Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

DEĞİŞEN DÜNYA VE İŞ HAYATI

Dünyadaki teknolojik gelişmelere yetişmek mümkün değil. Teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığı kesin.
Kıymetini bilmemiz gereken en önemli şey zamandır. Zamanımızı faydalı şeylerle geçirmemiz pişman olmamak, sağlık ve mutluluk için çok gerekli. Zamanın iyi kullanımında teknolojinin önemi tartışılmaz.
Teknoloji büyük nimettir. Ancak düzgün kullanıldığı takdirde. Düzgün kullanılmazsa ve kötü niyetlilerin malzemesi halini almışsa ortalıkta bir sürü kelle kesen kör hasan belirir. Hani denir ya “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu.” diye.
Dünya değişiyor, insanlar değişiyor, aileler değişiyor, dostluklar değişiyor, idealler değişiyor, mertlikler değişiyor, hak, hukuk, adalet değişiyor, kul hakkı anlayışı değişiyor, iş hayatı değişiyor. Bunları olumsuz şekilde değiştirenler bence düşünmeli; çocuklarıma nasıl bir dünya bırakacağım? Önce çocuklarına zarar veriyorlar.
İş hayatı da teknolojiye bağlı olarak değişiyor. E-ticaret gelişiyor. Yine kullanımına göre iyi veya kötü yönde. Yani her konuda olduğu gibi bu konuda da her şey insanda bitiyor. İşini iyi yapan insanlara çok ihtiyaç var. Borcunu ödeyen, ticareti düzgün olan! Her meslekte böyle.
Esnafsa iyi esnaf, iş adamıysa iyi işadamı, memursa iyi memur.
Eskiden söz vardı. Verilen söz her şeyden önemliydi. Bir kere söz verildi mi her şey biterdi. Ticarette çek, senet yoktu. En fazla bir alacak defteri vardı. O da unutulmasın ve hesap karışmasın diye yazılırdı. Şimdi, adam çeki senedi veriyor, sonra da imza benim değil diye inkâr ediyor. Hey gidi günler hey!
Sözlerin hükmü kalmayınca, ticaretin de tadı kalmadı. Her taraf alavere dalaverecilerle doluyor.
Atalarımız boşuna dememiş; “Hayvan yularından, İnsan sözünden” diye.
Kısacası; Eskiden SÖZ vardı. Ve o söz ağızdan bir sefer çıkmışsa kesin tutulurdu. Namustu, şerefti, onurdu.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti