Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Davetiyeler artık “silah”sız – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 13 Ekim 2014 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehirde göreve başladığından bu yana bir konuda herkesin dikkatini çekiyor: Düğünlerde silah atılmasın.
Vali Güner, ilçe ziyaretlerinde, köyünde silah atılmasına müsaade etmeyen köy muhtarlarını da alnından öptü.
Vali Güner, alışılan şekilde emir ya da talimat vermiyor köy muhtarlarına. Diyor ki, “Köyünüzde düğünlerde silah atılmasını engelleyin, köyünüzü düğün salonunu biz İl Özel İdaresi olarak yaptıralım.”
Başka bir demeci de şu Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in:
“Davetiyelerde silah atılması yasaktır yazdırın, biz düğününüze katılalım.”
Elime, Vali Güner’in bu demecini hatırlatan bir davetiye geçti. Sarık Köyü’nde düzenlenecek düğünde, davetiyenin alt kısmına yazılmış:
“Silah atılması yasaktır.”
Ben bu düğünün sahibi olsam, Vali Güner’i davet eder, hatta nikah şahidi yapardım. Düğüne, kentteki en üst yöneticinin katılması erkek tarafı için de kız tarafı için de gurur kaynağı olur.
Peki haksız mı Vali Güner?
Ben bir kere yakından şahit oldum. Siyasilerin de katıldığı bir asker düğününde, öyle bir silah atıldı ki, ben korktum, siyasiler de korktu. Ama nedense siyasiler “Dur-sus” demekten imtina etti.
Düğünlerde silah atılması neticesinde nice insan hayatını kaybetti. Bunun önüne elbette geçilmeliydi.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in düğünlerde silah atılmaması ile ilgili gayreti, halk nezdinde karşılığını buluyor.
ANITKAYA’DAN ÖRNEK TAVIR
Kapatılan beldeler arasında örnek bir yer ediniyor Anıtkaya Köyü. Ailecek bir yanımızın “Eğret”e dayanmasından iltimas yapıyor değilim. Ama Anıtkaya’da başlatılan “Silahla değil, kaşıkla gel” kampanyası takdire şayan.
Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet soylu, “Biz muhtarlığımız himayesinde ‘Silahla değil, kaşıkla gel’ adıyla bir kampanya başlattık. Düğünlerimizin amacı gülüp oynamak. Kampanyanın adından da anlaşılacağı üzere silahınla geleceğine kaşığınla gel ki ağlayacağımıza oynayıp gülelim.Ben her gittiğim düğüne bir koli hazırlayıp götüreceğim. Kolimizin üzerinde “ Parayı mermiye değil sandığa at” yazacağım. Havaya atacağımız mermi paralarını bu sandığın içerisine atacağız. Hem magandalıktan kurtulacağız. Hem de bizim atacağımız paralarla düğün sahibi ekonomik açıdan biraz ferahlamış olacak” diyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER