Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

EN DEĞERLİ VARLIK; İNSAN

Allah insana, bilgi, akıl, anlayış, gönül, dil ve erdem verdi. İnsan bilgi sayesinde yükseldi, aklı ve anlayışı ile güçlükleri yendi.
İnsanın başına zaman zaman hastalıklar ve sıkıntılar gelir. Bunları bilgi sayesinde kolay atlatabilir. Bilgisizlik bir çeşit hastalıktır. Zaman ve bilgi iyi değerlendirilmelidir.
İnsanın anlayış ve bilgisinin göstergesi dildir. Samimi ve temiz bir dil. Şovmen dili değil. Kafası başka, hareketleri başka olanların dili değil.
Kişi dili ile değer kazanır. Diliyle de değerini kaybeder, hatta canından bile olabilir. Söz ola, kese savaşı, söz ola götüre başı.
Ancak, dil terbiyesinden önce yürek terbiyesi şarttır. Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar.
Yerinde ve yeteri kadar söylemek iyidir. Çok konuşmak gevezelik, hiç konuşmamak dilsizliktir. Az söyle, öz söyle ki değerin artsın. Dilini iyi kullana, başını da beladan kurtarır. Bilerek söylemeli ki, hem bize hem de karşımızdakine yol göstersin.
Bilgi ve anlayışa gelince; ikisinin bir insanda olması mükemmeldir. Hz. Adem’den bu yana iyi kanunlar hep anlayışlı insanlar tarafından yapıldı. Hangi çağda olursa olsun, ulu makamlar genellikle bilgili insanlara nasip olmuştur.
İnsanı değerli yapan aklıdır. Aklı sayesinde asalet kazanır. İnsandan aklı atınca geriye bir avuç çamur kalır. Deliye yaptığı yanlışlıklardan ceza yoktur. İnsanın insanlığı akıl ile tayin edilir. Akıl insan için iyi bir arkadaş, bilgi de merhametli bir kardeştir. Bilgisizin düşmanı kendi bildikleri ve yaptıklarıdır.
Gözü tok, sadık, dürüst ve haya sahibi olmak gibi konuları da başka yazılarımıza konu edelim.
Kısacası; En değerli varlık olarak yaratıldığımızın bilincine varmalıyız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti