Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SUCUK FESTİVALİ

 

Afyonkarahisar adeta bir Festivaller Şehri haline geldi. Zaman zaman bununla övünüyoruz Afyonlular olarak.
Zaman içerisinde Afyonkarahisar’da düzenlenen festivallerden hatırımıza gelenleri bir saysak: Engelliler Festivali… Afyonkarahisar Karavan Festivali… Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali… Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali… Afyonkarahisar Caz Festivali… Uluslararası Halk Oyunları Festivali…
Kiraz Festivali, Kaymak Festivali falan derken sayıyı artırabiliriz.
Bunların bütçeleri, organizasyon sistemleri, kimlerin katıldığı falan başka bir yazı konusu olsun. Bugün dikkat çekmek istediğimiz nokta; “Sucuk Festivali”
Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar yıllardan bu yana sucuk, kaymak ve lokumu ile kendini tanıttı. Afyonkarahisar ekonomisinin en önemli ürünlerinden bir tanesi sucuğumuz…
Ama ne yazık ki, bu ürünlere yeterince sahip çıkılamadı. Uluslararası alanda alınan tesciller bir yana, özellikle “Afyon sucuğu”nun itibarı ne yazık ki her geçen gün erozyona uğruyor.
İlimizin yüzünü ağartan, kalitesi, lezzeti, istihdamı ve marka değerleri ile şehrimize değer katan firmalarımız var Allah’tan.
Ama bu firmalara nispet edercesine, Türkiye’nin dört bir yanında, içerisinde ne olduğu, kimler tarafından üretildiği belli olmayan sucuklar “Afyon sucuğu” diye satılıyor.
Festival alanlarında, İstanbul’un cadde ve sokaklarında, diğer kentlerde “Afyon sucuğu” diye satılan binlerce ürüne rastlamak mümkün.
***
Festivallerden başlayıp sözü sucuk meselesine getirmemizdeki maksadımız başka…
Şöyle ki, geçtiğimiz yıllarda Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi “Dövme Sucuk Festivali” düzenlemişti. Bu festivalin haberleri yaygın basın-yayın organlarında günlerce konu olmuştu. O zaman “Afyonkarahisar neden sucuk festivali düzenlemez?” sorusunu yöneltsek de kimseden ses çıkmamıştı.
Dün de Afyonkarahisar’ın saygın bir sucuk üreticisi bize başka bir haberi iletti. Yanda fotoğraflarını gördüğünüz Sucuk Festivali’nin yapıldığı yer Osmaniye…
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde düzenlenen Sucuk Ekmek Festivali’nde vatandaşlara 15 bin adet sucuk ekmek ikram edilmiş.
Geçen yıl Afyonkarahisar’da “Lokum Festivali” düzenlemeye yeltensek de pek başarılı olamamıştık. Sucuk Festivali ile ilgili olarak zaten kimseden bir hareket görülmüyor.
Hal böyle olunca yıllar içerisinde haklı bir üne kavuşmuş olan “Afyon sucuğu” markası Türkiye’nin her yanında kaderiyle başbaşa bırakılmaya devam ediliyor.
Bakalım nereye kadar?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti