk defa toplandı, sonra bu fotoğraf çekildi. ABD siyasetinde bazı bakanlıkların ağırlığı ve etki gücü diğerlerinden fazladır; hazine, savunma ve dışişleri. Sadece üç bakanın oturması rastlantı değil. Harris’in Biden’la aynı hizada olmasına hiç girmiyorum
Sadece Asıl patronun kim olduğunun oturuşundan belli olduğunu düşünüyorum.

Kapanış olarak son söz ne diyordu Sn. Abdurrahim KARAKOÇ; Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti