Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Kalabalıklara bakarsak – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 17 Mart 2014 Pazartesi 02:00:00
  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Açıkhava toplantısı için 2-3 gün önceden çalışma yapıldığı, meydanı dolduracak bir kitlenin Devlet Bahçeli’yi karşılayacağı belirtilmişti.
TOPYEKÜN TEK SLOGAN
Açıkhava toplantılarının nasıl seyredeceği, programa saatinden 1-2 saat önce belli olur. MHP’nin mitinginde de aynı durumla karşılaşıldı. Mustafa Yıldızdoğan’ın türküleri üzerinden kitlenin coşkusu artırılmaya çalışılsa da, seçim müziklerinin bilinmediği ortaya çıktı. Kitleden topyekün bir slogan duyulmadı. Bu durum, Devlet Bahçeli kürsüye çıktığında da devam etti. “Devlet’in başına Devlet gelecek” sloganının dışında ağız birliği yapılan, kürsüyü inletecek bir slogan atılmadı.
ÇETİNKAYA’YA ALKIŞ
Bahçeli çıkmadan önce MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya kısa bir konuşma yaptı. Çetinkaya’nın konuşmasının içeriği selamlama unsurlarını taşımasına rağmen, vatandaşların heyecanını artırdı. Bahçeli’nin halka hitabından sonra Çetinkaya’nın vatandaşlarla buluşması sırasında, açıkhava toplantısında atılmayan birçok slogan atıldı. Çetinkaya, vatandaşla birebir temas kurdu, hatıra pozları çektirdi, kimseyi kırmadı.
ANITPARK KISTASI
Açıkhava toplantıları seçimlerin sonucunu vermese de kulaktan kulağa yayılan bir etki bırakıyor. Böyle bakınca, şehirde iktidara yürüdüğü belirtilen bir partinin açıkhava toplantısında, en azından Anıtpark’ın ve Hükümet Konağı’nın çevresinin dolu olması gerekirdi.
İSTENEN SAYI YAKALANAMADI
Konuşma yapılan otobüsün Zafer Müzesi’nin az ilerisinde olduğu, alanda kürsü dışında bir otobüsün daha bulunduğu dikkate alındığında, MHP’nin istenen sayıyı yakalayamadığı izlenimi doğdu.
KALABALIK KIYASI
Tabii açıkhava toplantısına tercih olarak ya da kendi işlerinden dolayı gitmeyen, gönlü alanda olanlar da var. Bu sessiz grubun kime oy vereceği ise 30 Mart’ta belli olacak. “İnsan sayısına” bakarak değerlendirme yaparsak; MHP’nin seçim bürosunun açılışı, AK Parti’nin seçim bürosunun açılışından daha kalabalıktı. AK Parti’nin mitingi ise, MHP’nin mitinginden kalabalıktı.
KONUMLAR/ ALGILAR FARKLI
Açıkhava toplantısının değerlendirilmesi yapılırken, MHP’nin memurlara “Mitinge gelin” diyecek bir konumda olmadığı, polislerin meydanın kenarında olduğu, Devlet Bahçeli’nin Başbakan Tayyip Erdoğan gibi yanyana fotoğraf çektirilecek kadar popüler birisi olmadığını da bir not olarak yazmak gerekiyor. Erdoğan, bir televizyon yıldızı gibi “Dünya gözüyle yakından bakayım” denilen bir lider. Bahçeli ise bir öğretmen çizgisinde.
Açıkhava toplantısına dair bir başka not da, bazı “sivil” görevlilerin ilk defa MHP’nin kürsüsünden çalınan “Türkiyem” türküsüne ağız hareketleriyle eşlik etmeleriydi. Polislerin sandıkta kullanacakları oy, sonuçları doğrudan etkileyebilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER