Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

EĞİTİM,EĞİTİM,EĞİTİM

Yıllardır şehrimizin eğitimde bir türlü istenilen seviyeye çıkarılamadığından dert yanarız.
Bu bir gerçektir. Bu gerçeği kabul etmeyen yetkili varsa bize de anlatsınlar. Var ki çözemiyoruz. Çünkü hastalığını kabul etmeyeni tedavi etmek zordur. Suyu düşünmek, susuzluğu gidermez. Su bulmak lazım su. Yani çözüm bulamazsak geleceğimizi karartırız.
İlimiz Türkiye’nin en kavşak noktasında. Ticarette de gözde illerinden. Ancak bir yerde eğitimi çözemezseniz ticaretin de sanayiinin de anlamı yoktur.
Üniversite girişteki başarıda 81 il arasında 52. sıradayız. Bölgemizde en kötüyüz. Komşumuz Eskişehir 2, Uşak 15, Isparta 22, Kütahya 37. sırada. Aslında bu geri kalmışlığımız son 15 senedir böyle. İşin vahim yönü de bu durumu kabullenmiş gibiyiz. Bu durumdan çok rahatsız olan yöneticileri de ve somut çalışmaları da göremiyoruz. Kimse kusura bakmasın ve yanlış yerlere de çekmesin bu 52. sıranın şakası yok. Afyon bu sırayı haketmiyor. Ufak tefek, basit konuların içinde debelenip duruyoruz.
Eğitimle ilgili koltuklarda oturan herkes bundan sorumludur. Uykularını kaçırıp bu işe ciddi olarak kafa yormak zorundalar. Yoksa bu vebalin altından kalkamazlar.
Eğitim sendikaları da sorumludur. Sırf dediğimizi yapsınlar diye liyakatsiz ve beceriksizlere makam verdirirseniz sonuç böyle olur. Sizde halinizden memnunsunuz ki yıllardır hiç mesafe alamadık. Kılık kıyafette ciddiyeti bozmakla, şartlar gereği elde ettiğiniz gücü sadece siyasi saiklerle kullanmaya devam ederseniz yatacak yeriniz olmaz haberiniz olsun. “Şu kadar üyemiz oldu” diyerek beyanatlarınız eğitimi düzeltmeye yetmiyor. Oturun düşünün, kulaklarınızı açın ve sizin gibi eğitimle ilgili memleket endişesi olanları da dinleyin. Onlar düşmanınız değil.
Elbette eğitimi sadece sınıf geçmek, diploma almak ve sınav kazanmak olarak değerlendirmiyoruz.Eğitimin asıl amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu biliyoruz. “Anadolu irfanı” olarak adlandırılan değerler bütününü insanımızın idrakine sunmalıyız. Eğitimi bir bütün olarak ele almalı ve bu vahim durumdan nasıl kurtuluruz ona bakmalıyız.
Ümit ederim ki Sayın valimiz beyanatındaki gibi bu probleme bir neşter atar da layık olduğumuz seviyeye çıkarız. Bu çocuklar hepimizin. Gelin birlik olup geleceğimizi kurtaralım.Eğitim yoksa, hiçbir şey yok.
Bir çok defa bu köşede eğitim konusunu işledik. Yine yazacağız.
Hep söylüyoruz; EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti