Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

DÜNYA GENÇLİĞİ – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 3 Haziran 2013 Pazartesi 03:00:00
  Emperyalist güçler uyuşturucuyu gençler ve okullarda talebeler arasında yaymak için büyük çaba harcamaktadırlar. Bu güçler Türkiye’yi uyuşturucu merkezi haline getirmek peşindedirler. Yapılan araştırmalara göre 30 yıl öncesinde liselerde tek tük rastlanan uyuşturucu bugün özellikle büyük şehirlerde 10 lisenin 7’sinde kullanılıyor. Dünyada alkol yaşı 40-50 iken şimdi 20 yaşın altına düşmektedir.
Dünya sağlık teşkilatı araştırmalarına göre de 2000-2002 yıllarında AİDS virüsü taşıyanların sayısı 40 milyona ulaşacaktır. ABD’de her gün 10-12 yaşlarında 12 bin öğrenci okulunu terk etmektedir.
Aynı ülkede günde 15-19 yaş öğrenci kızların 3 bin tanesi evlilik dışı ilişki sebebiyle bunalıma düşmektedir. Günde 250 bin evlilik dışı çocuk meydana gelmektedir. 12-19 yaş arası gençlerin yüzde 50’si alkol ve uyuşturucu kullanmaktadır. Dünyanın süper ülkesi bilinen ABD’ye yönelik araştırmalar yukarıda açıklamaya çalıştığım rezil tabloyu gösteriyor. Diğer Avrupa ülkelerinin durumu da bundan farklı değil.
Güzel ülkemizde de bu tehlikeler her geçen gün artmaktadır. Bu konuda devlete ve her ferde düşen görevler vardır. Yukarıdaki vahim araştırmalardan kısa bir sonuç çıkaracak olursak.
Sadece refah, zenginlik insanı mutlu etmez, mutsuz insanlar arasında intiharlar, alkol ve uyuşturucu kullanımı artıyor. Manevi boşluk nedeniyle inançsız nesiller bunalıma düşmektedir. Maddeci batı toplumunda manevi destek ve sevgi arayan çocuklara evcil hayvanlara gösterilen ilgi kadar ilgi gösterilmemektedir. Gençlerimize sevgi gösterip sahip çıkmalıyız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti