Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

PARTİLER SONDAJA DEVAM EDİYOR

Ülke seçim sürecine doğru hızla ilerlerken siyaset sahnesindeki olaylar ve bu olaylara yönelik gözlemler geleceğe dair bir çok işaret veriyor.
Afyonkarahisar’da AK Parti’ye karşı önemli bir alternatif olarak gittikçe büyüyen İYİ Parti’nin Afyonkarahisar İl Kongresi görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Kongre ile ilgili bir çok detay var, bir vesile ile bunları da kaleme alırız inşallah. Ancak İYİ Parti Afyonkarahisar il kongresinde bizim en çok dikkatimizi çeken noktalardan birisi; katılanlar arasında son seçimde İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı olan Dr. Mahmut Koçak’ın bulunmamasıydı.
Malum, İYİ Parti’den belediye başkan adayı olarak iyi bir oy potansiyeline ulaşan Mahmut Koçak’ın ismi ilimiz siyasetinde her zaman gündemde. Belediye Başkan adaylığı için de, Milletvekili adaylığı için de Koçak’ın ismi sık sık zikrediliyor. Ama Koçak bu konuda pek renk vermiyor. Tercihi Milletvekili adaylığı mı olacak, yoksa Başkan adaylığı mı olacak belli değil. Kendisine bu yönde yöneltilen tüm sorular havada kalıyor.

 

KOÇAK REİS İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

 

Türkiye’nin gündeminde önce milletvekilliği seçimleri, ardından yerel seçimler var. Koçak’ın adaylık tercihini nasıl kullanacağı merak konusu.
Koçak ile ilgili bu belirsizlik süredursun, kulislerde yayılan bir bilgi, eğer gerçeklik payı taşıyorsa siyasi dengeleri değiştirebilecek türden.
Dr. Mahmut Koçak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü bilgisi konuşuluyor şu günlerde. AK Parti’den Milletvekili olduktan sonra partisi ile ters düşerek AK Parti’den ihraç edilen Mahmut Koçak, AK Parti içerisindeki “trenden inenler” kervanına katılmıştı. Koçak’ın ihraç edilmesinin gerekçeleri arasında dönemin Maliyle Bakanı Kemal Unakıtan’ı ve ardından Başbakan Erdoğan’ı “Kasımpaşalı” diye eleştirmesi gösteriliyordu. Sonrasında Koçak’ın hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, hem de AK Parti’ye karşı ciddi eleştirileri gündeme gelmişti.
Erdoğan’ın “2023 seçimleri öncesinde AK Parti’de küskün kalmasın” politikası uyguladığı biliniyor. Bu politikaya Koçak’ın dahil olup olmadığı ise merak ediliyor. Eğer kulislerde dolaşan bilgiler doğru ise ve Koçak’a AK Parti’nin kapıları aralanırsa bugün yapılan pek çok siyasi yorumu yeniden ele almak gerekecektir.
Biz bu bilgiyi tarihe not düşmek açısından burada zikredelim ve izlemeye devam edelim.

 

AK PARTİ’DEN SONDAJA DEVAM

 

Dedik ya; seçim hazırlıkları dört koldan sürüyor diye. Her parti oy oranını artırabilecek araştırma çalışmaları içerisinde. Parti teşkilatlarını bilgisi dahilinde ya da bilgileri dahilinde olmadan bir çok kamuoyu araştırması yapıldığını daha önce bu köşeden sizlere aktarmıştık. Bu çalışmalarda en çok efor sarf eden partilerin başını AK Parti çekiyor.
Son olarak AK Parti’nin eski Adalet Bakanı, Abdülhamit Gül de bugünlerde Afyonkarahisar’a gelerek kanaat önderleri ile görüşmelerde bulunacak. Gül’ün bu görüşmesinin seçim ve adaylar içerikli olduğunu tahmin etmek için uzman olmaya gerek yok sanırım. İzleyelim, görelim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti