Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFTAV’A ANKARA’DAN TAM DESTEK – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 25 Ağustos 2017 Cuma 12:29:34
 

Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı’nın kurulması ile ilgili demeçlerin gündeme gelmesinin ardından nasıl bir kuruluşun yararlı olacağını, kendi kanaatim ve ufkum çerçevesinde aktarmaya çalışmıştım.
Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başdanışmanı,Termal ve Sağlık Derneği Yüksek İstişare Kurulu Sekreteri ve Ege Lobisi Genel Sekreteri Hüseyin Tutkun, “AFTAV’da biz de varız” dedi.
Tutkun, Afyonkarahisar’da kapsamlı ve geniş katılımlı bir Tanıtım Vakfı kurulması gerektiğini belirtti.
Ankara’daki Afyonkarahisarlıları temsilen mesaj yollayan Hüseyin Tutkun’un vurguları şöyle:
-Ankara’daki Afyonlular olarak Vakıf için sorumluluktan kaçmayız Ve biz her türlü oluşumun içinde olmaya hazırız.
-Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın girişimlerini ve tanıtım için yapılacak köklü adımları destekliyoruz.
-Bu konuda Vakıf kurulması gerekiyorsa biz hazırız.
-Ankara’daki Afyonlular lobisi olarak bizler yılda bir kaç kez bir araya geliyoruz. Siyasetçiler, işadamları, üstdüzey bürokratlardan oluşan 100 kişilik bir Afyonlular olarak yılda bir kaç kez toplanıyoruz Ve gündemimizde hep ‘Afyon’a ne yapılabiliriz’ diye konuşuyoruz.
-Bu toplantıların sekretaryasını yapıyorum.Eylül ayında yapacağımız toplantıda Tanıtım Vakfı’na destek için görüşümüzü açıklayacağız.
-Biz Afyon için tanıtım nasıl yapılacağını Ve bu konuda yapacaklarımızı eylem eylem açıklayacağız.
-Ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerindeki 10 bine yakın Afyonlu ile iletişime geçeceğiz.
-Afyon’daki iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve siyasetçiler sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın Afyon’un tanımı için çalışmalarında valimize destek olmalıdır.
-Bir ayı geçen zamanda tanıtımı sadece fuar,panayır olarak görüldüğünü üzülerek izlemekteyiz.
-Afyon bu süreci iyi yönetmeli ve reklamları bırakıp tanıtım atağı başlatmalıyız.

TEKRARLAMAK GEREKİRSE…

AFTAV için önerileri tekrarlamak gerekiyor diye düşündüm:
-Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı kurulur, paydaşlar kendi bütçelerine göre bu vakıfa katkı sağlarlar. Böylelikle AFTAV’ın bir bütçesi oluşturulur. Bütçeye göre etkinlik planlaması yapılır.
-AFTAV, şehirdeki “tanıtım faaliyetleri” için tek başvuru mercii olur.
-AFTAV’ın bir Yönetim Kurulu olur. Yönetim Kurulu’nda ister kurumlar görevlendirdikleri kişiler, ister tecrübesine güvenilen kişiler yer alır. AFTAV İstişare Kurulu’nda ise Vali, Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Özel İdaresi Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odaları Yöneticileri, Ticaret Borsası Yöneticileri, Otel Genel Müdürleri olur. İstişare Kurulu, tavsiye kararı alabilir; ancak son söz Yönetim Kurulu’nda olur.
-AFTAV, Kalkınma Ajansları aracılığıyla da projeler üretebilir.
-AFTAV, her yıl başında, o yıl şehirle ilgili hangi konu ve ürünlerin popüler hâle getirileceğine karar verir, bu doğrultuda her Ocak ayının ikinci haftasında bir yıllık yol haritasını ana ekseniyle ilan eder.
-AFTAV adına bir Youtube kanalı açılır. Bu Youtube kanalı üzerinden özellikle şehir dışındaki Afyonkarahisarlıların ve yurtdışındaki hemşehrilerimizin, vilayet ile bağlantısı sürekli kılınır. AFTAV Youtube kanalındaki her vidyonun en aşağı 100 bin kez izlenmesi sağlanarak AFTAV’a az da olsa “telif” geliri getirilir.
-AFTAV, ticari işletmeler de kurabilir. Bu işletmelerle, kurum ve kuruluşların AFTAV için ayıracağı bütçenin kısılması yoluna gidilir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER