Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Şehitlik ve şeref – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 25 Kasım 2010 Perşembe 02:00:00
  Afyonkarahisar’da bir Cumhuriyet Şehitliği var. Öyle sanırım ki, yerini ve adını pek az kişi biliyor. Afyonkaahisar şehir merkezine 9 kilomet-re uzaklıkta İzmir-Antalya karayolu üzerinde Özdilek Tesisleri’nin bitişiğinde bulunan Cumhuriyet Şehitliği 1998 yılında Cumhuriyetimizin 75. yılı şerefine yapılmıştı. Cumhuriyet döneminde ve genellikle bölücü terörle yapılan mücadelede şehit düşen Mehmetçik ve polisler anısına yapılan bu Şehitlik maalesef yapıldığından bu yana hak ettiği ilgiyi göremedi.
İlgi derken, devlet kurumlarının, yetkililerin, bürokrasinin ilgisinden söz etmiyorum. Aksine bu şehitliği hep ve yalnız Devlet sahiplendi. Vatandaş ise umuruna bile getirmedi.
Aslında bazı “vatandaş”ların burayı umurlarına getiriyor olması bu yazıyı yazmamıza vesile oldu.
Bu şehitlikle ilgili yerel basında çıkan “ilgi bekliyor”, “bakımsızlıktan dökülüyor” türü yayınlanan haberlerin sayısını artık şaşırdık. Çünkü Cumhuriyet döneminde şehit düşen kahramanlarımız için yapılan bu anıtın hemen hemen her gün bir yerine zarar veriliyor.
Aslında “ilgisizlik”ten dökülmüyor anıt. Bize göre, “Şerefsizlikten” dökülüyor.
Bahsedeceğimiz kişilere en ağır ifadeleri kullanmak isteriz ama, bu sütunlar bunun yeri değil. Nedenini anlattığımızda siz de hak vereceksiniz diye düşünüyorum.
Anıttaki kahramanları simgeleyen arslanın dişini söken, kuyruğunu kıran, tüfeğine yazı yazan, duvardaki metal harfleri söken ve hatta yerde döşeli olan mermerleri özene bezene yerinden söküp yere çarpan, parçalayan zihniyette şeref aranabilir mi?
Anıta çıkan merdivenlere sprey boya ile “Çorcalı” diye yazana “elin kırılsın” denilmez de ne denir? Yaptığı cahilliğe bir de “Çorcalı” diye imza atıp eski isimleri Büyük Çorca ve Küçük Çorca olan Sadıkbey ile Fethibey’deki tüm insanları bu seviyesizliğine ortak ettiğini düşünemez mi insan olan?
İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda olan Şehitlik’te kaç defa tamirat yapıldığını, heykellerin kaç kere bakıma alındığını artık yetkililer de şaşırmış durumda. Harcanan milli servet de işin cabası. Çare olarak bölgede devriye gezen polis ekiplerinin değişik aralıklarla Şehitliği kontrol etmeleri istendiğini, hatta Özdilek tesislerinin güvenlikçilerinden Şehitliğe de sahip çıkmalarının istendiğini biliyoruz. Ama insanın görgüsünün yaptırdığına ne polis, ne güvenlik engel olamıyor maalesef. Yerdeki mermeri söküp yere çarpmaktan, arslan heykelinin dişini sökmekten, şehitlik gibi kutsal bir manayı ifade eden anıta sprey boya ile yazı yazmaktan haz alan insanın sütü mü sorgulanmalı, zekası mı biz karar veremedik.
Biliyoruz ki bizim burada kullanacağımız en ağır ifadeler bile bu sapkın zihniyeti engellemeyecektir. Ama “Çorcalı” diye imza atarak tüm çevresini kendi edepsizliğine ortak etmeye çalışan bu kimselere Çorcalılar sahip çıkarlar mı acaba diye konuyu bugün huzurlarınıza taşıdık. Umarız faydası olur…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER