Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

DIŞİŞLERİ BAKANIM BARZANİYE “ABİ” DİYEMEZ.

Aziz Aslan 27 Temmuz 2010 Salı 03:00:00
  Muhterem okuyucum; bildiğiniz gibi son yıllarda sıkça olduğu gibi yine geçenlerde Barzani başkentimizde kırmızı halılarla karşılandı. Dışişleri bakanımız nereden abisi oluyorsa Barzani’ye “abi” diye hitap etti. Bu durum mevcut hükümete oy vermiş ve oy vermeyi ibadet etmek gibi görenler tarafından gayet normal karşılanabilir. Ama bana göre hiçte normal bir durum olmadığı gibi onur kırıcı, incitici ve milletimi küçültücü bir davranıştır. Acizlik örneği ve kınanacak bir durumdur.
Evet, çok açık ve net bir şekilde söylüyorum, hatta haykırıyorum; benim dışişleri bakanım Barzani gibi birisine “abi” diyemez. Barzani benim devlet temsilcimin abisi olursa Kuzey Irak’taki Kürt toplulukları ve aşiretleri de Türkiye Cumhuriyetinin abisi konumuna mı geçmiş olacak? Ben biliyorum ki, devlet adamlığı bir başka bir şeydir. Ahbap-çavuş ilişkisi ile devlet yönetilmeyeceğini, Türk devlet geleneğinde bu işlerin nasıl yürüdüğünü bir devletin dışişleri bakanı bilmiyorsa kim bilecek?
Damarlarımda dolaşan kanımın gereği, Türk milletinin bir ferdi ve Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak devletimi temsil eden bir bakanın hele de dışişlerinde milletimin onurunu ve şerefini temsil edecek ve milletimin şeref ve onurunu yükseltmekle görevli en yüksek makamdaki bakanımın Türk düşmanlığı herkes tarafından bilinen Barzani’ye “ABİ” diye hitap etmesi ben ve benim gibi düşünenleri fevkalade üzmüştür. Dışişleri bakanımız beni ve benim gibi bütün TC. Vatandaşlarını hatta Dünya Türklerinin abisi ve ümidi konumundaki ülke-mizi ışık olarak gören dünyadaki bütün Türkleri ve kendisini Türk hisseden herkesi temsil etmektedir. Devlet adamları hangi ülkede olurlarsa olsunlar devlet adamı gibi davranmalıdırlar. Özel hayatları ile devlet ilişkilerini birbirine karıştıramazlar.
Barzani’nin Türkiye hakkındaki düşünceleri ve icraatları bellidir. Yıllardır ve halen daha artarak devam eden ve her gün kınalı kuzularımızın şehit olmasına sebep olan teröristlerin Barzani’nin sorumlu olduğu bölgede yuvalandığını artık 10 yaşındaki çocuklar bile bilirken benim devlet temsilcilerimin basiretli bir şekilde ağırlıklarını hissettirerek bu hainlere haddini bildirmeleri gerekirken ahbapmış görüntüleri bu necip millete yapılan vefasızlıktan başka bir şey değildir. Yakın tarihe kadar bu adamlar bizim doğudaki bir kaymakamımızla dahi görüşebilmek için yüz defa “abi”diyorlardı. Doğru ya; Nereden nereye?
Değerli dostum; Devletimin onur ve vakarını başı dik bir şekilde gösterecek devlet adamlarını çok ama çok özledik. Öyle değil mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti