Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HUZUREVİ’NDE MUTLU SONA DOĞRU

Afyonkarahisarlılar olarak hafta sonu bir kez daha şehrimizde ağırladığımız Emirdağlı hemşehrilerimizle gurur duyduk. Aslen Emirdağlı olup uzun yıllar yurt dışında kaldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak ata topraklarına, Afyonkarahisar’a gelen Sayın Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın Afyonkarahisar ziyaretlerini haber sayfalarımızda takip ettiniz.
Hem Sayın Bakan Mahinur Hanım’a, hem de Afyonkarahisar’a önemli hayır hizmetlerinde bulunan Emirdağlı hemşehrilerimiz Halaç ailesine şükranlarımızı sunuyoruz hemşehrilerimiz adına. Yaptıkları ile amel defterlerinin kapanmamasını sağlayan hayırsever Halaç ailesinin ve onlar gibi hayırseverlerin imkanlarının daha da büyüyüp, gelişmesi hepimizin ortak dileğidir.
***
Bakan hemşehrimizin açıkladığı aile ve çocuklara yönelik bir çok çalışma ve yatırımın yanı sıra “Afyonkarahisar’ı en kısa sürede bir huzurevi kazandıracağız” sözleri ilimiz açısından büyük önem taşıyor bize göre. Zira Erkmen yolu üzerinde bulunan ve yıkıldıktan sonra yıllardır yenisi inşa edilemeyen Afyonkarahisar Huzurevi ile ilgili hemşehrilerimiz endişeli bir bekleyiş içerisindelerdi işin doğrusu…
Arsa olarak şehrin en nadide ve değerli noktasında kalan Huzurevi arsasının satılacağı, burada yeni imar düzenlemeleri yapılacağı halk arasında konuşuluyor, yeni huzurevinin yapılamıyor olması da bu söylentileri körüklüyordu.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuya sahip çıktılar aslında. Sayın Vali, “En kısa sürede Afyonkarahisar’a yeni bir huzurevi kazandıracağız” diyerek bu konuda bir çok adım attı. Sayın Vali’nin çabaları ile Huzurevi konusu belli bir noktaya ulaştı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de huzurevi arsasında başka bir yapılaşmaya izin verilmeyeceğiyle ilgili bir çok kez güvence verdi. Gereken önlemlerin alındığını belirtti her fırsatta.
Vali Yiğitbaşı ve Başkan Zeybek’in çabaları ile belli bir seviyeye gelen yeni Huzurevi konusunda noktayı koyan ve Afyonkarahisarlılar’a müjdeyi veren Bakan hemşehrimiz Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Sayın Bakan’ın desteği ile Huzurevi meselesi en kısa sürede neticeye kavuşacaktır inşaAllah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyor, Afyonkarahisar’ın yeniden modern bir huzurevine biran önce kavuşmasını diliyoruz.
Yıllar önce hayırsever Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin maddi-manevi çabaları ile yapılan ve yine Afyonluların maddi-manevi destekleri ile yıllarca bölgesindeki büyük bir eksiği gideren Huzurevi, eskisinden çok daha modern ve kapsamlı olmalı ki, onca senelik beklemeye değsin… Öyle değil mi?

 

 

 

AK PARTİ VE MHP’NİN ORTAK ADAYI

 

Yerel seçimlerle ilgili takvim beli oldu. Yüksek Seçim Kurulu resmen ilan etti. 31 Mart 2024’de muhtarlardan başlayıp, belediye meclislerine, il genel meclisi üyelerinden belediye başkanlarına kadar yerel yöneticilerimizi yeniden belirleyeceğiz.
Muhtar adayları, belediye başkan adayları iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Meclis’lere girme niyetinde olanlar kendilerince kulis çalışmaları yapıyor, siyasetin biraz daha yüksek seviyesindeki kişilere bu konuyla ilgili temas etmeye çalışıyorlar.
Kimi isimler maksatlı olarak “başkan adayı” olarak ortaya atılırken, kimi isimler de ciddi ciddi kulaktan kulağa dolaşıyor şu sıralarda. Önceki yazılarımızı takip eden okuyucularımız bilirler. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ile ilgili ismi geçenleri daha önce sizlere aktarmıştık.
Şu an için resmen Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan iki isim mevcut. AK Parti’den mevcut Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile İYİ Parti’den İGM üyesi Alper Yağcı aday adaylıklarını kamuoyu önünde ilan ettiler.
İsimleri AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için geçen İGM Başkanı ve Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban ile eski Milletvekili Mahmut Koçak ise Kocatepe Gazetesi’nin kendilerine yönelik soruları üzerine “aday adayı olabilecekleri”nin sinyalini verdiler geçtiğimiz günlerde. AK Parti Merkez ilçe eski Başkanı Bülent Eser de adaylığını gazeteniz Kocatepe vasıtasıyla kamuoyuna ilan etti.
Siyasi Parti genel merkezlerinin “ittifak”lar ile ilgili nasıl bir karar alınacakları belirsizliğini koruyor. Özellikle AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı yerel seçimlerde de devam ederse seçimin kaderini bu birliktelikler belirleyecek. Özellikle Afyonkarahisar’da AK Parti ile MHP’nin birlikte mi, yoksa ayrı ayrı mı hareket edeceği büyük önem taşıyor.
Siyasi gündem bu minval üzerine devam ederken bir süredir “Afyonkarahisar eşrafından, genç bir hemşehrimiz AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olacak” değerlendirmelerini sıkça duymaya başladık. “Bu işin aslı-faslı nedir” diye konuyu biraz derinleştirdiğimizde genç iş insanı Zeki Genelioğlu’nun ismine ulaştık.
Zeki Genelioğlu rahvan atları olan düşkünlüğü ve merakı nedeniyle Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliğini sürdürüyor. Aynı zamanda Türkiye Geleneksel Atlı Sporları Federasyonu Rahvan At Asbaşkanı… MHP’nin Genel Sekreteri ve MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile rahvan at merakından dolayı samimi bir diyalogları bulunmakta.
Genç iş insanı Zeki Genelioğlu’nu beğenip takdir eden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan çıkan fikir dalga dalga yayılarak önce her iki partinin yetkili isimlerine sonrasında da bizlere kadar ulaşmış. Büyükataman, “Zeki Başkan, gel seni Afyonkarahisar’da AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olarak belediye başkan adayı yapalım. Bu konuda parti genel merkezlerinde ben üzerime ne düşerse yerine getireyim” deyince Genelioğlu’nun adaylığı dillendirilir olmuş.
Aradık Zeki Genelioğlu’nu işin aslını öğrenebilmek için… Konuyu anlatınca şu yanıtları aldık Zeki Genelioğlu’ndan; “MHP Genel Sekreterimiz sayın İsmet Büyükataman ile yakın dostluğumuz doğru. Geleneksel sporlarımızın yaşatılıp geliştirilmesi için de bir çok ortamda bir arada oluyoruz. Bu konunun sayın Büyükataman tarafından gündeme getirildiği de doğrudur. Konunun hem AK Parti, hem de MHP ‘de konuşulduğunu ben de duyuyorum. Ortak adaylık konusunda ismimin anılması benim için büyük bir onurdur. Ama benim böyle bir niyetim yok.”
Zeki Genelioğlu “niyetim yok” dese de biz biliyoruz ki hem yakın arkadaş çevresinden, hem de siyasi atmosferden büyük baskı görüyor. Kaderin nasıl bir yol çizdiğini şimdilik bilemiyoruz. Allah hayırlısını nasip eylesin.
Bakalım Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerdeki stratejisi, tutumu ve adayı kim olacak. Seçimin ve yerel siyasetin düğümü burada…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti