Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

BİLAL-İ HABEŞİ İLE EBU ZER

Bilal-i Habeşi, Muhammed( SAV)’in sahabesi ve ilk müezzini. Habeşistanlı siyah köle bir ailenin çocuğu. İslamiyet’i ilk kabul edenlerden ve bunu açıktan ilan eden ilk yedi kişiden biridir.
Ebu Zer(ra) da Peygamberimizin sahabelerinden birisi.
Ebu Zer ve Bilal-i Habeşi arasında bir tartışma olur. Ebu zer kızgınlıkla Bilal-i Habeşiye “Sen sus siyah kadının oğlu” der.
Bilal-i Habeşi bu söze çok içerler. Peygamberimize durumu anlatır. Peygamberimiz kızar. Ebu Zer hatasını anlamış Peygamberimize doğru gelmektedir. Peygamberimiz; Ebu Zere “Sen Cahiliye döneminde mi kaldın ki insanları rengine göre değerlendiriyor ve alay ediyorsun, git Bilal’den özür dile.” der.
O gece Ebu Zer Bilal-i Habeşi’nin evinin eşiğine gider ve uzanır. Bilal-i Habeşi sabah ezanını okumak için evinden çıkarken bakar ki Ebu Zer kapının önünde uzanmış duruyor. Ebu Zer; “Ya Bilal ben hata yaptım, o siyah ayağınla başıma basmadan geçersen başımı kaldıramam” der. Ve her ikisi de kucaklaşır ve helalleşirler.
Binlerce yıl geçmesine rağmen cahiliye dönemini de aratacak tavırlarda olan o kadar çok kişi var ki hayretler içinde kalıyoruz. Yüz kazan kaynar suda yıkasanız da temizlenmezler. Halleri içler acısı.
Cenab-ı Hak; “Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder.” demiştir.
İşte böyle dostlar; Ayet-i Kerime unutulmuş, İftira, karalama, nifak, bozgunculuk, ikiyüzlülük almış başını gidiyor. Çamur at izi kalsın. Kısa sürede karlı çıkalım da sonrasına bakarız kurnazlığı. Kim dost, kim düşman belli değil. Oysa dünya fani, hayat kısa. Yarın kimin ne olacağı belli değil. Kimin ne zaman gideceği de belli değil. Neredeyse her gün tanıdıklardan biri dönüşü olmayan yolculuğa çıkmaktadır. Helalleşmek yerine didişmeyi marifet bilmek cehalettendir. Ne oldum değil, ne olacağım demeli. Mutlaka kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Ama fani dünyada, ama baki dünyada.
Ağaç baltaya; “Ben senin beni kestiğine değil de sapının benden olmasına yanarım” demiş. Candan bildiklerimizin ihanetidir bizi yoran.
Allah ıslah etsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti