Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TOPTAN DEĞİL, TEK TEK SEÇİM YAPALIM

Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ayazini’nde yapılan çalışmalar nedeniyle “Ayazini sanki petrol çıkmış gibi değerlendi” değerlendirmelerinde bulunurken, Afyonkarahisar’ın bir başka beldesi daha “Sanki altın bulunmuş gibi” değerlendi. Sinanpaşa’nın Güney Beldesi’nden bahsediyoruz.
Bugünlerde Güney’de seçmen olmak varmış aslında… Hepsi “peşin satan gibi” geziyor çünkü. İlçenin yapılmadık yolu, akmadık çeşmesi kalmadığı gibi, evlerin badanasından, çatısının aktarımına kadar her bir ihtiyacının karşılanması gündemde. Bankamatik mi lazım, derhal… Asfalt mı gerekiyor, hemen… Baz istasyonu? 1 tane yetmez, gönderin!…
***
Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney Beldesi, nüfusu 2011’de 2 binin altına düştüğü için ardı sıra gelen iki yerel seçime girme hakkını elde edemedi. Güney sakinleri, yeniden Belediyelerine kavuşmak için iki kilometre yakınlarında bulunan Çalışlar Köyü’nü ikna edip, referandum ile tek çatı altında birleşti. Güney’in nüfusu tekrar 2 binin üzerine çıktığı için 12 yıl aradan sonra belde sıfatını kazanıp, Belediye Başkanı’nı seçmeye hak kazandı.
Her 6 ayda bir başvuruları değerlendiren YSK da 6 Haziran’a tarih verip 24 partinin seçime katılmasını onayladı. 24 partinin seçime girme hakkını elde ettiği Güney Beldesi’nde 8 aday yarışa girdi…
Şimdi neredeyse Güney’in kaldırımlarına bile altın döşenecek.
***
Benzeri bir örneği yine Sinanpaşa ilçesinin Kılınçarslan Beldesi’nde yaşamıştık yıllar önce. Tansu Çiller’in Başbakan, Mesut Yılmaz’ın Ana muhalefet partisi lideri olduğu 90’lı yıllar. Başbakan Tansu Çiller, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş ile birlikte o zamanın en modern savaş helikopterlerinden Skorsky askeri helikopteri ile Kılıçarslan Çayırı’na iniş yapmıştı. Türkiye’de 4 ya da 5 beldede ara seçim yapılacak, birisi de Kılıçarslan Beldesi idi. Çiller gibi bir çok siyasetçi Kılıçarslan’a akın etmişti.
Bugünlerde AK Parti ve Cumhur İttifakı iktidarın gücüyle Güney’de müjde üstüne müjde açıklıyor. Neredeyse yeni seçilecek olan Güney Belediye Başkanı’na seçimden sonra yapacak iş kalmayacak gibi!…
***
MHP’den seçilen eski Belediye Başkanı Erol Karabacak’ın AK Parti’den ortak aday olduğu Güney’de, Cumhur İttifakı’nın diğer mensubu BBP ise yarışa Süleyman Çağlar ile katılıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu beldeyi ziyaret etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün geliyor.
İlk gireceği seçim olması nedeniyle Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu 2 gününü Afyon’a ayırıp, Güney’e gitti. CHP’nin Güney’e olan ziyaretleri ardı ardına devam ediyor.
İYİ Parti Enes Dadlar ile yarışa girerken, ilk kez seçime katılacak Gelecek Partisi Osman Aydebe ile sandığa asılıyor. Seçime girmeye hak kazanan Ali Babacan’ın Deva Partisi ise henüz bölgede teşkilatını kurmadığı için aday çıkarmadı.
Saadet Partisi Hamza Gümüşkanat ile seçime girerken, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ayten Karakaya… Seçimde Türkiye Komünist Partisi de Sunay Akarsu’yu aday çıkardı.
AK Partilisi’ne göre de, CHP’lisine göre de “Dünyanın gözü bu seçimde”… Netanyahu, Biden, Merkel, Johnson bu seçime odaklı.
***
Güney Beldesi 100 yılda bir yakalanacak bir fırsatla belki de tarihinde hiç görmediği kadar siyasetçiye ağırlıyor bugünlerde. Kim Başkan olursa olsun, Güney ve yeni Belediye Başkanı çok şanslı olacak. Çünkü daha seçilmeden yolundan kanalizasyonuna, içme suyuna kadar her sorunun çözüldüğü bir belde devralacak.
Güney için hayırlısını diliyoruz. Güney’deki manzarayı gördükçe; Afyonkarahisar’ın her beldesi için toptan değil de, her biri ayrı zamanlarda yapılacak ayrı ayrı seçimler mi yapsak acaba diye düşünmeden edemiyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER