Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

100’üncü Yılda 100 İl… Afyon Büyükşehir

Afyon Gazeteciler Cemiyetimizin bağlı bulunduğu Ege Gazeteciler Federasyonu toplantısı için Muğla’nın Fethiye ilçesinde buluştuk bölgemizdeki gazeteci meslektaşlarımızla birlikte…
Türkiye genelinde 87 adet Gazeteciler Cemiyetleri ya da dernekleri kendi aralarında birleşerek 9 adet bölgesel Federasyonu oluşturuyorlar. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 9 Gazeteciler Federasyonu ise Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında birleşiyorlar. Böylece yaklaşık 20 bin medya çalışanını kapsayan bir üst kuruluş meydana geliyor.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti de bu yapılanma içerisinde Ege Gazeteciler Federasyonu’na ve sonrasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı bulunuyor.
Muğla’daki toplantıda mesleki sorunlar ve gelişmeler ele alındı. Bununla ilgili haberler gazetelerimizde yer almıştı.
Biz bugün Fethiye’deki gözlemlerimizi aktarmak isteriz…
***
Türkiye genelinde “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 il” çalışmasının akıbeti merakla bekleniyor. Dikkatler 29 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağa MHP Genel Bakanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yapması beklenen açıklamalara çevrilmiş durumda.
Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü vizyonunun ortaya konacağı bu açıklamalarda en dikkat çekici kısmı ise “100’üncü yılda 100 il” maddesi oluşturuyor.
Türkiye’de 81 olan il sayımızın 100’e tamamlanması için belirtilen kriterleri tutan 26 ilçe mevcut. Eğer denildiği gibi 100 il olacaksa, şartları taşıyan 26 ilçeden 19’unun il olması muhtemel.
Ege Bölgesi’nden Akhisar, Bandırma, Edremit, Fethiye ve Nazilli gibi büyük ilçeler tüm projektörlerini hafta sonu yapılması beklenen açıklamaya çevirmiş durumdalar.
Afyonkarahisar’ın ilçeleri ya da çevremizdeki diğer illerin ilçelerinde bu konuda bir hareket olmaması sizleri yanıltmasın. Bizim dışımızdaki bazı ilçelerde bu konuda büyük bir iştah mevcut. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Nazilli Ticaret Odası mesela… Canhıraş çalışıyorlar bu konuda…
İl olmanın büyük avantajlarından söz ediyorlar. Özellikle imar planlamaları noktasında yaşanan başıboşluğun ortadan kalkacağına inanıyorlar. Bunun yanında daha bir çok avantajdan söz ediliyor. İl olmayı bekleyen ilçeler her konuda kendi göbeklerini kendileri kesme imkanına sahip olabilmenin ümidi ve heyecanı içerisindeler.
İl olmanın dezavantajlarından bahsedenler de yok değil. Mesela bir ilçe il olduğunda o ilçeye gelecek en az 5 bin memur varlığından söz ediliyor ve bu memur kitlesinin ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını düşünüyorlar.
***
29 Ekim 2023 günü açıklanması beklenen “Cumhuriyet’in 100’üncü yılı projeksiyonu” kapsamında Afyonkarahisar için de bir sürpriz olabilir mi dersiniz?
Büyükşehir adayı olan iller arasında ilk sırada yer alan Afyonkarahisar uzun yıllardır tartıştığı “Büyükşehir” sıfatına bu vizyon kapsamında kavuşabilir mi acaba?
Afyonkarahisar kamuoyuna, siyasetine, bürokrasisine kulak verirseniz bu yönde bir umut ya da ışık görünmüyor.
Ama dedik ya, ilimiz dışındaki durum böyle değil. Afyonkarahisar dışındaki diğer illerde bu konuda heyecanlı ve mutlu bir bekleyiş var.
“100’üncü yılda 100 il” vizyonu ile Afyonkarahisar’a da “Büyükşehir” ikramiyesi çıkıverir mi ki?

 

AFYONKARAHİSAR BASINI

 

Ege Gazeteciler Federasyonu toplantısı vasıtasıyla bir kez daha gördük ki: Afyonkarahisar basını; fikri içeriği ile, şehrin konularına sahip çıkmaktaki hassasiyeti ile, baskı teknikleri ile, internet siteleri, radyoları ve TV’leri ile, teknolojiyi takip etmedeki çabası ile, meslek mensuplarının kalibresi ile emsalimiz olan bir çok yerden ileridedir.
Elbette bizlerin de kusurları, kabahatleri, şikayet ettiğimiz noktaları var. Bunların da farkındayız. Ama kaliteli, güçlü, aktif, birlik-beraberlik içerisindeki Afyonkarahisar basını; Afyonkarahisar’ı bir çok konuda geride bırakan emsalimiz olan vilayetlere örnek konumdadır. Bu birliktelik enerjisini şehrin ve ülkenin gelişimine yönelterek yapılması gerekeni yapmaktadır.

 

PUSULAMIZ AYNI

 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti olarak İsrail’in Filistin’deki bir hastaneyi bombalaması üzerine tüm Türk Milleti gibi biz de ayağa kalkmıştık. Vahşetin yaşandığı gece AGC yönetim kurulu üyelerimiz “Tepkimizi dile getirmeli-yiz” kararına varınca İsrail’i kınayan bir açıklamada bulunduk. Kimileri henüz erketede bekleyip, hangi tarafa meyletmesi gerektiğini anlamaya çalışırken, AGC insanlıktan, merhametten ve milli duruştan yana tavrını belli etmişti.
Bir meslektaşımız bizim 3 gün önce yayınladığımız kınama mesajını okuduktan sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin cumartesi günkü mesajlarını yan yana koyup bir tespitte bulundu. “AGC olarak siz, Cumhurbaşkanı ve Bahçeli’nin açıklamalarında belirtilen ifadeleri 3 gün önceden kullanmışsınız” dedi.
Bu sözlerin ardından insanlık, merhamet ve adalet duygularının herkese aynı yönü gösterdiğini, milli meselelerde pusulamızın liderlerimiz ile aynı olduğunu görünce de ayrıca mutlu olduk.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti