Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AKÜ ve Oruçoğlu – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Aralık 2011 Pazartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar’da bazı konularda aksamalar, eksiklikler yaşansa da şehrimizin yüzünü ağırtan kurumların, kişilerin sayısı da oldukça fazla.
Bunlara örnek vermek gerekirse Oruçoğlu Termal Otel’den başlayabiliriz. Geçtiğimiz cuma günü yapılan mütevazi kutlama töreni ile ilk müşteri kabulünün 20. yıldönümünü kutlayan Oruçoğlu Termal’in bu başarısı, klasik ifadesi ile Afyonkarahisar’da hamam kültürünün termal turizme dönüşmesini sağlamıştır. 1992 yılında karlı bir kış gününde otelin tanıtımının yapıldığı törene biz de “tıfıl” bir muhabir olarak katılmıştık. Hemşehrimiz İsmet Attila’nın Maliye Bakanı olduğu günlerdi. Törende onlarla birlikte bir çok ileri gelen vardı ve yapılan konuşmaların tamamında bu yatırımın Afyonkarahisar’ın kaderini değiştireceğinden bahsedilmişti. Küçük grupların konuşmalarında ise bu yatırımın geleceğinin garanti olmadığına işaret ediliyor, “İnşallah tutar da memleket kazanır” deniliyordu.
Geçtiğimiz cuma günü yapılan tören, “bu yatırımın tuttuğunu, memleketin kazandığını” ispatladı. Afyonkarahisar için altın yumurtlayan bir tavuk olan Oruçoğlu Termal’e emeği geçen herkesi kutluyor, ebediyete intikal edenleri hayırla anıyoruz. Nice 20 yıllara başarıyla ulaşmalarını diliyoruz.
Afyonkarahisar’ın adını ak eden bir başka kurum olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi görülüyor şu günlerde. Gazeteniz Kocatepe’nin de büyük emekleri ile bugünlere ulaşan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin çalışkan ve tecrübeli Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak şu günlerde AKÜ’de yaşananları anlatmaya başladığında dinleyenler “maşallah” demekten kendini alamıyor.
Solak’ın anlattığı kadarıyla AKÜ’de son zamanlarda yaşanan gelişmelerden bazıları şöyle:
17.600 öğrencisi ve 2 binden fazla personeli ile Afyonkarahisar’ın bir başka altın yumurtlayan tavuğu olan AKÜ elektrik Mühendisliğini bölümünü açtı, öğrencilerini aldı. İnşaat Mühendisliği bölümünü açtı, öğrencilerini aldı. Pedagojik formasyon eğitimini başlattı. Şu anda 200’e yakın kursiyer eğitimini almakta. Din Kültürü ve Ahlak Bölümünü açtı, eğitimine Haziran’da başlatacak. Diş Hekimliği Fakültesi kuruluşunu tamamladı, şu anda 2,5 milyon liralık bir harcama yapılıyor. Bir taraftan binanın onarımı, diğer taraftan depreme karşı güçlendirmesi sürüyor ve cihaz alımı 2devam ediyor. Şu anda depremden korunmak için tedbirler alınıyor, biter bitmez faaliyete geçecek. Bu iş içinde 340 bin liralık ihale sonucu yer teslimi yapıldı. Hukuk Fakültesi için bina bitmişti fakat alt yapısı yoktu. 2,5 Milyon TL’lik ödenekle bu iş sürüyor. Elektrik, su, telefon, alt ve üst yapılar bir ay içinde bitirilecek. Turizm Fakültesi çalışmalarını Senato’dan geçti. İngilizce eğitim verecek bu bölüm turizm ve otelcilik yüksek okulunu fakülteleştirilerek gerçekleştirilecek. Yaklaşık 3 ay içerisinde de faaliyete geçecek. Böylelikle AKÜ’de fakülte sayısı 12’ye çıkmış olacak.
160 üniversite arasında 30. olarak Eğitim Bilimleri Enstitüsü kuruldu. Güzel Sanatlar Enstitüsü kuruldu. Hastane çevresindeki çalışmalar 2011 yılı içerisinde bitirildi. Cihaz eksiği tamamlandı. 27’ye yakın öğretim üyesi atandı ve atamalar devam ediyor.
Kampüs içerisinde ocak veya şubat ayında tamamlanacak olan 47 dükkândan olaşan, iki yurdun arasında güzel bir alan oluşturulacak. Toplam 7 bin kişilik nüfusa ulaşan Kampüs içinde öğretim elemanı ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının giderileceği bir yaşam alanı kurulacak. Bu yaşam alanı ile hukuk fakültesi arasına ulaşım aracı planlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, “Şu anda 16 projeyi senkronize olarak yürütmekteyiz. 1. Uluslar arası termal kongresini buraya aldık 6/9/2012 tarihlerinde burada yapacağız. Buradaki amacımız da 2012’nin Mart ayına yetiştireceğimiz 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi dediğimiz hastanenin açılışını yapmak ve bunu kamuoyuyla paylaşmak. Hem de bu hastane merkezli olmak üzere beş yıldızlı termal otellerde termal ve SPA hizmetlerine katkıda bulunmak üzere bir uluslar arası kongre tertipledik. FTR hastanemizde ise Türkiye’de ilk kez uygulanacak robot getiriyoruz ve bir de yürüyen merdiven sistemini kuracağız. İkisinin de ihalesini yakında yapacağız, böylelikle 13,7 milyon dolarlık cihazla 6 milyon dolarlık alt yapı ve çevre düzenlemesiyle 2012 yılının Mart ya da Nisan ayında hastanemizi hizmete açmış olacağız. Diş Hekimliği Bölümünü de Şubat içinde açacağız. Böylelikle Afyonkarahisar ve üniversitemiz için ciddi adımlar atmış olacağız” diyor.
Ne dersiniz “AKÜ yüzümüzü ak ediyor” derken haksız mıyız?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER