Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

BEY ÇEŞMESİ

Çocukluğumdan hatırlıyorum. Bedesten giriş önündeki yuvarlak parkta Bey çeşmesi vardı, Kadınana suyu akardı. İşyerleri, yakın evler içme suyu doldururdu. Bazen Uzun Çarşı ortasından, artan suyu aşağı kavşağa kadar akardı.
İmar planlanmasında Uzun Çarşı’nın, imar edileceği yeni bir şekil verileceği söyleniyor. Çeşmenin antik şekliyle yenilenmesi ve açıktan akması, bir sıra yeşillenmesi uygun olacaktır. Trafik Uzun Çarşı’dan kalktıktan sonra Uzun Çarşı şehrimize yeni bir güzellik katacaktır.
Çeşitli illerde bu tür yapılaşmalar var. Eski Kadınlar Pazarı’nın, kadın ürünleri satış yeri olarak düzenlenmesi güzel olacaktır. O bölüm Germiyanoğlu Süleyman Şah zamanında, fakirler mezarı imiş. Süleyman Şah; hükmü altındaki beldeleri Osmanlı Devleti’ne bağışlamış ve fakir mezarlığına gömülmeyi vasiyet etmiş.
O bölüme Yarım Elma Yardım binası, Alimoğlu Hamamına güzel bir şekil verilir.
Sultan Divani Türbesine gidenlere gezi mahalli olur. Eski Gıda Labrovatuvarı ve parkı, hamur işi satılan bir bölge ve dinlenme çayhane şekline dönüşebilir.
Anıt Park’tan Kale’ye giden yol da yenilenerek cazip hale getirilebilir. Yeni Camii etrafı kayıtlarda Vakıf olarak görülmesi lâzım. El konulan mülkler geri alınabilir.
Ben mimar değilim ama gezdiğim yerlerde güzel gördüklerim, Şehrimizde olsun isterim. Afyonluların, gelenin, gidenin Kale’ye çıkmasını dilemekteyim. Kale’nin üstünlük yaratan bir hissi, duygusu vardır. Tatmak gerek.
***
Sevgili dostlar: Bundan böyle Kocatepe Gazetesi’nde yazacağım.
-İbrahim, Şükrü Küçükkurt canciğer dostlarımdır.
Onlara selâm göndereyim istedim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti