Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylık dosyasının UEFA’ya teslimi kapsamında hazırlanan proje ile İstanbul – İzmir – Ankara 40 Bin Kişilik stada sahip olacak. Ayrıca; Antalya, Konya , Kayseri , Eskişehir, Bursa kentlerine de yeni statlar yapılarak şampiyonaya hazır hale getirileceği bildiriliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği bu yatırımda; En büyük ekonomik payın “Mega Kent “ İstanbul’un olacağı belirtiliyor.
“At nalla, eşek nalla kurbağa ayağını salla “ Diyelim ki; “gökten üç elma düştü ”misali, biri de bize düşer inşallah.Üç İl’e hizmet verecek Zafer Bölge Hava alanı yapımı biraz uzatıldı sıra bekliyor. Şehrimizde Yıkılan Halil Ağa Pazarı yerine ;“Kentsel Değişim“ adı ile gündeme gelen ve 2011 ‘de teslimi yapılacak olan projeye başlandı deniyor ama daha akıbeti meçhul.
Pazar evin mutfağıdır. Bir inat uğruna; kurulmuş düzeni bozan, çeksin bunun vebalini. Yonca altı camii çevresinde 150-200 Esnafın rızkını temin ettiği alternatif alış-veriş yeri Pazar muhabbetini ortadan kaldırıyor, hiç değilse, Pazardan arta kalan ihtiyaçlarımızı oradan gideriyorduk. Orası da yıkıldı. Düpedüz hizmet yerine hezimet getirildi. Şu bir hakikat ki; eskiden şehir merkezinde hareketlilik olurdu. Allah kulu kula sebep kılmış. Hem esnaf, hem de halk bu canlılıktan nasibini alırdı. Oldu-bittiye getirildi. Bu düzen birileri tarafından bozuldu. O kadar esnaf çil yavrusu gibi dağıldı. Afyonkarahisar’ın çarşısını dahi etkiledi.
Atalarımız:”Bedava sirke baldan tatlıdır.” Demiş. Fuar alanında kurulan pazara gitmek için çekilen sıkıntı “Hamama giren terler.”kabilinden.
Evet Pazara giden, terliyor. Otobüste, kendine yer bulup oturmak mesele. Kadın-erkek elinde yük ayakta çekilen çile, halka tih dedirtiyor. Yoldaki sıkıntıyı kepazeliği çeken bilir. Otobüs tıklım tıklım ”Lütfen, ilerleyelim. Boş yer kalmasın.” Arkadan bir ses,”sıkışalım, bir iki kişi daha binsin” insanlar sıkışır, üzülür, aldığı eşyalar ezilir, büzülür. Gitmesi bir dert, gelmesi bir dert .Bunun adı tek kelimeyle rezalet.
Bu demek oluyor ki: Şehirde merkezi Pazar yerine hararetle ihtiyaç var. Özellikle: İstiklal, Zafer, Cumhuriyet, Güven evler, Örnek evler, Sümer Mahalleleri Pazar mağduru.
Sayın Burhanettin Çobanı Belediye Başkanlığına getiren en önemli irade; Karayollarının bulunduğu arazisinin Merkezi Pazar Yeri olması projesidir. H.ağa Pazarının alternatifi Fuar alanında kurulan Pazar olamaz Halkımız bu projenin gerçekleşmesini istiyor ve bunu merakla bekliyor. İnşallah gerçekleşsin, çekilen çile sona ersin. Hem belediye, hem vatandaşımız kazansın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti