Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ELDE VAR BİR

Geçtiğimiz günlerde bu sütunlarda bir hemşehrimizin Afyonkarahisar’daki tren seferlerinin azlığıyla ilgili sitemlerini dile getirmiştik.
Geçen haftaki yazımızda Afyonkarahisar’ın tren seferleri ile ilgili olarak hemşehrimizin şu ifadeleri sütunlarımıza taşımıştık:
Geçtiğimiz günlerde trenle yolculuk yaptığımız Kütahya’da İstasyon’da bir tabela dikkatimizi çekti. Kütahya’dan günlük işleyen tren seferleri. Tam tamına 13 tren seferi Kütahya’yı diğer illere bağlıyor. Hatta sadece Tavşanlı ilçesine çalışan tren var. Bunun yanı sıra Eskişehir’e gün içerisinde 6 tren seferi var ki bu seferler Kütahya’yı hızlı trenle İstanbul’a bağlıyor. İzmir’e 2 sefer var, gece ve gündüz saatlerinde çalışıyor. Birkaç saat beklediğimiz istasyonda gelen giden yolcu sayısını görünce şaşırıp kaldık. Demiryollarının kavşak noktası Afyon’dan çevre illere kaç sefer var derseniz bir elin parmakları kadar. 1 İzmir, 1 Konya, 1 Denizli, 2 Eskişehir olmak üzere 5 tane. Üstelik saatleri hiç uygun olmadığı için tercih eden sayısı çok az.
Halbuki 10-12 yıl öncesine kadar sadece İstanbul’a günde 4 tren seferi olurdu. Çoğu hemşerimiz İstanbul yolculuklarında treni tercih ederdi. O günler mazi oldu. Bizler Ankara-Afyon hızlı trenini beklerken İstanbul trenlerinden mahrum olduk. 4 Hattın kavşak noktası olan Afyon’un demiryolu ulaşımında mağdur edilmesi revayı hak mıdır?
Yanı başımızdaki Kütahya’da bu kadar tren seferi varken Afyon neden sahipsizdir? Üstelik Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğü ilimizde bulunmakta iken neden bu konuda bir çalışma yapılmamaktadır. Yetkililerden bu konuda bir çözüm bekliyoruz.”
İşte hemşehrimizin sitemleri bu şekilde idi.
Dün öğrendik ki, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Pamukkale Ekspres tren seferlerinin Afyonkarahisar’dan İstanbul’a yeniden başlayacağını açıklamışlar. AK Parti kurmayları sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyurular ile bunu ilan etmişler. Yapılan paylaşımlarda AK Parti kurmaylarının girişimleri sonucu 11 Aralık’tan itibaren Denizli-Afyon-Gebze seferi yapan Pamukkale Ekspresi ile İstanbul’a kesintisiz tren seferlerinin yeniden başlayacağı duyurulmuş. Hayırlı olsun.
Keşke bu güzel duyuru sadece sosyal medya paylaşımı ile bırakılmasa, bir basın açıklaması ile bu seferler daha geniş kapsamlı duyurulsa idi diye düşünmeden edemedik. Ne diyelim, darısı yıllardır Afyon’dan diğer şehirlere yapılamayan öteki tren seferlerinin başına. Seferler başladığında onların duyurularını basın açıklamaları ile yapalım inşaAllah.

 

“GASTRONOMİ ÜNVANIMIZA GÖLGE DÜŞMESİN DİYE İZİN VERMEDİM”

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçmişten bu yana tarz olarak “Çok konuşmayı” ya da “Basına bilgi vermeyi” pek seven bir insan değil. Ama sorarsanız, cevabını alamayacağınız konu yoktur Başkan Zeybek’ten.
Birkaç vesile ile biraraya gelince güncel konulardan bahsettik Başkan Zeybek’le. Bugün bir kaçını aktaralım, sonrasında da devam ederiz inşaAllah.
Öncelikle İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun geçtiğimiz günlerde dile getirdiği “Eski banka binasını AK Parti’ye seçim ofisi yapmak için kiraya verdirtmediler” suçlaması gündeme geldi. “Yok öyle bir şey” diyen Başkan Zeybek, “Anıtpark’ın köşesinde bulunan ve bir bankanın boşalttığı bina uzun zamandır kiralıktı. Burayı kiralamak isteyen bir hemşehrimiz geldi ve orada KFC isimli ulusal bir gıda zincirinin restorantını açacaklarını söyledi. Ben de buna izin veremeyeceğimi, kendilerinin yerel bir restoran açmaları, hatta Afyon lezzetlerini yansıtan bir işletme kurmaları halinde her türlü yardımı sağlayacağımızı söyledim. Afyonkarahisar olarak biz gastronomi kentiyiz. Bizim sahip olduğumuz bu unvan için neredeyse tüm iller sırada bekliyor. Ben Gastronomi kenti imajımıza zarar verecek hiçbir faaliyete izin veremem. Gastronomi kenti olan bir şehrin en merkezi noktasında KFC ya da başka bir zincir fast food firmasının bulunması ne kadar doğru olur? Bu nedenle gelen hemşehrilerimi ve mülk sahibini geri çevirdim. Onları Afyon lezzetleri ile ilgili işletme kurmaları açısından teşvik ettim. Olay bundan ibarettir. Zincir restoranların şubelerini şehrin diğer bölgelerinde açabilirler. Ayrıca orası özel bir mülk. Ortada daha seçim yok, bir şey yok. Yarın orayı kim kiralar, AK Parti mi tutar, başka bir parti mi kiralar bilemem. Ben gastronomi ünvanımıza zarar gelmemesi için böyle hareket ettim” dedi.

 

2. BELEDİYE ŞEHİR ÇARŞISI İÇİN YENİ FORMÜLLER ARANIYOR

 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yaptığımız bir başka ziyarette 2. Belediye Şehir Çarşısı’ndaki durum gündeme geldi. Gazeteci arkadaşlarımız, esnaflardan aldıkları bilgileri Başkan Zeybek’e aktardılar. Başkan Zeybek ilgili birim müdürlerini de çağırarak, konuyu en ince ayrıntıları ile bir kez daha ele aldı. Bizlerdeki bilgi ve önerileri hem kendisi ilgiyle dinledi, hem ilgili müdürlere değerlendirmeleri için talimat verdi. Sonuç itibariyle 2. Belediye Şehir Çarşısı’ndaki mülk sahipleri ile Belediye arasında yeni bir uzlaşma süreci başlatılması için talimatta bulundu. Umuyoruz ki, hem Belediye’nin, hem de esnafların menfaatine olacak gelişmeler yaşanır 2. Belediye Şehir Çarşısı konusunda. Bekleyelim, görelim…

 

“HAVUZ PROBLEMİ” ÇÖZÜLDÜ

 

Neredeyse 30 yıldır atıl vaziyette bekleyen bir “havuz problemi”miz vardı Afyonkaraisarlılar olarak. Hatırlayınız; termal oteller bölgesinde Valilik tarafından yapımına başlanan, tamamlanamayan, sonrasında Belediye ve AKÜ arasında birkaç kez el değiştiren bir yüzme havuzu inşaatı vardı. Bu inşaat için hem Özel İdare, hem Belediye, hem de AKÜ tarafından değişik zamanlarda bir çok masraf edilmesine rağmen faaliyete geçirilememişti bu enkaz…
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Afyonkarahisar ziyaretinde konu gündeme gelince Bakan Kasapoğlu, enkazı kaldırma görevini Başkan Zeybek’e vermişti. Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilen yarım inşaat Bakanlık desteği ile bugün uluslararası yüzme turnuvalarının yapılabileceği bir kimliğe bürünerek hizmete hazır hale geldi. Önümüzdeki günlerde Sahipata Mahallesi’nde eski hayvan pazarının yerine yapılan Spor Tesisleri ile tamamlanan Yüzme Havuzu’nun açılışları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılacak.
Başkan Zeybek, “Açılışta Bakanımızdan uluslararası yüzme turnuvası sözü de alacağız” diyor.

 

“ÖNCE TASARRUF”

 

Önümüzdeki haftadan itibaren Afyonkarahisar ve çevresinde kar yağışı bekleniyor. Afyonkarahisar Belediyesi de karla mücadeleye hazır olduğunu anlatmak için dün basın mensuplarını OSB içerisindeki Belediye Asfalt Şantiyesi’ne davet etti. Afyonkarahisar’ın kış şartları ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamayacağının güvencesini veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Allah kazasız bir şekilde bol bol rahmetini versin diliyoruz. Biz tüm imkanlarımızla hazırlıklarımızı yaptık, hizmet için hazırız” dedi.
Belediye’nin Asfalt Şantiyesi’nde yeni bir bölüme dikkat çeken Başkan Zeybek, “Benim önceliğim tasarruf. Belediyemize ait araçların tamir ve bakımlarının yapılması için burada gördüğünüz Tamir ve Bakım Atölyesini kurduk. Araçlarımızda bir arıza olduğunda parça siparişimizi veriyoruz ve buradaki ekiplerimiz tarafından tamir ve bakımları gerçekleştiriyoruz. Bu sayede önemli bir tasarruf sağladık. Her konuda tasarrufa azami riayet ediyoruz” dedi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER