Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DİN VE EĞİTİM

Geçen hafta “eğitim ne kadar milli?” başlıklı yazımızı paylaşmıştık. Bu hafta da Din ve eğitimin Siyasete nasıl alet edildiğini açıklayacağız.
Milli Eğitim, bir devletin en önemli kurumudur. Bu önemli kurumun başına hükümetin atadığı bakanlar sistemi yap-boza çevirmişlerdir. Yeni gelen eskinin tersini yapmıştır. Bu arada olan çocuklarımıza olmaktadır. Dershaneler başta olmak üzere birçok konuda zamanın başbakanı bakanlarıyla ters düşmüştür.
4+4+4 modeli gibi tartışmalar da ideolojik değişiklikleri içine almaktadır. Modelin “dindar gençlik” ve “imam hatipler” üzerinden yürütülmesi de göstermektedir ki popülist politikalar icraata yön vermektedir. Bu durum, dinîn yanı sıra eğitimin de yozlaşmasına sebep olmaktadır. “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yerine körü körüne biat eden ve sorgulamayan nesil yetiştirilmektedir.
Türkiye’deki eğitimin kalitesizliği bütün dünyada bilinmektedir. Bu, uluslararası yarışmalarda aldığımız sonuçlardan da bellidir. OECD’nin üç yılda bir 65 ülkede uyguladığı 15 yaşındaki öğrencilerin katıldığı PISA adlı sınavda Türk çocukları bütün konularda ortalamanın altında kalmaktadırlar.
Eğitim, toplumdaki önemi açısından anayasa çalışmalarından da öncelikli konudur. Bu konuda demokratik kurumların çalıştırılmayıp oldubittiye getirilerek yapılanlar ülkemize hiçbir şey kazandırmaz. Ama çok şey kaybettirir. Hatta geleceğimizi karartır. FATİH projesinden 4+4+4 ‘e kadar pek çok düzenleme AKP’nin eğitim kurumunun sorunlarını çözmeye yönelik çabalarının değil, basit ekonomik çıkar ve oy kaygılarının bir ürünüdür.
Bilinmelidir ki, eğitimle inatla ve ısrarla bu kadar oynamak, bilerek yanlışta ısrar etmek millet olarak hepimize zarar vermektedir. Çünkü bu gemi milletin gemisidir. Belli ki bu geminin içinde iktidar yöneticileri yok.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER