Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Cemal Eğretli’yi anıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 14 Nisan 2015 Salı 03:00:00
  İl Müftülüğü, Mayıs ayında önemli bir etkinliğe imza atmayı planlıyor. İl Müftülüğü, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği âlimlerden Cemal Eğretli Hoca adına bir konferans düzenleyecek. Konferansta Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Yusuf İlgar, işadamı İbrahim Alimoğlu’nun yanı sıra Cemal Eğretli’yi tanımış, gezeklerine katılmış kişiler konuşmacı olacak.
Cemal Eğretli kim midir? Tanımayanlar için, dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım: Hayatını Sünnet’e adamış, Sünnet çerçevesinde hürmet ve merhameti de elden bırakmamış bir hoca. İdris Özdemir’in “Gezekler ve Eğretli Hoca” isimli kitabında aktardığı şekliyle, kendisini yetiştiren hocaların, “Artık sana vereceğimiz bir şey kalmadı” dedikleri bir ilim ve gönül adamı Cemal Eğretli.
Kendisini yakından tanıyanların ifadesiyle sesini yükseltmeyen, yemek yemesinden elbiselerini katlamasına kadar Sünnet’e göre hareket eden, çocukları seven, Kur’an-ı Kerim hükümlerini uygulayan ve öğreten bir âlim Cemal Eğretli.
Afyon eşrafının gezek kültürüne “dinî sohbet” çerçevesi getiren, hem Fıkıh soruları hem de güncel meseleler hakkında bilgiye ve kaynaklara dayanarak verdiği hükümlerle bir boşluğu gideren, tebessümlü hoca Cemal Eğretli.
İl Müftülüğü, Cemal Eğretli’yi yâd etmekle, hafızalarımız için mühim bir hizmete imza atmış oluyor. Cemal Eğretli’nin sohbetlerine katılan, verdiği derslere devam eden, Cemal Hoca ile ilgili hatırası olan Afyonkarahisarlılar, ellerindeki bilgi ve belgeleri İl Müftülüğü’ne ulaştırabilir. Böylece, Cemal Hoca’nın etraflıca anlatılması sağlanabilir.
Cemal Hoca ve tüm âlimlerin ruhuna Fatiha.

BİR ŞEHRİ TEMSİL ETMEK

Bir şehri kim temsil eder? Vali mi? Evet. Şehre gelenleri ağırlanması, farklı şehirlere ve yurtdışına gidilmesi, çeşitli toplantılar yapılması Vali’nin görevleri arasında.
Bir şehri kim temsil eder? Belediye Başkanı mı? Evet. Bir şehri Belediye Başkanı temsil eder. Belediye Başkanı da Vali gibi birçok toplantıya katılır, şehre yaptığı hizmetlerle adından söz ettirir.
Bir şehri kim temsil eder? Bu sorunun cevabının ucu açık. Milletvekilleri de diyebilirsiniz, minibüs şoförleri de. O şehirde çalışan işçiler de diyebilirsiniz, o şehrin gazetecileri de…
Meselâ AFTAŞ (Otogar) bir şehri temsil edebilir mi? Elbette. 2009’da ilk kez gördüğüm AFTAŞ, şehir dışından gelen konukların rahatlıkla gezdirilebileceği bir mekân. Her daim temiz ve aydınlık. Yemekleri güzel, yemeklerini bırakın çay her zaman taze.
Zaten “Bir şehri temsil etmek” fikri de AFTAŞ’ta iken geldi aklıma.
Kurumsal temsil tamam, ama ya vatandaşlar?
Afyonkarahisar’a şehir dışından gelen bir yolcunun valizlerini toplu taşıma aracına taşısak, şehri iyi temsil etmiş olmaz mıyız?
Toplu taşıma aracına bindik, iki satır kitap okusak, bizi gören kişi memleketine döndüğünde nasıl bir izlenimle bahsedecektir şehirden?
Hülâsa…
Bir şehri temsil etmek sadece yetkililere, yöneticilere, kurumlara düşen bir görev değil.
Şehri, birey olarak vatandaşlar da temsil edebilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti