Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SEÇİM GÜNDEMİ

MHP NE YAPACAK?

 

Şimdi gözler MHP cenahında. Bilindiği üzere MHP’de aday adayı olarak Fatih Çetinkaya ile Kemalettin Yılmaz varlar. AK Parti ile MHP’nin Genel Merkezleri arasında “ittifak” müzakereleri devam ediyor. Bu müzakereler çerçevesinde Afyonkarahisar’ın durumunun netleşmediği için MHP Afyonkarahisar adayının açıklanmadığı tahmin ediliyor.
AK Parti’nin Afyonkarahisar’da iddialı bir isim olarak Mehmet Zeybek’i aday tayin etmesinin ardından şimdi MHP’nin ittifak kapsamında Afyonkarahisar’dan aday çıkarsa da, AK Parti adayını destekleyeceği konuşulmaya başlandı. Bu bir ihtimal olarak dillendiriliyor.
“İttifak kapsamında Afyonkarahisar, AK Parti tarafından MHP’ye bırakılır” diyenler de hiç azımsanmayacak oranda. Bu da bir başka ihtimal.
Biz Afyonkarahisar’ın AK Parti ile MHP arasındaki ittifak müzakerelerinin konusu olmaktan çıktığına inanıyoruz. Çünkü AK Parti kulislerinden yansıyan haberler bu yönde.
AK Parti ile MHP’nin ittifak müzakerelerinde “AK Parti’nin adayı açıklanmayan 21 il kaldığı” belirtiliyor. AK Parti Genel Merkezi bünyesinde çok sayıda alt komisyon oluşturuldu. İlçelerde İstanbul, Ankara ve İzmir haricinde 30 binin altında nüfusu olan yerlerde teşkilatın talebi aday belirlenmesinde öncelik olacak.
60 adayı duyurulan AK Parti’nin geriye kalan 21 ile ilişkin çalışması devam ediyor. AK Parti yönetimi bu iller üzerinde yaptıkları çalışmayı Erdoğan’a yurt dışından geldikten sonra sunacak. Erdoğan listeler üzerinde yapacağı son çalışma ile geri kalan illeri açıklayacak. Ancak MHP ile yapılacak ittifak illerinin adayları açıklanmayacak. Geriye kalan 21 il şöyle: Adana, Ağrı, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Isparta, Mersin, İstanbul, Kars, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak, Aksaray, Iğdır, Osmaniye.
AK Parti Genel Merkezi’ndeki bu çalışmalar yorumlandığında “Afyonkarahisar’ın AK Parti-MHP ittifakına konu iller arasında yer almadığı” sonucuna ulaşılıyor.

 

“ADAY ZEYBEK” İLE “ADAY OLMAYAN ZEYBEK” AYNI

 

AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ile aday olarak açıklandığının ertesi günü çarşıda rastlaştık. Aday olarak açıklandığının ertesi günü amcasını kaybeden Zeybek’e taziyelerimizi ilettik ve kısa bir süre sohbette bulunduk.
Görülen o ki, Mehmet Zeybek’in hayatında “adaylık öncesi” ve “adaylık sonrası” değişen bir şey yok. O yine esnafın içinde, çarşıda pazarda, vatandaşla çay sohbetinde. Her hafta memurundan amirine, işadamından, esnafına kadar herkesten oluşan kendi grupları ile yaptıkları voleybol maçları da devam ediyor. Kılığı kıyafeti de aynı, tavrı, tarzı da…
Üzerine yüklenen ağır sorumluluğun bilincinde Mehmet Zeybek. “Belediye Başkanlığı insanı cennete götürebilecek bir makam olduğu gibi cehenneme de sürükleyebilir. Allah mahcup etmesin, hayırlı hizmet nasip etsin. Biz neysek oyuz. Şükür ki, kimseyle sorunumuz, sıkıntımız olmadı. Bundan sonra da olmaz inşaAllah” diyor. Biz de hayırlı hizmet diliyoruz kendisine…

 

ÇOBAN AK PARTİ’DEN KOPAMAZ

 

2 dönem üst üste Belediye Başkanı seçilerek Afyonkarahisar siyasi tarihine ismini yazdıran, önemli hizmetlere imza atan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın tutum ve durumunda da bir değişiklik yok. Başkan Çoban yine sabah erken Başkanlık makamına geliyor, vatandaşla görüşüyor, rutin işlerini sürdürüyor. Biz de öyle tahmin ediyorduk ama yakın çevresinden de teyit ettiğimiz gibi Başkan Çoban’ın AK Parti’ye küsmesi, Parti’den-teşkilattan kopması gibi bir durum söz konusu değil. Çoban seçim sürecinde de, sonrasında da partisi için var gücüyle çalışacak. Elbette kendisinin aday olmasını isterdi, ama kendisinin olmadığı makamda Zeybek’in bulunmasına da hiçbir itirazı yok.
Bu işler nasip işi, Başkan Çoban teşkilatçı bir insandır. Bir bakmışsınız AK Parti İl Başkanlığı, ya da başka bir makamda yeniden görev alıvermiş…

 

AKRABALARIN YARIŞACAĞI SEÇİM

 

Bugünkü manzaraya baktığımızda, MHP’nin adayı ve tutumu henüz belli değilken Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimi iki ismin yarışı şeklinde gerçekleşecek. AK Parti Adayı Mehmet Zeybek ve İyi Parti adayı Mahmut Koçak yarışın iki favorisi. Koçak sadece İyi Parti adayı olmayacak, AK Parti ve MHP haricinde kalan tüm partilerin ortak adayı gibi değerlendirilecek.
Peki, Mehmet Zeybek ile Mahmut Koçak’ın akraba olduklarını biliyor musunuz? Evet, öyleler…
Mehmet Zeybek malum olduğu üzere Merkez’e bağlı Çayırbağ beldesinden. Mahmut Koçak ise yine Merkez’e bağlı Saraydüzü Köyü’nden… Komşu köyler… Saraydüzü artık Merkez’in mahallesi. Zeybek’in baba tarafı, ailesi, kökü Çayırbağlı. Ama anne tarafından kökleri Saraydüzü’ne uzanıyor. İki adayın aile bağları Saraydüzü köyünde kesişiyor.
Birkaç göbek geriden de olsa iki akraba adayın yarışına tanık olacağız bu dönemki Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçiminde.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER